*DuruDiren*amin ablacim ( hepinize nedense abla diyesim geliyor yasiniz kücükse affiniza siginirim)
kendimi biraz daha samimi hissediyorum böle yazinca
paylastikca güzellesiyor hersey yarin adina bugun adina nerden nasil basliyabilirim? neler yapmaliyim? güzelcene boy abdesti alip aksam namazimi kilmak istiyorum günlük yapacagim islemleri paylasirsaniz sevinirim. :a12:
Ben calisan bir bayanim ise gidiyorum zor sartlar altinda calisiyorum nisanliyim ve nisanlimi buraya getirinceye kadar ugrasacagim. türbanli degilim ama kapanmayi cok istiyorum ama icinde bulundugum cevre ve olasiliklar beni sürekli uzaklastiriyor sizce ne yapmaliyim=?
yok kardeşim rica ederim. içinden ne biçim söylemek geliyorsa, söyleyebilirsin.
tabi abla değilde abi dersen daha makbule geçer:a39:
nacizade birkaç söyleyeyim. Şimdiden hakkınızı helal edin.
Elhamdulillah başlamışsında. niyetlenmissin bir kere. devamı da gelecek inşallah.
güzelce bedenen ve ruhen temizlenelim inşallah.
Allah ın bize farz kıldığı 5 vakit namaza zamanında iştirak edip kılmalıyız.
Allahın bize emrettiği şekilde. dualarımızı ağzımızdan eksik etmemeliyiz inşallah.
kuranımızı ve hadisi şeriflerimizi okuyalım ve olabildiğine de yerine getirmeye çalışalım.bunlar tabi günlük yapılabilirseniz daha faide sağlayacaktır inşallah.
zor şartlar altında çalışan bacılarımız var senin gibi. buna olabildiğince sabredip Allah tan yardım istersek, en doğrusunu yapmış oluruz.
sitemize ve diğer dini sitelere takılıp güzel paylaşımlardan yararlanmaya çalışın.
Türban konusunda hassas davranmak lazım. netice de Allahın emirlerinden biride örtünmek. ve kuran ı kerimde diyor ki :
nur suresi ayet 31 :
[<< (Ey Muhammed!) mümin kadınlara söyle; gözlerini şehvetli bakışlardan sakındırsınlar, cinsel organlarını harama bulaştırmaktan korksunlar, (açmaksızın) görülmesi zaruri olanlar hariç süslerini göstermesinler. baş örtülerini yanlarına sarkıtsınlar.
ve diğer bir ayetinde ise :
ahzap suresi ayet 59 :
[<<Ey Peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle. (evin dışında erkeklerin arasına çıktıklarında) cilbablarını, kendilerini baştan aşağı örten dış elbiselerini üzerlerine alıp örtünsünler.
bunları olabildiğince yerine getirmeye çalışalım inşallah.
çevre konusunda seçici olmaya çalışın. gerekirse niyetinizi diğer arkadaşlarınızla da paylaşın.
Kendinizle getirmeye çalışın. Eğer size halen zarar veriyor ve sizi dinden uzaklaştırıyorlarsa
o insanlardan olabildiğince uzaklaşın. O insanlar dünya şehvetine kapılmış insanlardır.
sizin gibi niyetlenen insanlarla irtibatlı olun.buda sizin için çok iyi olacaktır.
maşallah ne güzel düşünüyorsunuz inşallah. nişanlınıza da niyetinizi söyleyin ve onuda teşfik etmeye çalışın.bi iznillah Allah yardımını esirgemez.
Allah nişanlınızla mutlu , huzurlu , iman dolu bir hayat nasip etsin inşallah.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Selam ve dua ile…..