Müslüman olarak Hayır mı üretiyoruz , Şer mi ?
6.377 görüntülenme · 65 yanıt
[QUOTE]GEVHER..
Buyrun bakalım :
* “Cehennem nefse hoş gelen şeylerle kuşatılıp örtülmüştür. Cennet ise zorluklar ve nefsin istemediği şeylerle çepeçevre sarılmıştır.”
* “Ademoğlu için iki vadi dolusu mal olsaydı, mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Ademoğlu’nun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tövbe edenleri affeder.”
* “Bir sürüye salınan iki aç kurdun sürüye verdiği zarar, kişinin mal ve şeref hırsıyla dine verdiği zarardan daha fazla değildir.”
* “Kardeşini bir günahından dolayı ayıplayan kişi, o günahı işlemedikçe ölmez.”
* “Ya öğreten ya öğrenen ol. Ya dinleyen ya da seven ol, beşincisi olma helak olursun.”
* “Müslüman kardeşini hor görmesi, kişiye kötülük olarak yeter.”
* “Gıybet yapan Cennete giremez.”
* “İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.”
* “Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa, misafirine ikramda bulunsun.”
* “Allah’tan korkun ve çocuklar arasında adaletli davranın.”
* “Güçlü kimse insanları güreşte yenen değil, öfkelendiği zaman, öfkesine hâkim olandır.”
* “Üç dua vardır ki, kabul edilmesinde şüphe yoktur. Mazlumun duası, yolcunun duası, ana babanın çocuğuna duası.”
* “Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Allah ta o gence, yaşlılığında hizmet edecek kimseler verir.”
* “Akraba ile ilişkisini kesen Cennete giremez.”
* “Ana babalarınıza iyi davranın ki, çocuklarınız da size öyle davransın.”
* “Yaşlılarla oturun, âlimlere sorun.”
* “Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve görevi iyi yapmasından hoşnut olur.”
* “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.”
* “Birbirinize buğz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin, Ey Allah’ın kulları kardeş olun. Bir Müslüman’a üç günden fazla, (din) kardeşiyle dargın durması helal olmaz.”
* “Bir mü’minin, diğer mü’minlere karşı durumu; parçaları birbirine sımsıkı kenetlenmiş bir binanın, taş ve tuğlaları gibidir.”
* “Hakkında pek çok insanın aldandığı iki nimet vardır. Biri sağlık, diğeri boş vakittir.”
* “Ölüyü mezara kadar üç şey takip eder; çoluk çocuğu, malı ve ameli. Bunlardan ikisi geri döner, ameli ölüyle baş başa kalır.”
* “Her kul ölmeden önceki hali üzere diriltilir.”
* “Sizden biriniz, kendisi için istediği bir şeyi, Müslüman kardeşi için de istemedikçe, gerçekten iman etmiş olmaz.”
* “Fakirleri kollayıp, gözetiniz. Aranızdaki zayıflar sayesinde Allah’tan yardım görüp rızıklanırsınız.”
* “Dünyaya fazla bağlanma ki, Allah seni sevsin. İnsanların elindekilere göz dikme ki, insanlar seni sevsin.”
* “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.”
[/QUOTE]
kendi konumuzu ararken kardeşimin konusuna denk geldim iyi ki de denk geldim:a15:
Müslüman her an kendini sorgulamalı..yoksa nefsimiz en büyük düşman, her an hata yapmaya hazır vaziyetteyiz..Rabbim bizleri korusun bilinçli, düşünen sorgulayan kullarından eylesin...
Allah razı olsun kardeşim ;)
Buyrun bakalım :
* “Cehennem nefse hoş gelen şeylerle kuşatılıp örtülmüştür. Cennet ise zorluklar ve nefsin istemediği şeylerle çepeçevre sarılmıştır.”
* “Ademoğlu için iki vadi dolusu mal olsaydı, mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Ademoğlu’nun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tövbe edenleri affeder.”
* “Bir sürüye salınan iki aç kurdun sürüye verdiği zarar, kişinin mal ve şeref hırsıyla dine verdiği zarardan daha fazla değildir.”
* “Kardeşini bir günahından dolayı ayıplayan kişi, o günahı işlemedikçe ölmez.”
* “Ya öğreten ya öğrenen ol. Ya dinleyen ya da seven ol, beşincisi olma helak olursun.”
* “Müslüman kardeşini hor görmesi, kişiye kötülük olarak yeter.”
* “Gıybet yapan Cennete giremez.”
* “İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.”
* “Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa, misafirine ikramda bulunsun.”
* “Allah’tan korkun ve çocuklar arasında adaletli davranın.”
* “Güçlü kimse insanları güreşte yenen değil, öfkelendiği zaman, öfkesine hâkim olandır.”
* “Üç dua vardır ki, kabul edilmesinde şüphe yoktur. Mazlumun duası, yolcunun duası, ana babanın çocuğuna duası.”
* “Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Allah ta o gence, yaşlılığında hizmet edecek kimseler verir.”
* “Akraba ile ilişkisini kesen Cennete giremez.”
* “Ana babalarınıza iyi davranın ki, çocuklarınız da size öyle davransın.”
* “Yaşlılarla oturun, âlimlere sorun.”
* “Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve görevi iyi yapmasından hoşnut olur.”
* “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.”
* “Birbirinize buğz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin, Ey Allah’ın kulları kardeş olun. Bir Müslüman’a üç günden fazla, (din) kardeşiyle dargın durması helal olmaz.”
* “Bir mü’minin, diğer mü’minlere karşı durumu; parçaları birbirine sımsıkı kenetlenmiş bir binanın, taş ve tuğlaları gibidir.”
* “Hakkında pek çok insanın aldandığı iki nimet vardır. Biri sağlık, diğeri boş vakittir.”
* “Ölüyü mezara kadar üç şey takip eder; çoluk çocuğu, malı ve ameli. Bunlardan ikisi geri döner, ameli ölüyle baş başa kalır.”
* “Her kul ölmeden önceki hali üzere diriltilir.”
* “Sizden biriniz, kendisi için istediği bir şeyi, Müslüman kardeşi için de istemedikçe, gerçekten iman etmiş olmaz.”
* “Fakirleri kollayıp, gözetiniz. Aranızdaki zayıflar sayesinde Allah’tan yardım görüp rızıklanırsınız.”
* “Dünyaya fazla bağlanma ki, Allah seni sevsin. İnsanların elindekilere göz dikme ki, insanlar seni sevsin.”
* “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.”
[/QUOTE]
kendi konumuzu ararken kardeşimin konusuna denk geldim iyi ki de denk geldim:a15:
Müslüman her an kendini sorgulamalı..yoksa nefsimiz en büyük düşman, her an hata yapmaya hazır vaziyetteyiz..Rabbim bizleri korusun bilinçli, düşünen sorgulayan kullarından eylesin...
Allah razı olsun kardeşim ;)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/58625-musluman-olarak-hayir-mi-uretiyoruz-ser-mi · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Hayır Görülende Şer, Şer Görülende Hayır Olacağı Anlayışı, Doğru Bir Anlayış Mıdır? Dini sohbet 1 cevap
- "Ben Rahmet Olarak Gönderildim Lanetleyici Olarak Değil " Hadis-i Şerif 1 cevap
- Ne MUTLU BANA ki müslüman olarak doğmuşum HAYDİ SİZDE BİR CÜMLE EKLEYİN Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 37 cevap
- Müslüman Olarak Öldükten Sonra, Dini sohbet 7 cevap
- Müslüman Olarak Kalabilmek İçin Ne Yapmalı Fıkıh ve Akaîd 13 cevap
- ''MÜSLÜMAN BİR KİMSENİN, MÜSLÜMAN KARDEŞİ ÜZERİNDE BULUNAN OTUZ HAKKI...'' Tasavvûf 9 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.