İzninizle bundan sonra takvim yapraklarındaki günlük yazıları sizlerle paylaşmak istiyorum...Hergün yeni bilgiler öğrenmiş oluruz..Tabiki sizlerinde katkılarını bekliyorum...
Bugün başlayalım o zaman;
Sihirbazların cevabı:
Firavun, Hz. Musa'nın tevhid mücadelesinden, saltanatını kaybetme endişesi ile korktu, sihirbazlarını topladı ve müsabakaya çıkardı.Sihirbazlar:
Ya Musa, senmi önce asanı atarsın, yoksa bizmi atalım? diye sordular.Musa (a.s):
''Siz atacağınızı atın!''dedi.(Araf,115-116)
Sihirbazlar, yere bir şeyler attılar.onlarda yılan gibi görülmeye başladılar.Sonra Musa(a.s) asasını attı.Asa koca bir canavar olup bütün sihir aletlerini yuttu.Sihirbazlar bu halin ilahi bir mucize olduğunu anladılar ve: Biz, Musa ve Harun'un Rabbine iman ettik! diyerek secdeye kapandılar.
Firavun buna öfkelendi:
Benden izin almadan nasıl iman edersiniz? Demek ki, Musa sizin üstadınız imiş! siz bu işi ondan öğrenmişsiniz, o halde sizin el ve ayaklarınızı çapraz kestirerek sizi ölüme mahkum ediyorum dedi.
Sihirbazlar da:
Dilediğin zulmü yapabilirsin, işkencen bize zarar vermez. Oysa biz Allaha döndürüleceğiz...dediler.
Atasözü
Bir elin nesi var, iki elin sesi var: İnsan birçok işin üstesinden tek başına gelemez.Bu tür işleri başarabilmek için başkalarıyla işbirliğine , dayanışmaya ihtiyacı vardır.
Hayırlı ve bereketli günler...
selam ve dua ile...