konumuz MADDİ VE MANEVİ ŞİDDET
8.015 görüntülenme · 96 yanıt
RE: konumuz MADDİ VE MANEVİ ŞİDDET
abla geçmiş olsun allah şifalık varsin. Zaten bu duadan sonra ayağa dimdik kalkamazsan bende bidaha yazmam. :)
abla geçmiş olsun allah şifalık varsin. Zaten bu duadan sonra ayağa dimdik kalkamazsan bende bidaha yazmam. :)
Şiddet!
Kavram olarak bile tüyler ürperten bir kavram. Ama şunu unutmamak gerekir ki bu denli şiddet dolu bir dünyada yaşarken insanların birbirlerine şiddet uygulamaması mümkün olur mu. Elbette insanlar sizin de belirttiğiniz gibi gücü yeten güçsüzü ezecektir.
İnancımızın şiddeti tasvip etmediği ve ve kaçındığı aşikardır ama malesef inancın hükümleri doğrultusunda hareket etmeyen topluluk ve insanlar şiddeti uygulamakta, hatta bunu her alanda ve her yerde görmekteyiz. En önemlisi de bence kadınlarımızın ve çocuklarımızın maruz kaldığı şiddetten önce toplumsal şiddetten bahsedilmeli ve insanlar arasında mevcut bulunan toplumsal şiddetin önüne geçilmelidir.
Aslında yazılacak çok şey var ama birgün bu konunun geniş bir platformda tartışılmasının daha yararlı olacağı kanısındayım.
Selam ve dua ile.
Şiddet!
Kavram olarak bile tüyler ürperten bir kavram. Ama şunu unutmamak gerekir ki bu denli şiddet dolu bir dünyada yaşarken insanların birbirlerine şiddet uygulamaması mümkün olur mu. Elbette insanlar sizin de belirttiğiniz gibi gücü yeten güçsüzü ezecektir.
İnancımızın şiddeti tasvip etmediği ve ve kaçındığı aşikardır ama malesef inancın hükümleri doğrultusunda hareket etmeyen topluluk ve insanlar şiddeti uygulamakta, hatta bunu her alanda ve her yerde görmekteyiz. En önemlisi de bence kadınlarımızın ve çocuklarımızın maruz kaldığı şiddetten önce toplumsal şiddetten bahsedilmeli ve insanlar arasında mevcut bulunan toplumsal şiddetin önüne geçilmelidir.
Aslında yazılacak çok şey var ama birgün bu konunun geniş bir platformda tartışılmasının daha yararlı olacağı kanısındayım.
Selam ve dua ile.
konak yazdı:bu değerli yorum için çok tşk rabbim razı olsun şiddet insanoğluna yakışmadığı gibi özellikle müslümanlara yakışmıyor şefkat ve merhamet timsali bir peygamberin ümmeti olan bize hiç yakışmıyor dleyelim inş bir gün bitsin dua ile
Şiddet!
Selam ve dua ile.
BAK ŞİMDİ UNANDIM HAA:):):) BU GÜZEL SÖZLERİN YERİNE GELİP BANA YARDIM ETSENİZ DAHA GÜZEL OLUR AMA.;)
ALLAH ŞİFA VERSİN GÜZEL ABLAM.SEN BİZLERE LAZIMSIN KENDİNE DİKKAT ET İNŞ.ALLAHA EMANET OL. GÜL SANA GÜZEL ABLAM
zerda yazdı:
ee yaz bari sensiz forum tadı olmuyor canım kardeşim benim ben bugün biraz rahatsızdım fazla katılamadım yani burdaydım ama yazamadım dua ile inş
BAK ŞİMDİ UNANDIM HAA:):):) BU GÜZEL SÖZLERİN YERİNE GELİP BANA YARDIM ETSENİZ DAHA GÜZEL OLUR AMA.;)
ALLAH ŞİFA VERSİN GÜZEL ABLAM.SEN BİZLERE LAZIMSIN KENDİNE DİKKAT ET İNŞ.ALLAHA EMANET OL. GÜL SANA GÜZEL ABLAM
FATMA_ERGUN yazdı:canım benim allah razı olsun bugün biraz daha iyiyim çok naziksin tşk ederim yapabileceğimiz bir durum varsa gelelim yapalım ama o hattıı ben açmam yaaa
zerda yazdı:
ee yaz bari sensiz forum tadı olmuyor canım kardeşim benim ben bugün biraz rahatsızdım fazla katılamadım yani burdaydım ama yazamadım dua ile inş
TAMAM ABLA SEN HATTI AÇMA BEN AÇARIM DA BANA NAZİK DEDİN EMİNMİSİN ABLA,BEN VE NAZİK BİR ARADA:):)
ABLA ŞUNU ELE ALALIM EŞ VE ANNE ARASINDA KALAN ERKEK?
O YANDI GİBİME GELİYOR:)
zerda yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:canım benim allah razı olsun bugün biraz daha iyiyim çok naziksin tşk ederim yapabileceğimiz bir durum varsa gelelim yapalım ama o hattıı ben açmam yaaa
zerda yazdı:
TAMAM ABLA SEN HATTI AÇMA BEN AÇARIM DA BANA NAZİK DEDİN EMİNMİSİN ABLA,BEN VE NAZİK BİR ARADA:):)
ABLA ŞUNU ELE ALALIM EŞ VE ANNE ARASINDA KALAN ERKEK?
O YANDI GİBİME GELİYOR:)
safa42 yazdı:aleyküm selam değerli kardeşim çok tşk yorumunuz için sevgiili peygamerimiz bir şefkat ve merhamet timsaliydi onu kadar insanhaklarına dikkat eden bir insan gelmemiştir rabbim ümmet olmayı nasıp etsin gerçek anlamda inş
selamaleyküm saygıdeğer kardeşlerim dinimiz şiddetti yasaklamış Peygamberimiz zamanında yapılan savaşlarda ALLAH RASULU yaşlılara,çocuklara ve kadınlara dokunulmamasını emretmiştir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/5842-konumuz-maddi-ve-manevi-siddet · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- MADDİ ve MANEVİ KİRLERDEN ARINMA YOLU: ABDEST VE NAMAZ Nasihatler 12 cevap
- KALBDENKALBE MESAJLAR(HANGİ MÜMİN VARDIRKİ ÇİLE ÇEKMEDEN MADDİ MANEVİ BAŞARI ELDE ETMİŞ OLSUN) Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 2 cevap
- gelin maddi cihad edelim Nasihatler 2 cevap
- Kul hakkı sadece maddi midir? Fıkıh ve Akaîd 5 cevap
- Tefriciye Konumuz ile İlgili görüş Bildirin Lütfen Görüş- Öneri- İstek 9 cevap
- Konumuz FLÖRT!!! Nasihatler 10 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.