kızıma isim arıyorummmm

3.009 görüntülenme · 21 yanıt

Paylaş:
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

selamün aleyküm arkadaşlar...kızım olacak ama bi türlü isim bulamıyorummm. Kuran-ı Kerim'de geçen güzel anlamı olan isimleri benimle de paylaşırsanız çok sevinirim .... Allah'a emanet olun hayırlı akşamlar... :a16:
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

Gülnisa
nisa
:)
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

ben serranur ismini çok beğeniyorum şahsen kızım olursa onu koymayı düşünüyorum:)
yun_us25

yun_us25

Mübarek Üye · 1.454 mesaj

aleykum selam BERRA olabilir..yeğenimin ismi benim çok hoşuma gidiyor anlamıda güzel
[medya]
rukiye76

rukiye76

Aktif Üye · 56 mesaj

merve
Mekke’de bir dağın adı olup hacılar, Merve ile Safa arasında Sa’y ederler yani 7 defa gidip gelirler. Kur’an-ı Kerim’de bakara suresi 158. ayet’te geçmektedir.

nisa
1. Kadınlar. 2. Kur’an-ı Kerim’in 4. suresi, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır.

firdevs
1.. Cennet, 2. Bostan, bahçe. - Firdevsi: İran’ın milli destanı olan "Şeyhname"nin yazarıdır. Adı, Mansur b. Hasan’dır. 934-1020 yıllan arasında yaşadığı tahmin edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de Kehf ve Mü’minün Surelerinde Geçmektedir.

irem
1. Cennet bahçesi. 2. Ok veya kurşun atılan nişan tahtası. 3. Cenk denilen musiki aleti ve bunu icad edenin adı. 4. Ad kavmi zamanında, Şeddad tarafından cennete benzetilme amacıyla yapılan bahçe olup, Şam’da veya Yemen’de bulunduğu söylenir. Kur’an-ı Kerim’de Fecr Suresinde Geçmektedir.

kevser
1. Maddi ve manevi çokluk, kalabalık nesil. 2. Cennette bir havuzun ırmağın adı. 3. Kur’an-ı Kerim’de 108. ve en kısa sure.
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

ilayda

çok güzel özellikle içinde ay kelimesinin olması....
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

nacizane benden de isim olcak:berrin, mina, hira, dilara,azra,sahra,sukeyna,embiya,
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

allah razı olsun ... Yazdığınız isimler gerçekten çok güzel isimler ama malesef çoğuda tanıdıklarımda olan yada arkadaşlarımın benden önce düşünüp kızlarına koymak istediği isimler...benim aklımda olan bi kaç isim var ama daha güzelini bulmak istiyorum

begüm.belur.beria.elanur.zişan.selen.tuana
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

tuana çok güzel bence;)
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

deniz yıldızıtuana çok güzel bence;)

çok teşekkür ederim..... tuananın anlamıda çok güzel aslında .... cennete düşen ilk yağmur damlası demek........
gırgır

gırgır

Aktif Üye · 57 mesaj

hayırlı akşamlar

--------------------------------------------------------------------------------

112 - Ebu'd-Derdâ (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın"

Ebu Dâvud, Edeb 69, (4948).

-------------------------------------------------------------------------
126 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Zeyneb Bintu Ebî Seleme'nin ismi Berre idi. "Nefsini tezkiye ediyor" denildi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) onu Zeyneb diye isimlendirdi.

Buhârî Edeb 108; Müslim, Edeb 17, (2141).

islama hayırlı ve saglıklı bir evlat olur inşaallah

hoşçakalın
kabirdekilerin pişman oldukları şeylar için dünyadakiler birbirlerini yiyor
imam gazali
cakdoc

cakdoc

Mübarek Üye · 1.507 mesaj

benim en sevdigim isim Zülal :) eger bir kizim olursa birgun o ismi dusunuyorum.. :)
mervenur1

mervenur1

Mübarek Üye · 2.302 mesaj

hayrunisa: hayırlı kadın
ecrin hira: peygamberimize vahıy geen yer
igra: oku
bu isimleri cok seviiyorum
TRHACKER

TRHACKER

Mübarek Üye · 2.454 mesaj

ebrar
manası
1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

Allah razı olsun paylaştığınız isimler gerçekten çok güzel ... En zoruda içinden bir ismi seçebilmek ...çok teşekkür ederim
YaralıGönül

YaralıGönül

Mübarek Üye · 1.053 mesaj

Selamün Aleyküm.
bende bir isim söylemek istiyorum.

ALEYNA YADA ALEYNANUR
selam ve dua ile....

KAFİRLER İSTEMESEDE , ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR.(saff/8)
aysem06

aysem06

Mübarek Üye · 552 mesaj

fotocuselamün aleyküm.
Bende bir isim söylemek istiyorum.

Aleyna yada aleynanur
selam ve dua ile....

Kafirler istemesede , allah nurunu tamamlayacaktır.(saff/8)

aleyna ismi güzel ama anlamı sadece arapçada bağlaç yerinde kullanılıyor die duymuştum .... Allah razı olsun ....
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

tuana ismini bende begnirim anlamınıda tabi..
tuana nur ismi bana hep uyumlu ve anlamlı gelmiştir rabbim size hayırlı bir anne olmayı hayırlı bir evlada sahip olmayı nasip etsin...

inşa-ALLAH bebeginiz saglıcakla dogar ve size kendine hayır kapılarını acar..

ilk nefesden son nefese kadar hak yolunda ilerler hak rızasında sabit kalır inşa-ALLAH..

selam ve dua ile..

Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

selamun aleyküm..:)
İREM:cennet bahçesi
TUANA:cennete düşen yağmur damlalarından ilki
demek ben bu 2 ismi de çok seviyorum..:)
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

mümteha ismi....allah'la peygamberimizin arasındaki kaldırılan perdedir
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.