kızıma isim arıyorummmm
3.009 görüntülenme · 21 yanıt
merve
Mekke’de bir dağın adı olup hacılar, Merve ile Safa arasında Sa’y ederler yani 7 defa gidip gelirler. Kur’an-ı Kerim’de bakara suresi 158. ayet’te geçmektedir.
nisa
1. Kadınlar. 2. Kur’an-ı Kerim’in 4. suresi, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır.
firdevs
1.. Cennet, 2. Bostan, bahçe. - Firdevsi: İran’ın milli destanı olan "Şeyhname"nin yazarıdır. Adı, Mansur b. Hasan’dır. 934-1020 yıllan arasında yaşadığı tahmin edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de Kehf ve Mü’minün Surelerinde Geçmektedir.
irem
1. Cennet bahçesi. 2. Ok veya kurşun atılan nişan tahtası. 3. Cenk denilen musiki aleti ve bunu icad edenin adı. 4. Ad kavmi zamanında, Şeddad tarafından cennete benzetilme amacıyla yapılan bahçe olup, Şam’da veya Yemen’de bulunduğu söylenir. Kur’an-ı Kerim’de Fecr Suresinde Geçmektedir.
kevser
1. Maddi ve manevi çokluk, kalabalık nesil. 2. Cennette bir havuzun ırmağın adı. 3. Kur’an-ı Kerim’de 108. ve en kısa sure.
Mekke’de bir dağın adı olup hacılar, Merve ile Safa arasında Sa’y ederler yani 7 defa gidip gelirler. Kur’an-ı Kerim’de bakara suresi 158. ayet’te geçmektedir.
nisa
1. Kadınlar. 2. Kur’an-ı Kerim’in 4. suresi, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır.
firdevs
1.. Cennet, 2. Bostan, bahçe. - Firdevsi: İran’ın milli destanı olan "Şeyhname"nin yazarıdır. Adı, Mansur b. Hasan’dır. 934-1020 yıllan arasında yaşadığı tahmin edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de Kehf ve Mü’minün Surelerinde Geçmektedir.
irem
1. Cennet bahçesi. 2. Ok veya kurşun atılan nişan tahtası. 3. Cenk denilen musiki aleti ve bunu icad edenin adı. 4. Ad kavmi zamanında, Şeddad tarafından cennete benzetilme amacıyla yapılan bahçe olup, Şam’da veya Yemen’de bulunduğu söylenir. Kur’an-ı Kerim’de Fecr Suresinde Geçmektedir.
kevser
1. Maddi ve manevi çokluk, kalabalık nesil. 2. Cennette bir havuzun ırmağın adı. 3. Kur’an-ı Kerim’de 108. ve en kısa sure.
allah razı olsun ... Yazdığınız isimler gerçekten çok güzel isimler ama malesef çoğuda tanıdıklarımda olan yada arkadaşlarımın benden önce düşünüp kızlarına koymak istediği isimler...benim aklımda olan bi kaç isim var ama daha güzelini bulmak istiyorum
begüm.belur.beria.elanur.zişan.selen.tuana
begüm.belur.beria.elanur.zişan.selen.tuana
hayırlı akşamlar
--------------------------------------------------------------------------------
112 - Ebu'd-Derdâ (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın"
Ebu Dâvud, Edeb 69, (4948).
-------------------------------------------------------------------------
126 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Zeyneb Bintu Ebî Seleme'nin ismi Berre idi. "Nefsini tezkiye ediyor" denildi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) onu Zeyneb diye isimlendirdi.
Buhârî Edeb 108; Müslim, Edeb 17, (2141).
islama hayırlı ve saglıklı bir evlat olur inşaallah
hoşçakalın
--------------------------------------------------------------------------------
112 - Ebu'd-Derdâ (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın"
Ebu Dâvud, Edeb 69, (4948).
-------------------------------------------------------------------------
126 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Zeyneb Bintu Ebî Seleme'nin ismi Berre idi. "Nefsini tezkiye ediyor" denildi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) onu Zeyneb diye isimlendirdi.
Buhârî Edeb 108; Müslim, Edeb 17, (2141).
islama hayırlı ve saglıklı bir evlat olur inşaallah
hoşçakalın
kabirdekilerin pişman oldukları şeylar için dünyadakiler birbirlerini yiyor
imam gazali
imam gazali
Selamün Aleyküm.
bende bir isim söylemek istiyorum.
ALEYNA YADA ALEYNANUR
selam ve dua ile....
KAFİRLER İSTEMESEDE , ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR.(saff/8)
bende bir isim söylemek istiyorum.
ALEYNA YADA ALEYNANUR
selam ve dua ile....
KAFİRLER İSTEMESEDE , ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR.(saff/8)
fotocuselamün aleyküm.
Bende bir isim söylemek istiyorum.
Aleyna yada aleynanur
selam ve dua ile....
Kafirler istemesede , allah nurunu tamamlayacaktır.(saff/8)
aleyna ismi güzel ama anlamı sadece arapçada bağlaç yerinde kullanılıyor die duymuştum .... Allah razı olsun ....
tuana ismini bende begnirim anlamınıda tabi..
tuana nur ismi bana hep uyumlu ve anlamlı gelmiştir rabbim size hayırlı bir anne olmayı hayırlı bir evlada sahip olmayı nasip etsin...
inşa-ALLAH bebeginiz saglıcakla dogar ve size kendine hayır kapılarını acar..
ilk nefesden son nefese kadar hak yolunda ilerler hak rızasında sabit kalır inşa-ALLAH..
selam ve dua ile..
tuana nur ismi bana hep uyumlu ve anlamlı gelmiştir rabbim size hayırlı bir anne olmayı hayırlı bir evlada sahip olmayı nasip etsin...
inşa-ALLAH bebeginiz saglıcakla dogar ve size kendine hayır kapılarını acar..
ilk nefesden son nefese kadar hak yolunda ilerler hak rızasında sabit kalır inşa-ALLAH..
selam ve dua ile..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/55479-kizima-isim-ariyorummmm · 20.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.