M.S.A.
_..._Bir söz söyle ibret olsun hepimize_..._
134.373 görüntülenme · 1.392 yanıt
Aynı dilden konuşuyoruz kardeşim. HAK yolun yolcusu olarak daima yaradana iltica etmek gerek. İnsan dostlara değil yaradana sığınmışım. İllaki insanlar O'nun kulları. O kulları irşad etmek bilenlere düşer. İsteyen alır isteyen almaz. Bütün bunları rızasına uyğun yaptınmı içinde bir huzur duyarsın. Cumamız mübarek ola kardeşim.
M.S.A.
M.S.A.
Allah razı olsun, sizi de yordum gibi hakkınızı helal edin ama bu söyleşi bana bildiğim ama düşünmediklerimi hatırlattı
Yani fayda sağladı... Sizinde cumanız mübarek olsun, Rabbim daima yardımcınız olsun
Selamun aleykum (bu neden derseniz? biz bunu yapmıyoruz , yani giderken selam vermek arap kardeşlerimiz yapardı bana tuhaf gelirdi
şu mantık yok bizde , dua gibi düşünmüyoruz selamı bence , bunu yaymaya ugraşaçagım inşallah)
Yani fayda sağladı... Sizinde cumanız mübarek olsun, Rabbim daima yardımcınız olsun
Selamun aleykum (bu neden derseniz? biz bunu yapmıyoruz , yani giderken selam vermek arap kardeşlerimiz yapardı bana tuhaf gelirdi
şu mantık yok bizde , dua gibi düşünmüyoruz selamı bence , bunu yaymaya ugraşaçagım inşallah)
Gıybeti edilen her mümin şu keyfi yaşasın: Benim Vekil’im Allah..
Benim duymadığımı O duyar; hakkımı bir güzel de alır.
Senai Demirci
Benim duymadığımı O duyar; hakkımı bir güzel de alır.
Senai Demirci
Geçmiş büyüklerimiz dinin ve kalplerin doktorları olan salih kulları ve velileri bulmak için doğuyu ve batıyı karış, karış geziyorlardı.
Onlardan birini bulduklarında ondan dinin ilacını istiyorlardı.
Bugün ise size öğreten ve sizi eğiten ilim sahipleri, fıkıh bilginleri ve Allah'ın veli kulları en sevilmeyen kimseler durumundadır.
Şunda şüphe yok ki ilacınızı bulamayacaksınız...
(Abdulkadir Geylani(r.a) el-fethur Rabbani sf.180)
Onlardan birini bulduklarında ondan dinin ilacını istiyorlardı.
Bugün ise size öğreten ve sizi eğiten ilim sahipleri, fıkıh bilginleri ve Allah'ın veli kulları en sevilmeyen kimseler durumundadır.
Şunda şüphe yok ki ilacınızı bulamayacaksınız...
(Abdulkadir Geylani(r.a) el-fethur Rabbani sf.180)
Yılbaşı gecesinde bir müslüman sadece hiçbir şey yapmadan uyusa Vallahi ona sevap bile verilecektir.Hayvanlar gibi yiyip içerek sabahlayıp köpekler gibi yatan bir müslümanın bu dine hiçbir faydası da yoktur.
Dayan be gönlüm ! Biçare değilsin Yaradan sana yar.Kimsesiz değilsin,Yanında Kimsesizler Kimsesi var.
Mevlana
Mevlana
Kimler ayrılmadı ki canından.
Ayrılığı, cennetten ayrılan Hz. Adem’e sor. Tufan’da oğlunu dalgaların pençesinde bırakan Hz. Nuh’a, Yusuf’u için inleyen Hz. Yakub’a, içindeki ejderle boğuşan Züleyha’ya, yüreğinin sesini susturmak için bileğiyle dağları oyan Ferhad’a, Şems için kavrulan Mevlâna’ya, binlerce evlâdını gurbete gönderen Anadolu’ya, en çok da Resulü’nü Medine’ye gönderen o kutsal diyâra, hasılı gidenin ardından bakıp kalanlara, ocak gibi yananlara sor..
Ayrılığı, cennetten ayrılan Hz. Adem’e sor. Tufan’da oğlunu dalgaların pençesinde bırakan Hz. Nuh’a, Yusuf’u için inleyen Hz. Yakub’a, içindeki ejderle boğuşan Züleyha’ya, yüreğinin sesini susturmak için bileğiyle dağları oyan Ferhad’a, Şems için kavrulan Mevlâna’ya, binlerce evlâdını gurbete gönderen Anadolu’ya, en çok da Resulü’nü Medine’ye gönderen o kutsal diyâra, hasılı gidenin ardından bakıp kalanlara, ocak gibi yananlara sor..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/55860-bir-soz-soyle-ibret-olsun-hepimize · 28.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.