Bıyık bırakmak sünnetmidir?
4.891 görüntülenme · 7 yanıt
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj
Esselamünaleykum...Hayırlı Cumalar...
"Bıyıkları kısaltın, sakalları bırakın. (Müslim)
"Mecusilere muhalefet edin, sakallarınızı uzatın, bıyıklarınızı kesin. (Müslim)"
"Müşriklere muhalefet edin sakallarınızı çoğaltın, bıyıklarınızı azaltın. (Buhari ve Müslim)"
"On şey fıtırattandır: Bıyığın kesilmesi, sakalın uzatılması, misvak, istinşak, mazmaza, tırnakları kesmek, parmak mafsallarını yıkamak, koltuk altını temizlemek, etek tıraşı olmak, intikhasu'l-ma (istinca yapmak). (Müslim)"
"Bıyıkları kısaltın, sakalları olduğu gibi bırakın. (Müslim)"
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
mavci, post: 1059492, member: 12898Sakal bırakılması hakkında hadisler:
"Bıyıkları kısaltın, sakalları bırakın. (Müslim)
"Mecusilere muhalefet edin, sakallarınızı uzatın, bıyıklarınızı kesin. (Müslim)"
"Müşriklere muhalefet edin sakallarınızı çoğaltın, bıyıklarınızı azaltın. (Buhari ve Müslim)"
"On şey fıtırattandır: Bıyığın kesilmesi, sakalın uzatılması, misvak, istinşak, mazmaza, tırnakları kesmek, parmak mafsallarını yıkamak, koltuk altını temizlemek, etek tıraşı olmak, intikhasu'l-ma (istinca yapmak). (Müslim)"
"Bıyıkları kısaltın, sakalları olduğu gibi bırakın. (Müslim)"
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama burada sakalın sünnetinden bahsediyor. Bana sakalı keseceksin bıyığı birakacaksın diyorlar. Sadece bıyık bırakmak sünnettir diyorlar. Sünnet olması için Efendimiz sallahu aleyhi vesselamin yapmış olması lazım. Böyle yapmışmı yapmamışmı ben onu merak ediyorum. Sakalına jilet vurup sadece bıyığını birakmışmı bırakmamışmı????????????????
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
Esselamünaleykum...Hayırlı Cumalar...
erzsalih, post: 1059496, member: 99576verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama burada sakalın sünnetinden bahsediyor. Bana sakalı keseceksin bıyığı birakacaksın diyorlar. Sadece bıyık bırakmak sünnettir diyorlar. Sünnet olması için Efendimiz sallahu aleyhi vesselamin yapmış olması lazım. Böyle yapmışmı yapmamışmı ben onu merak ediyorum. Sakalına jilet vurup sadece bıyığını birakmışmı bırakmamışmı????????????????
Hadisler ortada...
Ameller niyetlere göredir...
Ve bu hamur çok su götürür...:a03:
mavci, post: 1059504, member: 96895Kişilerin bulunduğu durum, ortam vs. gibi nedenlerle ileri sürülebilir farklı fikirler olabilir ama...
Hadisler ortada...
Ameller niyetlere göredir...
Ve bu hamur çok su götürür...:a03:
abi haklısın bana deseler su su sebeblerden dolayı böyle yapmak zorundayız anlayış gösterecem haklılar diyecemde bana direk sünnet demeleri benim çileden çıkarttı neye dayanarakttan sünnet diye biliyorlar. Fetva vermek bukadar kolaymı.
evet hakısın bu hamur çok su götürür:a21:
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
Esselamünaleykum...
Azizİslam, post: 1059606, member: 82164e demmekki sünnet değilmiş bıyıklarınızı kesin demiş sakal sünnetmiş
erzsalih, post: 1059630, member: 74504evet haklısın sünnet değilmiş
Bıyıklarınızı kesin derken bir başka hadiste de zaten açıklanmış:
"Bıyıklarınızı kısaltın..." mealinde...:a12:
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/56208-biyik-birakmak-sunnetmidir · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- İran’ı Yalnız Bırakmak mı, Yoksa Hep Birlikte Yanında Olmak mı? Dini sohbet 1 cevap
- ACİZLİK ve ACİZ BIRAKMAK kelimesi İLE ilgili AYETler Kur’an Fihristi ve Kayıtları 2 cevap
- Namaza başladım ve bırakmak istemiyorum hiç.. Dini sohbet 29 cevap
- Sigarayı bırakmak kolay, yeter ki istenilsin Sağlık ve Yaşam 3 cevap
- Sigarayı Bırakmak İçin Sağlık ve Yaşam 16 cevap
- Sakal Bırakmak İçin Hanımdan İzin Almak Gerekir mi? İslami Bilgi ve Kaynaklar 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.