Ben evlenmeden önce rüyamda eslem ismini söylerken gördüm.Daha önce duymadığım bir isimdi.Biraz araştırınca aslının eşlem olduğunu ve anlamınında güzel olduğunu öğrendim.Şimdi kızım olacak ve ben bu ismi koymak istiyorum ama eslem olarak mı koymalıyım eşlem olarak mı?Şimdiden allah razı olsun.
bebek ismi
1.230 görüntülenme · 2 yanıt
eslem erkek ismidir muhammed eslem diye sahabelerdendir müslümanların ilk sancaktarı ve peygamberimizin medineye hicretinde şehre girerken devesinden tutan sahabenin adıdır..
eşlem ise Kendisini bütünüyle Allahın dinine adamış aNLamı Eşlem ismine aittir.
dolayısı ıle bu isim hoşta olsa yukarıda yazılanlarda kale alınmalı isim çok çok onemli (affınıza sığınarak) mesela; yaşayan, Rahat ve huzur içinde yaşayan anlamına gelen AYŞE ismi olada bılır
SELAMETLE..
eşlem ise Kendisini bütünüyle Allahın dinine adamış aNLamı Eşlem ismine aittir.
dolayısı ıle bu isim hoşta olsa yukarıda yazılanlarda kale alınmalı isim çok çok onemli (affınıza sığınarak) mesela; yaşayan, Rahat ve huzur içinde yaşayan anlamına gelen AYŞE ismi olada bılır
SELAMETLE..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/59920-bebek-ismi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- “BARBIE BEBEK” İLE MÜSLÜMAN BEBEK Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 26 cevap
- erkek bebek ismi arıyorum:) Sağlık ve Yaşam 25 cevap
- Nazar duaları (kendi uğraşımım..) her yeni doğan bebek ailesine veriyorum Dua Listesi 3 cevap
- ultrasonda bebek gördüm çok güseldi:D:D Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 6 cevap
- mavi emzikli bebek klip İlahiler ve Ezgiler 4 cevap
- BEBEK VE MELEK Islamda Kadının Yeri ve Önemi 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.