_..._Bir söz söyle ibret olsun hepimize_..._
134.364 görüntülenme · 1.392 yanıt
BÜTÜN İNSANLIK TARİHİNDEKi DERİNLİĞİNE VE GENİŞLİĞİNE İNSAN OLUŞLARI, TEK FERT'TE TECELLİ EDEN HAKİKATİN VE ZAMAN GAYESİNİN TEMSİLCİLERİ OLARAK, TEK FERDİN KADROSUDURLAR. Bu tek fert, topyekûn zaman ve mekânın emrine verildiği, varlığın yüzüsuyu hürmetine yaratıldığı "Gaye İnsan-Ufuk Peygamber" olarak Allah'ın Sevgilisi'dir; Hakikat-i Ferdiyye, Ferdin Hakikati... Allah'ın, "Sen olmasan, sen olmasan âlemi yaratmazdım!" buyurduğu, tek tek bütün insanlardaki, "varlık ve oluş", "sebep ve netice", "baş ve son", "süreklilik ve süreksizlik" ve bütün bunları toplayan "ân-hâl"in de içinde olduğu tek "ân-hâl"in "sırra ilişik"liğindeki mihrak O; mânâlar âleminin merkezi olmak gereken ruhun mihrakı ve varlığın Allah'a giden yoldaki kemâl ufku O... İşte, bütün işlerin "neye göre"si, "nasıl"ı, "ölçü ne"sinin cevabı burada; yoksa ölçü yok... Zaman ölçüsü, medeniyet ölçüsü, iş ölçüsü, kurtuluş ölçüsü, hakikat ve hürriyet ölçüsü, gaye, hedef, araç; her şeyin ölçüsü!..
S Mirzabeyoğlu...
S Mirzabeyoğlu...
Ne dervişlikte, ne şeyhlikte, ne imamlıkta iş yok. İş Allah'ın rızasını kazanabilmekte. İş Allah'a kul olabilmekte.
Mehmed Zahid Kotku
Mehmed Zahid Kotku
Adı üstünde;
Şeri-At
Şer olanı hayatından atarsan gerisi kendiliğinden yerini yolunu bulur.
O kadar korkmaya gerek yok. Huzur ve Selamet için ŞERİ'AT...
|Duha Enes
Şeri-At
Şer olanı hayatından atarsan gerisi kendiliğinden yerini yolunu bulur.
O kadar korkmaya gerek yok. Huzur ve Selamet için ŞERİ'AT...
|Duha Enes
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Mihrace24selamun aleykum canim nasilsin
Ve aleykum selam canım.. Allah razı olsun. İyiyim hamdolsun.. Sen nasılsın?
Uzun zamandır göremiyordum seni. İnanır mısın bugün aklımdan geçtin.
Şimdi de mesajını görünce çok sevindim.. İyisindir umarım hersey yolundadır..
KatrePare Rabbim beni affetmez mi diyorsun? Sen ne zaman ezan duyunca namaza durmak istediginde kovuldun huzurdan?
KatrePare yazisidir.. (:
Rabbim razı olsun canım benim.. Hisseden, güzel yüreğine sağlık.. Rabbime emanetsin.. :a12:
tevbekarım
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
KatrePare Rabbim beni affetmez mi diyorsun? Sen ne zaman ezan duyunca namaza durmak istediginde kovuldun huzurdan?
KatrePare yazisidir.. (:
:(:(:( hiç ama hiçbir zaman
tevbekarım
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
Haşa! ümidi kesmiş değilim SONSUZ RAHMETİNDEN ben sadece utancımdan başımı kaldıramıyorum Ey herşeyi en ayrıntısıyla bilen beni benden daha iyi bilen Erhamürrahimin...
"KULLUK" her şeyi senin için var ettin diyen Rabbe karşı "BENDE" her şeyi senin için terk ettim diyebilmektir...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/55860-bir-soz-soyle-ibret-olsun-hepimize · 27.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.