allahın cemalini görmek..(hadisi şerif)

4.072 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
enise karadeniz

enise karadeniz

Kıdemli Üye · 480 mesaj

zehra-ü riyad'da rivayet edildiğine göre,peygamber'den(s.a.v)şöyle aktarıldı:

"__cennet ehli cennete girdiği zaman,melekler onları bütün hayır ve nimetlerle karşılar.onlar için köşkler ve makamlar hazırlanır ve kendilerine her çeşit meyve ve yemeklerden ikram edilir.bu nimetlerden dolayı onlarda bir şaşkınlık belirir ve allah tela şöyle buyurur:
"ey kullarım bu şaşkınlık nedir?halbuki burası şaşkınlık yeri değildir."

onlar da:bize bir vadde bulunnmuştun,şüphesiz zamanı geldi derler.
allah meleklere:"yüzlerindeki perdeleri kaldırın,onlar benimle buluşmak için,beni andılar,secde ettiler,ağladılar"buyurur.yüzlerindnen perde kalkınca onlar bakarlar ve secdeye kapanırlar.ve allah şöyle buyurur:
"__başlarınızı kaldırınız,çünkü burası amel etme yeri değil,mükafaatlandırılma yeridir!"der.
allah onlara keyfiyetsiz olarak görünür:
"__selam üzerinize olsun ey kullarım,ben sizden razıyım sizde benden razımısınız?der.onlar:
"__ey rabbimiz hoşnut olmamak haddimize mi?kulaklarımızın işitmediğini,gözlerimizin görmediğini,kalbimizin hissetmediğini,bize bağışladın!"

bu meseleyi kuran şöle anlatıyor:
"allah onlardan,onlarda allahtan hoşnutturlar."(beyyine/8)
diğer bi ayette ise şöyle buyurulmaktadır:
"rahim olan rabbimden onlara barış sözü vardır."(yasin/58)
...sevmekle başladıysa her şey öyle bitmeli...
yeliz

yeliz

Mübarek Üye · 790 mesaj

RE: allahın cemalini görmek..(hadisi şerif)

çok güzel paylaşım için allah razı olsun çok etkilendim selametle B)
neriman çelik

neriman çelik

Yeni Üye · 1 mesaj

Peygamber Sevgisi

Peygamber Sevgisi

Selamün Aleyküm Ey En Güzel Ve En Büyük En Merhametli Peygamberin ümmeti. Ben Kendimi Acizligime Zayifligima Ve çaresizliğime Rağmen çok şansli Hissediyorum çünkü Ben şanli Nebi Muhammedin ümmetiyim Bütün Günahlarima Rağmen Sevgiliye Getirdiğim Salavatlar Yüzüsuyu Hürmetine şefatine Erme Umudum Var. Buda En Büyük Nimet. Allaha Emanet Olun.
tuts@k

tuts@k

Kıdemli Üye · 124 mesaj

ALLAH razi olsun kardesim
yeşil

yeşil

Üye · 10 mesaj

S.A
enise arkadaşım
paylaşımın çok güzel gerçekten etkilenmemek mümkün değil.ALLAH cümlemize cenneti nasip etsin inşALLAH!

ALLAHA emanet olun arkadaşlar
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık. Allah c.c razı olsun..
Rahman c.c dünyada iken, ''Cemalullah'' ile ödüllendirilecek salih ameller işlemeyi ve makbul ibadetlerle hemhal olmayı nasip eylesin bizlere inşallahü Teala..Selam ve dua ile.

Esmer Yarim

Esmer Yarim

Yeni Üye · 5 mesaj

ALLAH (c.c.)razı olsun.selam we dua ile...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.