Ya Rabbi, kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, sevgine kavuşturacak amellerin sevgisini nasip eyle!
🔒 Önce insan olsun!! yorum belirtirseniz çok sevinirim
2.587 görüntülenme · 21 yanıt
Ya Rabbi, kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, sevgine kavuşturacak amellerin sevgisini nasip eyle!
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj
Yani bu zulumler çok normal.Her kafir ülkede baskı olduğu gibi tc kafirleride müslümanlara baskı yapıyor ve yapacaktırlar.
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
insan inandığı dava uğruna ölmeyecekse hiç yaşamasın mantığındayım ben..
onlar dünyalık olsun biz ahirete çalışmaya devam
allaha emanet kalın...yorumum acizhanedir...
Lakin Allahccün emri tesettürdür...
Tesettür BÜTÜN MÜSLÜMANLARA FARZDIR-KATİ EMİRDİR..
İtikat mecburidir..
Amel olmazsa günaha girilir ama itikat-inanç olmazsa ebedi hüsrandır..
Misalen hayatında hiç içki içmemiş biri İÇKİ HARAM DEĞİL DERSE DİNDEN ÇIKAR..
İçki içmiş ama İÇKİNİN HARAM OLDUĞUNA İNANMIŞ KİŞİ İTİKADEN DİNDEN ÇIKMAZ,GÜNAHKARDIR..
ASLOLAN İTİKADIN EHLİ SÜNNETE-KURAN SÜNNET-İCMA KIYAS-UYMASI VE BUNUNLA AMEL EDİLMESİDİR..
Allahcc bütün Ümmet-i Muhammedi Ehli SÜNNET vel Cemaat itikadında gidenlerden eylesin..
İlmiyle amel eden kullar cümlesinden eylesin inşaALLAH...
BESMELE...SELAM...DUA...
nefse uygun olanı arar.
tesettür ALLAHın emridir.
bu konuda nasıl bir hoşgörü aranır anlamadım kusura bakmayın.
bu konu da bu şekilde tartışmaya açılmış.
ardı arkadı kesilmez kavgalara meyil verilmez inşALLAH
kalbiminurlandırKURAN varken insanların düşüncelerini sormak şeytanın işidir.
nefse uygun olanı arar.
bu konu da bu şekilde tartışmaya açılmış.
ardı arkadı kesilmez kavgalara meyil verilmez inşALLAH
Allahcc senden binler razı olsun kardeşimiz..
Yukardaki açıklamayı da tam bu gayeyle yazmıştım...
SİZ AÇIK-NET-TAM OLARAK İFADE ETMİŞSİNİZ..
Olması gereken bu işte...
HZ ALİ RA EFENDİMİZ,HAKİKATİN HATIRI DOSTUMUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR Buyuruyorlar..
HAKKIN HATIRI İÇİN GEREKİRSE BU YAPILMALI..
Allahcce emanet olasınız gönüldaşımız..
Allahcce emanet olasınız inşaALLAH..
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
BESMELE..SELAM..DUA..
mürmüdükAllahcc senden binler razı olsun kardeşimiz..
Yukardaki açıklamayı da tam bu gayeyle yazmıştım...
SİZ AÇIK-NET-TAM OLARAK İFADE ETMİŞSİNİZ..
Olması gereken bu işte...
HZ ALİ RA EFENDİMİZ,HAKİKATİN HATIRI DOSTUMUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR Buyuruyorlar..
HAKKIN HATIRI İÇİN GEREKİRSE BU YAPILMALI..
Allahcce emanet olasınız gönüldaşımız..
Allahcce emanet olasınız inşaALLAH..
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
BESMELE..SELAM..DUA..
siz de O'na cc emanetsiniz...
ramorayok abilerim, ablalarım.. tesettür evet tabiki farzdır Allah'ın emridir. ama bunu uygulamıyor diye kimseyi yargılama hakkına sahip deiliz biz haşaa. o kapanmayanla Allah arasında olan bir şeydir. bizim saygı göstermemiz gerek. açık deyince tümden çığırından çıkan rahat insanlardan bahsetmiyorum ki onları da yargılayamayız. sadece açık kapalı sıfatlandırmasını yapmak biz kullara düşmez. sadece dış görünüşünden dolayı kimseyi yargılamamalıyız. bu ara ne yazık ki bu çok olmakta ve canımı sıkmakta. ben de paylaşmak büyüklerimin fikirlerini almak istedim. kastım başörtüsü farz deildir diyenler değil.
Şimdi daha iyi oldu açıklamanız...
TESETTÜRLÜ-TESETTÜRSÜZ HEP KARDEŞİZ.
İTİKADIMIZ DOĞRU OLSUN AMA..
TESETTÜRÜN ALLAHIN EMRİ OLDUĞUNU BİLELİM...
BİRAN ÖNCEDE UYGULAYALIM...ÖYLEYA..ALLAHIN EMRİ...
EN ÖNCE ALLAHIMIZIN EMİRLERİNİ DİNLEMELİYİZ...
GÜNAH İŞLEYE İŞLEYE GÜNAHKAR OLURUZ..ALLAH GÖSTERMESİN KALBİMİZ KARARIR,VİCDANIMIZ ZAYIFLAR...
ŞEYTAN MUSALLAT OLUR...
SAMİMİ NAMAZ KILAN MÜSLÜMANA ŞEYTAN MUSALLAT OLAMAZ..NAMAZ KÖTÜLÜKLERE KALKAN OLUR..BİZZAT HAYATIMDA MÜŞAHEDE ETTİM..NAMAZI DOSDOĞRU KILDIĞIM ZAMANLAR GÜNAHTAN-YALANDAN KORUNUYORDUM...KILMADIĞIM ZAMANLAR KÖTÜLÜKLER MUSALLAT OLUYORDU..Bunun gibi..
Allahcc cümle Müslümanların yar ve yardımcısı olsun...
BESMELE...SELAM...DUA..
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.047
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.771 mesaj
esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu
Böyle bir konuyu neden açtığınızı merak ettim..
Burda başı açık kardeşlerimizde var...bir kişi çıkıp birşey mi demiştir acaba...hayır..
Biz tesettür emirini yerine getirmeye...öğrendiklerimizi öğretmeye..tebliğe gayret ediyoruz..
AÇIK kardeşlerimizi dışlamış değiliz..Kafası karışmış olanlar var,ailesinin kapanmasını istemediği kişiler var ve daha nicesi....burda sadece KUR'AN-I KERİM ışığında Hadislerle bildiklerimizi pekiştirmek ve tebliğ etmektir amacımız
Rabbimiz yaratmışken,yaşatıyorken biz kimiz ki açık kardeşlerimize başka gözlerle bakacağız....O zaman ...kardeşlik ve islam bilinci nerdedir ..
Kapalı ve açık kardeşlerimizle bir bütünüz...Müslüman olmamız yeterlidir
Ancak Emri verenin EMRİNİ ulaştırmadıkça bu beden ne işe yarar
Öğrendiklerimizi öğretmedikçe neye yarar
Tesettürümü güzel yaşamadıkça...Neye örnek olurum
Bu konu uzar..
BİZLER KARDEŞİZ..açık ve kapalı yok...Herşey RABBİMİN izninde...
SÜNNET VE FARZLARI bildirmek ,öğretmek,tebliğ etmek dışlamak değildir
MANEVİ HUZURA DAVETTİR
berat05Değerli Kardeşimiz
Böyle bir konuyu neden açtığınızı merak ettim..
Burda başı açık kardeşlerimizde var...bir kişi çıkıp birşey mi demiştir acaba...hayır..
Biz tesettür emirini yerine getirmeye...öğrendiklerimizi öğretmeye..tebliğe gayret ediyoruz..
AÇIK kardeşlerimizi dışlamış değiliz..Kafası karışmış olanlar var,ailesinin kapanmasını istemediği kişiler var ve daha nicesi....burda sadece KUR'AN-I KERİM ışığında Hadislerle bildiklerimizi pekiştirmek ve tebliğ etmektir amacımız
Rabbimiz yaratmışken,yaşatıyorken biz kimiz ki açık kardeşlerimize başka gözlerle bakacağız....O zaman ...kardeşlik ve islam bilinci nerdedir ..
Kapalı ve açık kardeşlerimizle bir bütünüz...Müslüman olmamız yeterlidir
Ancak Emri verenin EMRİNİ ulaştırmadıkça bu beden ne işe yarar
Öğrendiklerimizi öğretmedikçe neye yarar
Tesettürümü güzel yaşamadıkça...Neye örnek olurum
Bu konu uzar..
BİZLER KARDEŞİZ..açık ve kapalı yok...Herşey RABBİMİN izninde...
SÜNNET VE FARZLARI bildirmek ,öğretmek,tebliğ etmek dışlamak değildir
MANEVİ HUZURA DAVETTİR
Allahcc razı olsun kardeşimiz...
BESMELE...SELAM...DUA...
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.047
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.771 mesaj
esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu
mürmüdükAllahcc razı olsun kardeşimiz...
BESMELE...SELAM...DUA...
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj
ozlemsukardeş bu ifadeyi kullanmayalım hepimiz TC de yaşıyoruz bu ağır tabiri lütfen kullanmayalım
Kardeşim ben yaşadığım bu kafir düzene laf söylüuorum yaşayanlara söylemiyorum neden ağır gelsin gerçekler bunlar...Şimdi birkaç müslüman yaşıyor diye ülke müslüman olmuyor demi.Bugün ingiltere islam devletimi ordada ezanlar okunuyor müslümanlar var namzlarını kılıyor tc dede aynısı oluyor ingilterede islam devleti olmuyor tc neden oluyor...
İslami konularda biraz daha derinleşirsen anlarsın şimdi seni anlayışla karşılıyorum.
Bence önce MÜSLÜMAN OLSUN!!!
Esselamu aleykum..
Büyüklerimin fikirlerini almak istiyorum demissiniz, ama bende bir küçügünüz olarak düsüncemi beyan etmek istiyorum. Kimseyi yargilamiyorum ve insAllah yargilamam dediginiz gibi bizler sacede kulcagizlariz. Yargilamayiz ama fazla saygi göstermemizi de beklemeyin, kusura bakmayin ancak tesettürün farz oldugunu kabul edip, hiçbir sey yapmayan birini Allah için sevip sayamam, nefsine kulluk ediyor da demem diyemem çünkü onu ben bilemem. Ben tesettüre büründügüm zaman ablam açikti, ve haliyle yakinlarimizin bana saygisi sevgisi artti, elhamdülillah bugün ablamda kapali. Ayni sekilde islami hükümlere riayet eden kimseleri nasil daha çok seviyor ve sayiyorsak basörtüsü de islamin bir emridir ve bizden Allahin sevmedigi bir seyi sevmemizi kimse bekliyemez. Deginmek istedigim nokta buydu, bu nacizhane benim görüs açim sizin için dogru veya yanlis. Belirtmek isterim ki hala basi açik arkadaslarim var, onlara saygi gösteriyorum ve teblig görevimi hakkiyla yerine getirmeye çalisiyorum. Ama arkadaslarim da bu düsüncemi biliyorlar. Bir açik kardesimizin bir kapali kardesimiz gibi oldugunu kabul etmiyorum, bunu kendini begenme veya üstün görme gibi algilamayin insAllah. Benim bildigim bir sey varsa oda ÜSTÜNLÜGÜN ANCAK VE ANCAK TAKVAYLA OLMASI ve takvanin da Allahtan korkmakla olmasidir....
Selam, Dua ve hep Dua ile ins....
_SeNaToR_Kardeşim ben yaşadığım bu kafir düzene laf söylüuorum yaşayanlara söylemiyorum neden ağır gelsin gerçekler bunlar...Şimdi birkaç müslüman yaşıyor diye ülke müslüman olmuyor demi.Bugün ingiltere islam devletimi ordada ezanlar okunuyor müslümanlar var namzlarını kılıyor tc dede aynısı oluyor ingilterede islam devleti olmuyor tc neden oluyor...
İslami konularda biraz daha derinleşirsen anlarsın şimdi seni anlayışla karşılıyorum.
destekçinizim :a33:
ne yazık ki ingiltere kadar olamıyoruz.
aman ha ülke elden giderrr !!!
WerdaEsselamu aleykum..
Büyüklerimin fikirlerini almak istiyorum demissiniz, ama bende bir küçügünüz olarak düsüncemi beyan etmek istiyorum. Kimseyi yargilamiyorum ve insAllah yargilamam dediginiz gibi bizler sacede kulcagizlariz. Yargilamayiz ama fazla saygi göstermemizi de beklemeyin, kusura bakmayin ancak tesettürün farz oldugunu kabul edip, hiçbir sey yapmayan birini Allah için sevip sayamam, nefsine kulluk ediyor da demem diyemem çünkü onu ben bilemem. Ben tesettüre büründügüm zaman ablam açikti, ve haliyle yakinlarimizin bana saygisi sevgisi artti, elhamdülillah bugün ablamda kapali. Ayni sekilde islami hükümlere riayet eden kimseleri nasil daha çok seviyor ve sayiyorsak basörtüsü de islamin bir emridir ve bizden Allahin sevmedigi bir seyi sevmemizi kimse bekliyemez. Deginmek istedigim nokta buydu, bu nacizhane benim görüs açim sizin için dogru veya yanlis. Belirtmek isterim ki hala basi açik arkadaslarim var, onlara saygi gösteriyorum ve teblig görevimi hakkiyla yerine getirmeye çalisiyorum. Ama arkadaslarim da bu düsüncemi biliyorlar. Bir açik kardesimizin bir kapali kardesimiz gibi oldugunu kabul etmiyorum, bunu kendini begenme veya üstün görme gibi algilamayin insAllah. Benim bildigim bir sey varsa oda ÜSTÜNLÜGÜN ANCAK VE ANCAK TAKVAYLA OLMASI ve takvanin da Allahtan korkmakla olmasidir....
Selam, Dua ve hep Dua ile ins....
vealeykumselam
maşaALLAH kardeşim . çok güzel ifade etmişsin. yüreğine diline sağlık. Allah cc razı ve hoşnut olsun inşALLAH senden ve sevdiklerinden. selam ve duayla kal...B)
Kardeşim ben yaşadığım bu kafir düzene laf söylüuorum yaşayanlara söylemiyorum neden ağır gelsin gerçekler bunlar...Şimdi birkaç müslüman yaşıyor diye ülke müslüman olmuyor demi.Bugün ingiltere islam devletimi ordada ezanlar okunuyor müslümanlar var namzlarını kılıyor tc dede aynısı oluyor ingilterede islam devleti olmuyor tc neden oluyor...
kardeşim neden İngiltere'yle kendi ülkemizi kıyaslıyoruz ki?
İslami konularda derinleşsem bile TC yi kafir olarak düşünmem. Çünkü millete göre devlet olur. Kendimde ararım suçu. İslamı benimseyip yaşamıyorsam TC ne yapsın?
Selametle
ozlemsukardeşim neden İngiltere'yle kendi ülkemizi kıyaslıyoruz ki?
İslami konularda derinleşsem bile TC yi kafir olarak düşünmem. Çünkü millete göre devlet olur. Kendimde ararım suçu. İslamı benimseyip yaşamıyorsam TC ne yapsın?
Selametle
Esselamun aleyküm kardeşimiz...
Arkadaşlar bir realite-gerçekliği belirtiyorlar...
Sebebi ayrı konu..
TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİK KEMALİST DEMOKRATİK BİR DEVLETTİR..
ALLAHIN EMRİ, İSLAM KANUNLARINA GÖRE ŞEKİLLENDİRİLMİŞ BİR DEVLETTİR..
İSLAM FIKHINA GÖRE İSLAMA GÖRE ŞEKİLLENDİRİLMEMİŞ HER DEVLET KAFİR BİR DEVLETTİR..
ZATEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DE İSLAM DEVLETİYİM DEMİYOR BİLDİĞİM KADARIYLA...KRALDAN ÇOK KRALCILIĞA GEREK YOK YANİ...
TC NİN KANUNLARI İSPANYA İTALYAN VE İSVİÇRE KANUNLARINA GÖRE ŞEKİLLENDİRİLMİŞTİR..HRISTİYAN HALKLARIN ANAYASALARI ÇEVİRİ HATALARIYLA BERABER TC ANAYASASINA DAHİL EDİLMİŞTİR..
OSMANLI HİLAFETİ YIKILMIŞTIR..İSLAM DEVLETİ KALDIRILMIŞTIR..
LAİK-LADİNİ-LAİKLİK ANASAYA SOKULMUŞTUR..
TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN DİNİ İSLAMDIR HÜKMÜ KALDIRILMIŞTIR..
OLAN BU...
REALİTE BU...
Selametle..
Allahcc yar ve yardımcınız olsun...
BESMELE...SELAM...DUA...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/60065-once-insan-olsun-yorum-belirtirseniz-cok-sevinirim · 04.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.