Receb-i Şerifin ilk Üç Gününün Orucu

8.334 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

İbn-i Abbas (Radıyallahu Anh) ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifre Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur.
''Recebin ilk gününün orucu üç senenin (günahlarının) keffaretidir.İkinci günün orucu, iki senenin, üçüncü gününki ise, bir senenin keffaretidir.Sonra her gün bir ay(lık bağışlanma)dır.'' (Suyuti, el-Cami'u'sağîr, Nebhani, el-Fethu'l kebîr, No:7290, 2/24)

Selâme İbni Kays (Radıyalallahu Anh)ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifre Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur.''Recebin ilk günü oruç tutan kimseden, günahları, gökle yer arası kadar uzaklaşır.'' (Abdulkadir-i Geylani, el-Ğunye, 1/327)
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

Allah razı olsun kardeşim ben de bu hadisi arıyordum. inşallah ilk gün istiyorum oruç tutmayı Allahım yardım etsin.
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

sıla1Allah razı olsun kardeşim ben de bu hadisi arıyordum. inşallah ilk gün istiyorum oruç tutmayı Allahım yardım etsin.

Allah cümlemizden razı olsun.
aynisa

aynisa

Yeni Üye · 1 mesaj

rabbim cümlemize receb ayında rabbimize hakkıyla kulluk eden şaban ayında peygamberimizin ümmetim dediklerinden olan ramazan ayında günahlarından halas olan kullarından eylesin amin
gulen76

gulen76

Kıdemli Üye · 360 mesaj

allah razı olsun...
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

Paylaşım için tşk ler kardeşim rabbim o günleri layıkı ile ibadetle geçirmemizi nasip eyler inş.
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

aynisarabbim cümlemize receb ayında rabbimize hakkıyla kulluk eden şaban ayında peygamberimizin ümmetim dediklerinden olan ramazan ayında günahlarından halas olan kullarından eylesin amin

gulen76allah razı olsun...

SAFİYEPaylaşım için tşk ler kardeşim rabbim o günleri layıkı ile ibadetle geçirmemizi nasip eyler inş.

Allâh cümlemizden razı olsun.

Dualrınız için aminn.
leyla_serdar

leyla_serdar

Kıdemli Üye · 339 mesaj

................Allahumme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan....................

Allah'in izniyle bizleride tutanlarda kilar insallah, rabbim yar ve yardimcimiz olsun.

Insallah üç aylar tüm islam ümmetine hayirlara vesile olur, paylasim için allah sizden razi olsun, allah'a emanet olun.
seme247

seme247

Yeni Üye · 9 mesaj

s.a arkadaşlar yarın oruç tutmak istiyorum nasıl niyet edilir bileniniz varsa yardımcı olun tşk
illaki sevgi

illaki sevgi

Aktif Üye · 78 mesaj

Allahumme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan....................
Azizİslam

Azizİslam

Mübarek Üye · 1.330 mesaj

Rahmet işte Allah razı olsun.
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

Allah razı olsun kardeşim güzel bir paylaşım
KRMUS

KRMUS

Mübarek Üye · 1.794 mesaj

Allahumme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan