sıla1, post: 1056419, member: 96684İnne fî halkıs semâvâti vel ardı vahtilâfil leyli ven nehâri vel fulkilletî tecrî fîl bahri bimâ yenfeun nâse ve mâ enzelallâhu mines semâi min mâin fe ahyâ bihil arda ba’de mevtihâ ve besse fîhâ min kulli dâbbe(dâbbetin), ve tasrîfir riyâhı ves sehâbil musahhari beynes semâi vel ardı le âyâtin li kavmin ya’kılûn(ya’kılûne).
1.inne: muhakkak ki2.fî halkı: yaratılışta3.es semâvâti: semalar, gökler4.ve el ardı: ve arz, yeryüzü5.ve ihtilâfi: ve ihtilâflı (karşılıklı) olması, birbiri ardınca gelmesi6.el leyli: gece7.ve en nehâri: ve gündüz8.ve el fulki: ve gemiler9.elletî: o ki, ki o10.tecrî: akar, gider, yüzer11.fî el bahri: denizde12.bimâ: dolayısıyla, sebebiyle, ..... yaparak13.yenfeu: fayda verir14.en nâse: insanlar15.ve mâ: ve şeyi16.enzele allâhu: Allah indirdi17.min es semâi: semadan, gökten18.min mâin: sudan, suyu19.fe ahyâ bi-hi: böylece onunla hayat verdı, diriltti20.el arda: arz, yeryüzü, toprak21.ba'de: sonra22.mevti-hâ: onun ölümü23.ve besse: ve yaydı24.fî-hâ: orada25.min kulli: hepsinden26.dâbbetin: (yürüyen) hayvanlar27.ve tasrîfi: ve esmesi28.er riyâhı: rüzgâr(lar)29.ve es sehâbi: ve bulutlar30.el musahhari: emre amade kılınmış olan31.beyne: arasında32.es semâi: sema, gökyüzü33.ve el ardı: ve yeryüzü34.le âyâtin: elbette âyetler, kanıtlar, deliller35.li kavmin: bir kavim için36.ya'kılûne: akıl ederler
selamün aleyküm,canım ne kadar uğraşmışsın maaşALLAH.
senin bu çabalrını görünce kendimi çok tembel hissettim.
ben daha bitiremedim.
akşam oğlum hiç fırsat vermiyor.
yorgun yorgun eve git,bir de afacanla uğraş.
daha takatim kalmıyor bir şeye.:(