Beni Kendinle Meşgul Eyle...

1.159 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
cigdem

cigdem

Mübarek Üye · 548 mesaj

Hazret-i Râbia, çok oruç tutardı. Bir defâsında bir hafta hiç yiyecek bulamadı. Sekizinci gece açlığı iyice şiddetlendi. Nefsine eziyet ettiğini düşünürken birisi kapıyı çaldı. Bir tabak yemek getirdi, o da yemeği alıp, yere koydu. Mum getirmeğe gitti, gelince bir kedinin yemeğini dökmüş olduğunu gördü. Su bardağını almaya gitti. Mum söndü. Su içmek isterken bardak düşüp kırıldı.
O da;
"Yâ Rabbî! Bu zavallı kulunu imtihan ediyorsun, fakat âcizliğimden sabredemiyorum." diyerek bir âh çekti. Bu âhtan neredeyse ev yanacaktı.
Bir ses duyuldu:
"Ey Râbia, istersen dünyâ nîmetlerini üstüne saçayım. İstersen, üzerindeki dert ve belâları kaldırayım. Fakat bu dertler, belâlar ile dünyâ bir arada bulunmaz."
Bu sözü işitince;
"Yâ Rabbî! Beni kendinle meşgûl eyle ve senden alıkoyacak işlere bulaştırma." diye duâ etti.
Bundan sonra dünyâ zevklerinden öyle kesildi ki; kıldığı namazı;
"Bu benim son namazımdır." diye huşû ile kılar, hep Allahü teâlâ ile meşgûl olurdu. Hattâ birisi gelip kendisini Allahü teâlâ ile meşgûliyetten alıkoyar korkusuyla;
"Yâ Rabbî! Beni kendinle meşgûl eyle de, kimse senden alıkoymasın." diye duâ ederdi.
zerrin

zerrin

Mübarek Üye · 2.172 mesaj

RE: Beni Kendinle Meşgul Eyle...

ALLAH RAZI OLSUN..

"Yâ Rabbî! Beni kendinle meşgûl eyle ve senden alıkoyacak işlere bulaştırma."
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN CIGDEMCİM...B)
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZELDİ.
goNuL_

goNuL_

Mübarek Üye · 551 mesaj

FATMA_ERGUN yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZELDİ.

FATOŞA KATILIOOOMM
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Elinize sağlık Allah razı olsunB)B)B)
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

cigdemHazret-i Râbia, çok oruç tutardı. Bir defâsında bir hafta hiç yiyecek bulamadı. Sekizinci gece açlığı iyice şiddetlendi. Nefsine eziyet ettiğini düşünürken birisi kapıyı çaldı. Bir tabak yemek getirdi, o da yemeği alıp, yere koydu. Mum getirmeğe gitti, gelince bir kedinin yemeğini dökmüş olduğunu gördü. Su bardağını almaya gitti. Mum söndü. Su içmek isterken bardak düşüp kırıldı.
O da;
"Yâ Rabbî! Bu zavallı kulunu imtihan ediyorsun, fakat âcizliğimden sabredemiyorum." diyerek bir âh çekti. Bu âhtan neredeyse ev yanacaktı.
Bir ses duyuldu:
"Ey Râbia, istersen dünyâ nîmetlerini üstüne saçayım. İstersen, üzerindeki dert ve belâları kaldırayım. Fakat bu dertler, belâlar ile dünyâ bir arada bulunmaz."
Bu sözü işitince;
"Yâ Rabbî! Beni kendinle meşgûl eyle ve senden alıkoyacak işlere bulaştırma." diye duâ etti.
Bundan sonra dünyâ zevklerinden öyle kesildi ki; kıldığı namazı;
"Bu benim son namazımdır." diye huşû ile kılar, hep Allahü teâlâ ile meşgûl olurdu. Hattâ birisi gelip kendisini Allahü teâlâ ile meşgûliyetten alıkoyar korkusuyla;
"Yâ Rabbî! Beni kendinle meşgûl eyle de, kimse senden alıkoymasın." diye duâ ederdi.

kimkimdir

kimkimdir

Mübarek Üye · 6.610 mesaj

Besmele...Selam...Dua...
yarensin

yarensin

Mübarek Üye · 978 mesaj

emeğinize sağlık çok güzel bir yazıydı...
gurakarcem

gurakarcem

Kıdemli Üye · 210 mesaj

"Yâ Rabbî! Beni kendinle meşgûl eyle de, kimse senden alıkoymasın"
Allah razı olsun emeğinize sağlık
edam005

edam005

Mübarek Üye · 982 mesaj

Emeğine sağlık kardeşim
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

allah razı olsun kardeşim
emeğine ve yüreğine sağlık
selametle
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
mehtap0013

mehtap0013

Aktif Üye · 66 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN..

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.