arkadaşlar belki haddimiz değil ama PEYGAMBER EFENDİMİZİ rüyasında gören varmı?

3.584 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
semih885

semih885

Kıdemli Üye · 101 mesaj

arkadaşlar pardon böyle bi konu açmamam gerekirdi herkes rüyasını kendine saklamalı anca öğrendim herkesten özür dilerimmm
ALLAHA EMANET OLUN
bahr

bahr

Yeni Üye · 8 mesaj

ben hiç unutamıyorum iki yıl önce kandilde Peygamberimiz (s.a.v)'in Sakal-ı şerif-i gelmişti bizim sokaktaki camii e ve ben çok istediğim halde gidip görmek nasip olmamıştı ve o gece uyuduğumda bembeyaz ışıklar içerisinde görmüştüm yüzünü görmedim tabiki çok çok güzel bi rüyaydı İnşallah cennette görmek nasip olur tüm Muhammed(s.a.v) ümmetine..
semih885

semih885

Kıdemli Üye · 101 mesaj

İNŞALLAH ablacım cümlemize ALLAH razı olsun bende inşallah görürüm
bahr

bahr

Yeni Üye · 8 mesaj

İnşallah... Allah sendende (cümlemizden) Razı olsun
NECMİ

NECMİ

Yeni Üye · 1 mesaj

semih885, post: 1132022, member: 50627müslüman kardeşlerim PEYGAMBER EFENDİMİZİ rüyasında gören varmı gerçi haddimiz bile değil ama.

Elhamdulillah
Neden haddine değil Kardeşim tabiki Rabbim dilerse görebilirsin...
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

rüyayı anlatmak doğru değildir...kendinize saklayın
mirvaha

mirvaha

Üye · 23 mesaj

bunlari konusanlar sakin nefse mal etmesinler
helak olurlar sonra , ruyasini yanlis anlatanlara zaten atesten yerlerine hazirlansinlar dendi

hepmiz Onu gormek isteriz ve gorenler de dogru gormustur
bu Allahin ikramidir cok salavat getirmek lazim Sunnetine uymak lazim
Ona ihanet edenler cogaldi bu zamanda bunlarin degil yaninda yer almak bastan savmak lazim

Peygamberimize salallahu aleyhi ve sellem olan sevgimizi sozde degil iste gosterelim
semih885

semih885

Kıdemli Üye · 101 mesaj

doğru diyorsunuz haklısınız kendimize saklamamız lazımm bende bilmeden konu açıyorum özür dilerim ALLAH sizden razı olsun beni uyardınızz
Sedaa_*

Sedaa_*

Mübarek Üye · 2.150 mesaj

Hayır neden rüyayı anlatmak kötü olsun ki ?

Peygamber efendimiz (hatırladığım kadarıyla) ''Kötü rüyayı sakın kimseye anlatma, o şeytanın seninle oynamasıdır.'' demiştir, rüyayı kimseye anlatmayın dememiş ki.

Arkadaşım bana gördüğü rüyayı söylese belki de şuanda peygamber efendimizi görmek için uğraşmayacaktım.
AcizBirKul.

AcizBirKul.

Mübarek Üye · 635 mesaj

Bende Peygamber Efendimizi görüdüğün rüyayı anlatmanın doğru olmadığını duymuştum

Efendimiz Hz. Peygamberimizi (S.A.V.) rüyada görmek, gören için ne büyük bir bahtiyarlıktır.

İnsanlığın İftihar Tablosu’nu rüyasına misafir eden bir kimseye bir sır verilmiş demektir. Bu talihli insan, Rasûl-i Ekrem Efendimiz’in (S A.V.) o mukaddes sırrını ulu orta yerlerde anlatmamasında fayda vardır.

Bu rüyayı sık sık dile getirmek rüyanın esrarının, mahiyetinin ve özelliğinin kaybolmasına neden olabilir.
Bununla birlikte Peygamber Efendimizi rüyada görmek herkese nasip olmadığından, onu göremeyen insanlarda değişik duygular yaşanmasına sebep olunabilir.

Alıntıdır...
Seyren

Seyren

Mübarek Üye · 1.036 mesaj

Elbette efendimizi (a.s)ı görmek büyük bahtiyarlıktır.Anlatılıp anlatılmaması ne kadar doğrudur bilemem ama,
Efendimizi gördüğünü sanmak bile görmüş demektir.Çünkü şeytan sadece O nun ve ALLAH c.c. sıfatına bürünemez.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.