insan kime inanır

848 görüntülenme · 38 yanıt

Paylaş:

Anket insan kime inanır

0 kişi oy verdi
evet 0 oy · %0
hayır 0 oy · %0
kararsızım 0 oy · %0

Bu arşiv anketidir; sonuçlar korunmakta, yeni oy alınmamaktadır.

mervenur1

mervenur1

Mübarek Üye · 2.302 mesaj

haydı bakalım anketimize buyrun
mervenur1

mervenur1

katılım bekliyorum hadı arkadslar
Zi$an gamze

Zi$an gamze

Üye · 37 mesaj

karsi taraf ne kadar dogru soylerse soylesin insan kendi dûsuncesini yônlendirip duymak istediklerine inanir bence...
mervenur1

mervenur1

Zi$an gamze, post: 1048357, member: 71093karsi taraf ne kadar dogru soylerse soylesin insan kendi dûsuncesini yônlendirip duymak istediklerine inanir bence...

bencede ben de o fikirdeyim bakalım anketimizin sonucu ne diyecek
gırgır

gırgır

Aktif Üye · 57 mesaj

hayırlı akşamlar

cvp için bunlar yetmez gelin siz bu şıklardan vazgeçin

karşı taraf ne kadar doğru söylerse söylesin,insan inanmak istediğine mi inanır?
evet
hayır
kararsızım (hiçbiri) (hepsi)
kabirdekilerin pişman oldukları şeylar için dünyadakiler birbirlerini yiyor
imam gazali
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

bence kesinlikle insan kendi doğrusuna inanır
misal "ben" karşımdaki ne söylerse söylesin umrumda olmaz
ben kendi doğruma inanırım
mervenur1

mervenur1

deniz yıldızı, post: 1048379, member: 71093bence kesinlikle insan kendi doğrusuna inanır
misal "ben" karşımdaki ne söylerse söylesin umrumda olmaz
ben kendi doğruma inanırım

bencede
ama bazen değişebiliyo yanı karşe tarafa inanabiliyorsun
yorum için teşekkürler
selamete kal
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

selamünaleyküm güzel kardeşim
Emeğine sağlık...karşı taraf ne kadar doğruyu söylesede malesef insan yine inanmak istediğine inanıyor ve bu çoğunlukla kendisi oluyor..
selam ve dua ile ...
mervenur1

mervenur1

gülsengül, post: 1051981, member: 1556selamünaleyküm güzel kardeşim
Emeğine sağlık...karşı taraf ne kadar doğruyu söylesede malesef insan yine inanmak istediğine inanıyor ve bu çoğunlukla kendisi oluyor..
selam ve dua ile ...

yorum ve ankete katkı için teşekkür ederim ablam saol
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

bu konu tam tartışmalık.....
insan en çok sevdiği kişinin sözüne inanır çünkü onun aklında o haklıdır
kimisine göre çok bilmişlik taslayan kişiler kendi istediklerine inanır belkide bu onların yanlışıdır
kimileri ise aklı, mantığı, ve en kolay hangi yolsa ona inanır
erzsalih

erzsalih

Mübarek Üye · 967 mesaj

ben karsımdaki insanın doğru söylediğine inanırsam bana bunu kanıtlarsa o insana inanınırım. Benim doğruyum diye hiç bir zaman üstelemem çünkü bizler insanız hata yapmak için varız. Eğer biz hata yapabiliyorsak hata yapan insanları dinlemeyi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ve onlara bir sans verilmesi gerekir...
odtulu.seyma

odtulu.seyma

Mübarek Üye · 686 mesaj

insan her zaamn için kendi doğrularını yaşar aşattırır yaşattırmaya çalışır
onun kendi zihniyetine yerleştirdiği düşünceler asla silinmez ve silinemez,istisnalarda vardır tabii ama geneli bu şekildedir.
mervenur1

mervenur1

can kırıkları, post: 1052044, member: 94472bu konu tam tartışmalık.....
insan en çok sevdiği kişinin sözüne inanır çünkü onun aklında o haklıdır
kimisine göre çok bilmişlik taslayan kişiler kendi istediklerine inanır belkide bu onların yanlışıdır
kimileri ise aklı, mantığı, ve en kolay hangi yolsa ona inanır

evet aynen sana katılıyorum kardeşim yorum için teşekkirler selametle
mervenur1

mervenur1

erzsalih, post: 1052061, member: 11741ben karsımdaki insanın doğru söylediğine inanırsam bana bunu kanıtlarsa o insana inanınırım. Benim doğruyum diye hiç bir zaman üstelemem çünkü bizler insanız hata yapmak için varız. Eğer biz hata yapabiliyorsak hata yapan insanları dinlemeyi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ve onlara bir sans verilmesi gerekir...

sende haklısın bi yönden ama şu yaşadığımız dünya bize kimseye inanmamaya zorluyo
yorum için teşekkürler
selametle
mervenur1

mervenur1

odtulu.seyma, post: 1052107, member: 37970insan her zaamn için kendi doğrularını yaşar aşattırır yaşattırmaya çalışır
onun kendi zihniyetine yerleştirdiği düşünceler asla silinmez ve silinemez,istisnalarda vardır tabii ama geneli bu şekildedir.

oooo canım benim nelerde yazarmış:a12:
teşekkürler yorum için
Allah a emanet kal
erzsalih

erzsalih

Mübarek Üye · 967 mesaj

mervenur1, post: 1052190, member: 97643sende haklısın bi yönden ama şu yaşadığımız dünya bize kimseye inanmamaya zorluyo
yorum için teşekkürler
selametle

bak değerli kardesim yaşadığımız dünya diyorsun bence çok yanlış düşünüyorsun. yaşadığımız dünyada ne var. bu dünyayı değiştirmek bizim elimizde. bizler tutup Allah korkusu olmayan insanlarlar arkadaslık kurarsak elbette onlara güvenemeyiz. onların dediklerini elbette inanmayız. çünkü onlar hep seni yanlışa götüren insanlar olur. Ama sen Allah korkusu olan bir dost edinirsen sana doğruyu söyleyen birisi ozaman kendi doğrularınla hareket etmezsin. İnsan kendi doğrularıyla yaşamaya kalkarsa ozaman yıkılır. dünyaya tutunamaz. birilerinden yardım istemek zorundadır. birilerine danışmak zorundadır. buna mecburdur. Bizler hata yapmak için yaratılmış olan varlıklarız. Biliyorsunuzki insanın türkçe anlamı hata yapan demektir. Bu bizim dogamızda vardır. o yüzden kendi doğrularının doğru olduğuna inanaraktan kendini kandırırsın bilmem anlatabildinmi???
mervenur1

mervenur1

erzsalih, post: 1052214, member: 87927bak değerli kardesim yaşadığımız dünya diyorsun bence çok yanlış düşünüyorsun. yaşadığımız dünyada ne var. bu dünyayı değiştirmek bizim elimizde. bizler tutup Allah korkusu olmayan insanlarlar arkadaslık kurarsak elbette onlara güvenemeyiz. onların dediklerini elbette inanmayız. çünkü onlar hep seni yanlışa götüren insanlar olur. Ama sen Allah korkusu olan bir dost edinirsen sana doğruyu söyleyen birisi ozaman kendi doğrularınla hareket etmezsin. İnsan kendi doğrularıyla yaşamaya kalkarsa ozaman yıkılır. dünyaya tutunamaz. birilerinden yardım istemek zorundadır. birilerine danışmak zorundadır. buna mecburdur. Bizler hata yapmak için yaratılmış olan varlıklarız. Biliyorsunuzki insanın türkçe anlamı hata yapan demektir. Bu bizim dogamızda vardır. o yüzden kendi doğrularının doğru olduğuna inanaraktan kendini kandırırsın bilmem anlatabildinmi???

Allah razı olsun kardeşim tabi içinde Allah inancı olan kişiler ile arkadşlık kurman lazım haklısın fakat ben öyle insanlar tanıdım ki...
kimseye inanç kalmıyo tabi iyi arkadaşlarımda var onlara soruyorum.keşke herkes iyi olsa iyi olsa derken sözünde dursa emanete hıyanet etmese doğruları söylese ama yok
selametle ka
erzsalih

erzsalih

Mübarek Üye · 967 mesaj

mervenur1Allah razı olsun kardeşim tabi içinde Allah inancı olan kişiler ile arkadşlık kurman lazım haklısın fakat ben öyle insanlar tanıdım ki...
kimseye inanç kalmıyo tabi iyi arkadaşlarımda var onlara soruyorum.keşke herkes iyi olsa iyi olsa derken sözünde dursa emanete hıyanet etmese doğruları söylese ama yok
selametle ka

Cümlemizden inşallah

bak değerli kardesim bende 20 yaşındayım emin olabilirsin bende senin dediğin insanlarla karşılaştım. o tür insanlardan kendini korumasını bileceksin. öyle bir lise hayatı yaşamışımdır bir ayağım çukurdaydı dokunsan yolumdan sapacak durumdaydım. arkadas çevrem kafamı çok karıştırıyordu ama ne oldu sonuçta rabbim bana çıkış yolu gösterdi yine böyle bir internet sitesi sayesinde namazlarıma basladım ve ogün bugündür Allaha şükür kılıyorum. Diyeceğim su evet malesef emanete ihanet eden insanlar var bu dünya ama bu dünyayın kuralı böyle. ama unutmayacaksın kötünün karşısında her zaman iyi insanlarda vardır. emanete ihanetlik etmeyen insanlar Allah yolunda ilerleyen insan nasılki Allahtan korkmayan insan çoksa didine bağlı olan insanda çok. bak bu siteye ne kadar güzel insanlar var bu insanlardan sana zarar gelebilirmi söylermisin. Buradaki insanlar tek gayesi var oda Rabblerinin rızasını kazanmak baska hiç bir gayeleri yoktur. Çevren bozuk olabilir çevrendeki insanlar senin beklentilerine karşılık veremeye bilir doğru insanları doğru arkadasları sen seçeceksin. Suan ben üniversite okuyorum sınıfımda her türlü insan var. sadece 2 tane arkadasım var. Onlarda benim gibi çok temiz insanlar. Uzun lafın kısası arayan mevlasınıda bulur belasında bulur diye bir laf vardır. O yüzden sana tavsiyem rabbine dua et ve senin karşına istediğin gibi insanların çıkartmasını nasip eyle diye duada bulun... Dünyaya öyle bakma bu dünyayı yaran bizim Rabbimizdir unutma bunu.
katrenur

katrenur

Kıdemli Üye · 113 mesaj

Arkadaşlar dostlarımıza sevdiklerimize inanmayıpta kime inanacağız.İnsanların kendi doğruları vardır kabul ama müslüman müslüman kardeşine inanır.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.