Yunus Emre

1.526 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
frkn_66

frkn_66

Üye · 13 mesaj

Birgün Yunus Emre dergahtan kaçar. yolda iki dervişe rastlar. onlarda kendi dergahlarından kaçmışlardır.tanışırlar ve yol arkadaşlığına başlaralar. az bir müddet sonra acıkırlar . Yunus Emre birinci dervişe; karnımız acıktı ALLAH a dua et de bize bir sofra indirsin der. oda dua eder ve ALLAH TEALA bir sofra indirir . yerler içerler yollarına devam ederler . ertesi gün olur ve yine karınları acıkır . Yunus Emre ikinci dervişe; dua etme sırası sende bi dua etde ALLAH (CC) bir sofra daha indirsin . derviş dua eder ve ALLAH (CC) yine bir sofra indirir. derken bir müddet sonra yine acıkırlar . bu sefer 2 derviş yunus emreye ; hadi bakalım dua sırası sende derler . yunus emre dua etmeye pek yanaşmaz nedenini sorarlar oda ben dergah tan kaçtım ALLAH (CC) a dua edecek yüzüm yok der. dervişler ısrar eder ve mecburluktan dua ya başlar duasın da; ALLAHIM bu iki kulun dua ederken kimin yüzü suyu hürmetine ettilerse bende o kişi yüzü suyu hürmetine ediyorum der ve gökten diğerlerine göre kat kat daha büyük ve ihtişamlı bir sofra iner . yerler içerler yunus emre sorar siz duanızı kimin hürmetine etmiştiniz onlarda derlerki; Tapduk Emre nin müridlerinden yunus diye saf ve temiz kalpli ALLAH dostu var imiş biz onun yüzü suyu hürmetine etmiştik der . yunus emre kendini tutamaz ve dergaha geri döner hocasından özür diler ve dergaha yeniden katılır ...

SELAM ve DUA ile ....
pinar1988

pinar1988

Kıdemli Üye · 322 mesaj

allah c.c. razı olsun EMEĞİNİZE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TŞKLER
frkn_66

frkn_66

Üye · 13 mesaj

pinar1988, post: 1130819, member: 87927allah c.c. razı olsun EMEĞİNİZE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TŞKLER

amin kardeşim allah sendende razı olsun
lale&gül

lale&gül

Mübarek Üye · 2.137 mesaj

allah razı olsun
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.