Küfürden kurtulmak için duâ

2.057 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
melek4545

melek4545

Mübarek Üye · 3.460 mesaj

Erkek olsun, kadın olsun, her Müslümanın, her sözünde, her işinde, Allahü teâlânın emrlerine, yanî farzlara ve yasak ettiklerine yanî harâmlara uyması lâzımdır. Bir farzın yapılmasına, bir harâmdan sakınmağa ehemmiyyet vermiyenin îmânı gider, kâfir [Allahın düşmanı] olur. Kâfir olarak ölen kimse, kabirde azâb çeker. Âhıretde Cehenneme gider. Cehennemde sonsuz yanar. Af edilmesine, Cehennemden çıkmasına imkân ve ihtimâl yoktur.
Kâfir olmak çok kolaydır. Her sözde, her işde kâfir olmak ihtimâli çokdur. Küfrden kurtulmak da çok kolaydır. Küfrün sebebi bilinmese dahî, hergün bir kerre, “Yâ Rabbî! Bilerek veyâ bilmiyerek küfre sebeb olan bir söz söyledim veyâ bir iş yapdım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni af et” diyerek tevbe etse, Allahü teâlâya yalvarsa, muhakkak afv olur. Cehenneme gitmekden kurtulur.
Cehennemde sonsuz yanmamak için, hergün muhakkak tevbe etmelidir. Bu tevbeden dahâ mühim bir vazîfe yokdur. Tekrâr bildirelim ki, kul hakkı bulunan günahlara tevbe ederken, bu hakları ödemek ve terk edilmiş namazlar için tevbe ederken, bunları kazâ etmek lâzımdır.
muazzez35

muazzez35

Kıdemli Üye · 153 mesaj

Allah razıolsun emeğine sağlık kardeşim
lale&gül

lale&gül

Mübarek Üye · 2.137 mesaj

“Yâ Rabbî! Bilerek veyâ bilmiyerek küfre sebeb olan bir söz söyledim veyâ bir iş yapdım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni af et”
allah razı olsun
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
melek4545

melek4545

muazzez35, post: 1141089, member: 66278Allah razıolsun emeğine sağlık kardeşim

lale&gül, post: 1141371, member: 101064 “Yâ Rabbî! Bilerek veyâ bilmiyerek küfre sebeb olan bir söz söyledim veyâ bir iş yapdım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni af et”
allah razı olsun

rabbim sizdende razı olsun
melek4545

melek4545

güncelleme
_şimal_

_şimal_

Mübarek Üye · 3.231 mesaj

“Yâ Rabbî! Bilerek veyâ bilmiyerek küfre sebeb olan bir söz söyledim veyâ bir iş yapdım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni af et”

Allah c.c razı olsun kardesım..
melek4545

melek4545

aminnnn

rabbim cümlemizden razı olsun inş kardeşim
Mutlu Kul

Mutlu Kul

Mübarek Üye · 1.006 mesaj

allah razı olsun...
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

Amin

melek4545

melek4545

mutlu kulallah razı olsun...

ay-ya“yâ rabbî! Bilerek veyâ bilmiyerek küfre sebeb olan bir söz söyledim veyâ bir iş yapdım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni af et”

amin

aminnnnnnnnnnnnn

allah cümlemizden razi olsun inş
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.