Kinayeli Boşanma

1.508 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
adilbaban

adilbaban

Yeni Üye · 4 mesaj

Kinayeli boşanma sözlerinden mesela "babanın evine git" , "defol git" gibi sözlerin talaka sebep olduğu bilinmeden söylense (boşanmaya niyet edilerek söylense ancak boşanmaya neden olduğu bilinmese), boşanmaya sebep olur mu?

Bilgilerinizi bekliyorum.
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

kişinin niyetine göre değişir ama dinimizce 3 kere boşol denmelidir...bence
adilbaban

adilbaban

Yeni Üye · 4 mesaj

cevap için teşekkürler can kırıkları.
Ben sadece "boş ol" , "boşsun" sözleriyle boşanmanın gerçekleştiğini biliyordum. Bugün kinayeli boşanmanın niyetle alakalı olduğunu öğrendim. "annenin evine git " denilse ve niyet boşanma olsa ancak bunun boşanma anlamına geldiği bilinmese boşanma olur mu olmaz mı?
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

adilbabancevap için teşekkürler can kırıkları.
Ben sadece "boş ol" , "boşsun" sözleriyle boşanmanın gerçekleştiğini biliyordum. Bugün kinayeli boşanmanın niyetle alakalı olduğunu öğrendim. "annenin evine git " denilse ve niyet boşanma olsa ancak bunun boşanma anlamına geldiği bilinmese boşanma olur mu olmaz mı?

çok ilginç bir soru .ama çevremizde buna benzer ifadeler kullanan ne kadar çift var.acaba düşünüyorum eğer bu şekilde nikah düşerse ,(boşanma gerçekleşirse yani)binlerce kişi belki milyonlar,nikahsız yaşıyor olabilirmi?ve evlatların hayırsız olması,evlerde huzursuzluk,bereketsizlik olmasının sebebi bu olabilir mi?sorunuz kafamda başka soru işaretleri oluşturdu.
ishakyakup

ishakyakup

Mübarek Üye · 550 mesaj

adilbabanKinayeli boşanma sözlerinden mesela "babanın evine git" , "defol git" gibi sözlerin talaka sebep olduğu bilinmeden söylense (boşanmaya niyet edilerek söylense ancak boşanmaya neden olduğu bilinmese), boşanmaya sebep olur mu?

Bilgilerinizi bekliyorum.

boşanma niyeti ile babanın evine git derseniz bununla boşanıldığını bilsenizde bilmesenizde nikahınız düşer.. fakat üç nikahtan sadece biri düşer.. dilerseniz nikah tazeler evliliğinize devam edebilirsiniz...

önemli bir husus.. bu kadar mühim bir meseleyi bu şekilde forum hocalarına sormayın.. enteresan cevaplar gelir, bildiğinizide şaşırırsınız.. hepten çıkmaza girer mesele.. biri derki "bence böyle" diğeri derki "bence böyle olmalı." ondan sonra buyur burdan yak.

bir hocaya danışın..
Yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü
Çevirdim yüzümü...
adilbaban

adilbaban

Yeni Üye · 4 mesaj

Nur_u Secdeçok ilginç bir soru .ama çevremizde buna benzer ifadeler kullanan ne kadar çift var.acaba düşünüyorum eğer bu şekilde nikah düşerse ,(boşanma gerçekleşirse yani)binlerce kişi belki milyonlar,nikahsız yaşıyor olabilirmi?ve evlatların hayırsız olması,evlerde huzursuzluk,bereketsizlik olmasının sebebi bu olabilir mi?sorunuz kafamda başka soru işaretleri oluşturdu.

Benimde merak ettiğim bu konu hemen hemen bir çok evde bu sözler söyleniyor ve anlamı bilinmeden söyleniyorsa sonuç ne olur?

Boşanma olur mu olmaz mı? Bu konuda bilgisi olan kardeşlerimizden yardım bekliyorum.
adilbaban

adilbaban

Yeni Üye · 4 mesaj

ishak yakup kardeş bilgiler için teşekkürkler.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.