İştah kesen buzlu çay tarifi "Tıkla"

1.886 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

İştah kesen buzlu çay tarifi

Yaz aylarında hem serinleyip, hem de iştahınız kesilsin ister misiniz

Bir buçuk litre su. Bir tatlı kaşığına yakın iyi kalite yeşil çay. Yarım tatlı kaşığı yasemen çayı. Bir tatlı kaşığı mate çayı. İri bir tutam ıhlamur. Kaynar suyun içerisinde sadece 30 saniye fokurdatın ve 3-4 dakika demlendirin. Sonra tüm bitkileri süzün, içerisine çok az miktarda esmer şeker veya bal katın.

Balı kaynar suya değil, ılıdıktan sonra ekleyin. Soğuyunca içi bol buz dolu termosa koyun ve içerisine iri kıyılmış taze nane yaprakları doğrayın. Yemeklerden yaklaşık 5-10 dakika önce büyük bir bardak serin olarak için. Eğer sıcak içmek istiyorsanız o zaman sadece ıhlamur ve mate çayını içerken içine iri taze nane dalları koyarak için.

abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

emeğine sağlık......
Cikmaz~Sokak

Cikmaz~Sokak

Kıdemli Üye · 293 mesaj

Paylasimin için saol.. :)
atris

atris

Mübarek Üye · 1.066 mesaj

aslında guzel gıbı gorunuyor denemkte fayda var................
gülesin

gülesin

Üye · 15 mesaj

ablalarım,abilerim,kardeşlerim peki iştahı açan bildiğiniz bir şeyler var mı ? :) ben çok zayıfımda :( bir türlü kilo alamıyorum
atris

atris

kılo alıp napıcaksın ya bak ben 5 kılo ıcın neler cekıyorum::d alma ............
gülesin

gülesin

Üye · 15 mesaj

:) ama çok zayıfım :( bu kadar zayıflıkta iyi değil benimde 10 kiloya yakın almam lazım ama bu gidişle değil 10 kilo 1 kilo bile alamam :) iştahım hiç yok :(
atris

atris

guzel kardesım ıstah acmak ıcın ne yapmak geek dıye bır yaz bakalım bılgısayara neler var ogren zararlı seyler degılse yapmazsın ama genelde doktor tavsıyelerı var
gülesin

gülesin

Üye · 15 mesaj

elimden geldiğince duyduğum,okuduğum şeyleri yapmaya çalışıorum mesela yemek esnasında su içmeyin gibi.. inşallah en kısa zamanda alırım teşekkür ederim kardeşim Allaha emanet olun
atris

atris

sendemı yemekte su ıcenlerdensın ıste o yuzzden kılo almıyosunuz ..........
gülesin

gülesin

Üye · 15 mesaj

evet yemek öncesinde ve esnasında o kadar çok su içiyordum ki . :) ama artık kendime hakim olmaya çalışıyorum yemekten önce abur cubur yemek ve su içmek yok.
atris

atris

keske bende ıcebılsem su ama nerde:D ya bak heveslendım su ıcmeye gıdıyorum.............. hatta bıtkı cayıda ıcıcem bugun spora baslıycam:D
gülesin

gülesin

Üye · 15 mesaj

:) kolay gelsin umarım hepimiz istediğimiz kiloda olabiliriz. :)
atris

atris

Hıc umudum yok ama bakıcaz........
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

:) :)

yemek esnasında su içmek sünnettir.. yemekten sonra içmek zararlı diye biliyorum...

birde gülesin kardeş kilo almak için gece yatmadan evvel yemek ye ve yat.. inan bana kilo alıyosun...

bende yemek arasında çooook su içenlerdenim lakin bizaman geceleri pc de "7 numara" dizini seyrettim orada zeytin ekmek yemenin tadını çıkarıyorlardı ..
ama nasıl güzel tadını çıkarıyorlardı bilemezsiniz. bende gider ekmek zeytin getirir yiyerek seyrederdim :K

o bi kaç hafta içinde kilo aldım ... :( :D

atris

atris

gece yemek uyutmaz ınsanı..........:::::::::D kabus gormek ıstemem
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

atris, post: 1101822, member: 65549gece yemek uyutmaz ınsanı..........:::::::::D kabus gormek ıstemem

yooo ağır şeyler yedinmi uyutmaz.. hafif şeyler ( Ör: ekmek zeytin vs.. )

bunlar heleki ekmek uyutmamazlık yapmadan kilo aldırıyor..

dene gör ... ;)

sana düğün yemeği gibi ziyafet çek demiyoruz :K :a12:
ufuktuncay

ufuktuncay

Mübarek Üye · 533 mesaj

Selamün Aleyküm Sevgili Kardeşim!

Allah razı olsun tavsiye için!

İyi hoş da , nefse dur diyemedikten sonra bu yöntemler çok ta çalışmaz gibi geliyor bana (en azından benim için!)

"Az yemek az uyku"

İşin sırrının bu olduğunu işi bilen herkes biliyor ....

Gel de becer bakalım!

Neyse, Rabbim hepimize Yar ve Yardımcı olur inşallah!
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

ufuktuncaySelamün Aleyküm Sevgili Kardeşim!

Allah razı olsun tavsiye için!

İyi hoş da , nefse dur diyemedikten sonra bu yöntemler çok ta çalışmaz gibi geliyor bana (en azından benim için!)

"Az yemek az uyku"

İşin sırrının bu olduğunu işi bilen herkes biliyor ....

Gel de becer bakalım!

Neyse, Rabbim hepimize Yar ve Yardımcı olur inşallah!

haklısın kardeşimm.. buda işin 3D (üçüncü boyutu)

ama birde iştah olmasada nefs olarak yiyip içmeyen biri olsanda kilo alanlar var... bu yüzden tedbirler sunuluyor işte....

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.