Kuranı kerımın şefaati

1.166 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
kaniirfan

kaniirfan

Mübarek Üye · 647 mesaj

PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED A.S DAN BİR HADİS.
Peygamber efendimiz demiştir ki birisi öldüğünde akrabaları cenaze işleriyle meşgul iken,son derece güzel bir kişi gelirmevtanın başının yanında durur.Kefenlendiğinde kefen ile merhumun göğsü arasına girer
Definden sonra herkes evine döner, Münker ve Nekir adlı iki özel Melek gelir,öleni kişisel mahremiyet içerisinde imanı hakkında sorgulayabilmek üzere ,göğsünde duran güzel kişiyi ayırmaya çalışır.Güzel kişi der ki.”O benim refakatim,O benim dostumdurhiçbir şekilde Onu yalnız bırakmam.Eğer siz sorgulama için görevlendirildiyseniz,görevinizi yapınız.Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem.
Sonra ölmüş arkadaşına döner der ki, ”Ben, bazen yüksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kur’anım.Endişe etme,Münker ve Nekirin sorgusundan sonra üzüntü duymayacaksın.Sorgulama bitince güzel kişi Onun için Meleul Aladan(semadaki meleklerden)misk kokusuyla bezenmiş bir döşek hazırlar.
Allahın Resulu(SAV) demiştir ki: Hesap gününde ne bir Peygamber,ne de bir melek, Allahın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır.
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

selamün aleyküm kardeşim..
Allah celle celalüh senen razı olsun..
ellerine sağlık
muberra

muberra

Mübarek Üye · 527 mesaj

Çok güzel paylaşım.Allah c.c razı olsun sizden.amin
ALLAH HERŞEYE KADİRDİR. O İSTERSE HERŞEY OLUR. RABBİMİZ DUALARIMIZI HAYIRLISI İLE KABUL EYLE,HAKKIMIZDA HAYIRLI OLMAYAN ŞEYLER İSTEMEKTEN SANA SIĞINIRIZ,SEN BİZİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN KORU.HER ZAMAN BİZİM YAR VE YARDIMCIMIZ OL.AMİN
NDYZLF

NDYZLF

Mübarek Üye · 960 mesaj

Allah razı olsun Paylaşımınız için..Rabbim, Kuranı Kerimin şefaatine nail olanlardan eylesin...
Selam ve dua ile..
YaralıGönül

YaralıGönül

Mübarek Üye · 1.053 mesaj

amin inşallah kardeşim. yüreğine sağlık güzel bir paylaşım.
selametle...
Gülfidan

Gülfidan

Mübarek Üye · 679 mesaj

Allah razı olsun

Kuran ı kerim şefaatçimiz olsun.
kaniirfan

kaniirfan

Mübarek Üye · 647 mesaj

gülfidanallah razı olsun

kuran ı kerim şefaatçimiz olsun.

amin......