awdar_34, post: 1150517, member: 96566kim istemez muttaki doktorlar.hocalar .öğretmenler.mühendisler.mimarlar olsun
elbette tüm müslümanlar ister ama konu şu birtarafta Allahın emri bir tarafta diploma veya meslek sahibi olma hırsı ben olaya böyle bakıyorum yoksa kendini geliştirmek için her zaman ve her yer musaittir tabii gaye dini yaşamaksa yaşayabilmekse
gelelim diğer hususa kim türban yasağını destekliyor veya kim inançlı insanların önüne konan bunca engeli destekliyor bence burda hiç kimse desteklemez
sen okumak için saçını açmak zorunda kaldım mecburen açtım dedinmi bu iş olmaz neye mecbursun rızai ilahiye mecbursun başka bişeye değil
sen açtın saçını sonra bizim hakkımız olan özgürce okuyabilme iradesini elimizden almaya çalışıyorlar nasılmı okumak isteyen saçını açıyor baksana okumak istemeyende zaten gidiyor halbuki yek vucud olup bu gidişata dur diyebiliriz ama nerde
herkes kendi derdine düşmüş vesselam
gayeniz rızai ilahi olsun yolunuz açık olsun
İhlâs, gerek beden ile, gerek mal ile yapılan farz veya nâfile bütün ibâdetleri, Allah rızası için yapmaktır. Mal, mevki, saygı, şöhret kazanmak için yapılan ibâdette ihlâs olmaz, riyâ olur. Böyle ibâdete sevap verilmez. Günah olur, azaba layık olur. Haram işleyenlerle, bid’at ehli ile, kâfirlerle, arkadaşlık, komşuluk edenlerin ihlâsları kalmaz. Her işte Allahü teâlânın rızasını gözetmeli, kötülükleri gizlediği gibi, iyilikleri de gizlemeli, övülünce sevinmemeli, kötülenince üzülmemelidir.
“Asra yemin olsun ki, hiç şüphesiz, insan hüsrandadır. Ancak, iman edip, salih amel işleyenler, birbirine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna.” (Asr Sûresi, 1-3)
Awdar ALLAH(cc) sendende tüm ameli salih (ALLAH(cc)ın rızasına uygun amel) edenlerdende razı olsun, dahada kimseye söylicek lafım yok isteyen hakkı yaşasın isteyen doktor olsun başını açsın isteyen yanlış anlasın ya da ne istiosanız o olsun, hepiniz şahitsiniz ben hakkı söyledim benim gibi söyleyenlerde oldu şimdi susma zamanı, görelim bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler...................