Bak bende az önce kpss sonuçlarına baktım yerleştirilememişim. Ama benden daha az puan alanlar yerleşmiş, canım bu durumda ne söylenebilirki...
üzülme bitanem. Hayırlısı olsun. Inşallah eger istiyorsan düz lisedende ögretmen olabilrsin canım...
5.699 görüntülenme · 63 yanıt
Su-Eda, post: 1122332, member: 80852S.A.canım kardeşim üzüntünü anlıyorum senin adına bende çok üzüldüm kardeşim...
Ama herşeyde bir hayır vardır kardeşim...Rabbim bizim bilmediğimiz kapıları açar bize yeterki Rabbim ol desin... bu nedenle canım kardeşim... üzme okuyamayacağını düşünme... bende ilk senelerde üniversitede istediğim yeri kazanamadığımda çok üzülmüştüm ama sonra diğer sene üniversiteye gittim yine istediğim bölüm değildi ama Rabbim'e binlerce şükürler ediyorum iyiki o üniversiteye ve o yerlere gitmişim hayatımın en güzel yıllarıydı ve şimdi çok utanıyorum önceki sene üzüldüğüm için ...Ve gerçekten herşerde bir hayır olduğunu farkettim...Bu nedenle canım kardeşim hiç üzme canını Allah herşeyi en iyi bilendir... Biz dualarımızı Allah rızası için yapıyoruz...İsteklerimiz kabul olmadığında dualarımız kabul olmadı anlamına gelmiyor...Bu dünyada olmasada ahirette vardır mükafaatı... sen yüreği çok güzel olan bir kardeşimizsiniz... ben kendi adıma siz küçük kardeşlerime okadar çok imreniyorumkiii ve sizleri örnek alıyorum...herzaman maşallah diyorum barekallah... diyorum...bu nedenle yazdığın kelimeleri üzüntüne veriyorum canım kardeşim... Biz Rabbim bize neyi uygun gördüyse razı göstermeliyiz...
Hakkında inşallah hayırlısı olur...Allah agiretin için en hayırlılarını nasip etsin canım kardeşim...lütfen kendini üzmemeye çalış ...
Allah'a emanet ol....
idrisyıldırım, post: 1122333, member: 71093biraz daha calıssaydın kazanacaktın belkide bböylesi daha iyi vardır bir hayır
kişiler istediğini başarıyor ve bir şekilde kendi okullarına alıyorlar ama hakkıyla girmek isteyenlerin bir kısmı nedense eli boş dönmek zorunda kalıyorlar böyle eğitim sistemine izin verilmiyor olsalarda ne yaparsak yapalım bu sistem değişmeyeceğine inanıyorum. sen de kendini üzme kardeşim olur böyle şeyler 4 puan için fazla üzülme demekten başka yapacak bir şey bulamıyorum umarım istediğin yeri hayırlısıyla okuyup mezun olman dileğiyle kendine iyi bak.✦ Mübarek Üye
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj
torressa, post: 1122342, member: 73307merhaba kardeşim puan farkına baktığımda +4- görüyorum bu bana göre çok ta şey değiştirmeyeceğine inanıyorum ama sistematik düşünürsek eğer evet bazı liseler +400 olabiliyor bir çok insan küçücük bir puan farkıyla da istemediği fakat ilerde iyikide bu okula gelmişim dediği bile oluyor bir çok kişide böyle olmuştur isteyen bir şekilde giriyor para gözlükişiler istediğini başarıyor ve bir şekilde kendi okullarına alıyorlar ama hakkıyla girmek isteyenlerin bir kısmı nedense eli boş dönmek zorunda kalıyorlar böyle eğitim sistemine izin verilmiyor olsalarda ne yaparsak yapalım bu sistem değişmeyeceğine inanıyorum. sen de kendini üzme kardeşim olur böyle şeyler 4 puan için fazla üzülme demekten başka yapacak bir şey bulamıyorum umarım istediğin yeri hayırlısıyla okuyup mezun olman dileğiyle kendine iyi bak.
_SeNaToR_, post: 1122351, member: 65549Hayırlısı buymuş kardeş ki bana görede hayırlısı bu olsa gerek..En doğrusunu Rabbim bilir.Sen AllaHın emrini çiğneyerek ta emekli olacağın güne kadar Rabbimizin tesettür emrini çiğneyecektin Öğretmen olsaydın.Rabbim o kötü yolu kapattı helal işlerde çalışacak başka kapı açar yada salih hanımlardan olman için ev hanımı olursun inşallah.Kötüye yorma kendini az bir dünyalık menfaat için neredeyse isyan edecen..
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
atris, post: 1122356, member: 65549rabbımın ılk emrı oku yaradan rabbının adı ıle oku keske okuyabılsen cok dua edıcem rabbım sana yenı kapılar acsın
küçük-kul, post: 1122319, member: 65549kaybettim olmadı şansımı elimden kaçırdım puanım iyiydi ama ........
neden olmadı neden????????????
rabbim dualarımı neden kabul etmedi
yoksa ona karşı bir kusur mu işledim bilmeden ve bana kızdı......
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/59337-kazanamadim · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.