7 YILLIK KITLIK işte bugün
4.007 görüntülenme · 31 yanıt
kıyamet alametlerınde bıldırılen 7 yıl kıtlık 7 yıl bolluk donemın ın 7 yıllık kıtlık safasını şuan yaşıyoruz.7 yılllık kıtlıgın ve bollugun tum dunyada yasanması gerekıyor ve ekonomık krız 2007 yılında başladı , 2014 yılına kadar surecek .daha sonra 7 yıllık bır bolluk donemıne gırecegız 2021 yılında da bu donem bıtecek 2021 yılından sonra ne mı olacak ..bedıuzzaman ın hesaplarında varolan bır olay gerceklesecek ; 1979-1980 YILLLARINDA DOGUMU GERCEKLESEN VE HZ MUHAMMED(sav)İN PEYGAMBERLIK YASINDA ORTAYA CIKACAK OLAN (yani 40 yasında yanı2020 yılında) HZ MEHDİ KENDİNİ TANITACAKTIR.öte yandan hz isa uyur vaziyette yeryuzune bırakılacak hristiyan bır toplulugun içerisinde 4 buyuk kıtabı ögrenecek ve KURANI KERIM ile yeryuzune hükmedecektir.bu olayların ardından 2029 yılından itibaren ALTINÇAĞ başlayacaktır.EN DOĞRUSUNU ELBETTE ALLAH BİLİR
ebuubadeşuana kadar çok ekonomik kriz yaşadık 2007 ile sınırlamamak lazım.ama bilemiyoruz tabi rabbim inş. ölümü cennet olanlardan eylesin bizleri.
sana katılıyorum fakat bu krız turkıye degıl dunya capında ..elbette ben de sızın gıbı arada derede kalabılıyorum ama hadıslere inancım sonsuz
deniz yıldızı[ı]kardeşim sen bu konuyu kendin mi yazdın yoksa alıntı mı yaptın[/ı]
[ı]bence saçma....[/ı]
[ı]herşeyi allah bilir[/ı]
sana saygı duyuyorum baska yerden alıntı ama katıldıgım bır konu..sormak istiyorum neden sacma geldı sana ?
kaniirfansana saygı duyuyorum baska yerden alıntı ama katıldıgım bır konu..sormak istiyorum neden sacma geldı sana ?
saçma gelen böyle önemli bir konu hakkında yazılan yazılar
(sadece Rabbimizin bildiği gelecek hakkında konuşmak)
fikrime saygı duyduğun için teşekkürler
yazının altına "alıntıdır" diye yazarsan daha iyi olur bence
deniz yıldızısaçma gelen böyle önemli bir konu hakkında yazılan yazılar
(sadece Rabbimizin bildiği gelecek hakkında konuşmak)
fikrime saygı duyduğun için teşekkürler
yazının altına "alıntıdır" diye yazarsan daha iyi olur bence
hımmm peygamberımızın hadısı serıflerı de o zaman sacma. cunku yuzlerce SAHIH hadısı serıflerle kıyamet alametlerı acıklanmıs.su an butur yazılar yazan kısıler sadece tahmınlerde bulunuyorlar ve alımlerın mesela bedıuzzamanın sözler kıtabında bu konuyu okuyup ufuklarında sekıllenen olayları aktarıyorlar
bu yazı elbette okudugum kıtapların yansımasıdır .
kaniirfanhımmm peygamberımızın hadısı serıflerı de o zaman sacma. cunku yuzlerce SAHIH hadısı serıflerle kıyamet alametlerı acıklanmıs.su an butur yazılar yazan kısıler sadece tahmınlerde bulunuyorlar ve alımlerın mesela bedıuzzamanın sözler kıtabında bu konuyu okuyup ufuklarında sekıllenen olayları aktarıyorlar
bu yazı elbette okudugum kıtapların yansımasıdır .
kusura bakma ama bir önceki yazında fikrime saygı duyup ta şimdi bu şekil tepki göstermen beni şaşırttı
peygamberimizin hadislerini saçma bulmamı nasıl söyleyebilirsin
hiçbirşey sana bunu söyleme hakkını vermez
fikirlerime saygı duymak zorundasın sen
yorumumu yaptım kibarca
ama karşılığında saçma bir tartışma ortamı gördüm
benim yazacaklarım bunlar
yine de konu yaazmışsın katılmasam da semeğine sağlık
selametle
deniz yıldızıkusura bakma ama bir önceki yazında fikrime saygı duyup ta şimdi bu şekil tepki göstermen beni şaşırttı
peygamberimizin hadislerini saçma bulmamı nasıl söyleyebilirsin
hiçbirşey sana bunu söyleme hakkını vermez
fikirlerime saygı duymak zorundasın sen
yorumumu yaptım kibarca
ama karşılığında saçma bir tartışma ortamı gördüm
benim yazacaklarım bunlar
yine de konu yaazmışsın katılmasam da semeğine sağlık
selametle
hey deniz yıldızı .ben fikrine saygı duyuyorum ve fikrini eleştirmiyorum ki..sen saçma derken düşünmeden konusuyorsan saçma dediğin olayın tarifini yapanı suclamıs olmuyormusun?bende sana sadece geleci aktaran kişinin peygamberimiz oldugunu ifade ettim.hala saygı duyuyorum ve ısrarda da bulunmuyorum ki
kaniirfanhey deniz yıldızı .ben fikrine saygı duyuyorum ve fikrini eleştirmiyorum ki..sen saçma derken düşünmeden konusuyorsan saçma dediğin olayın tarifini yapanı suclamıs olmuyormusun?bende sana sadece geleci aktaran kişinin peygamberimiz oldugunu ifade ettim.hala saygı duyuyorum ve ısrarda da bulunmuyorum ki
benim düşüncemi bilmeden "hadisler de o zaman saçma" demen beni kırdı
ben hayatımda böyle bir düşünce duymadım ne demek hadisleri saçma bulmak yaa
böyle bir cümle benim aklımdan bile geçmezken siz bunu bana söylüyorsunuz
allah herşeyi bilir kardeşim
beni de biliyo seni de
sadece bu kadar söylüyorum
deniz yıldızıbenim düşüncemi bilmeden "hadisler de o zaman saçma" demen beni kırdı
ben hayatımda böyle bir düşünce duymadım ne demek hadisleri saçma bulmak yaa
böyle bir cümle benim aklımdan bile geçmezken siz bunu bana söylüyorsunuz
allah herşeyi bilir kardeşim
beni de biliyo seni de
sadece bu kadar söylüyorum
seni kırdığım için özür dilerim.benim sohbetim böyle ..kusura bakma ;-)
Bunu bende bir yerde duymuştum eğer doğruysa(en iyisini allah c.c bilir)
çok merak ettim mehdiyi yani doğruysa bizim onu görme şansımız var o halde..insan heyecanlanıyor değil mi?
çok merak ettim mehdiyi yani doğruysa bizim onu görme şansımız var o halde..insan heyecanlanıyor değil mi?
ALLAH HERŞEYE KADİRDİR. O İSTERSE HERŞEY OLUR. RABBİMİZ DUALARIMIZI HAYIRLISI İLE KABUL EYLE,HAKKIMIZDA HAYIRLI OLMAYAN ŞEYLER İSTEMEKTEN SANA SIĞINIRIZ,SEN BİZİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN KORU.HER ZAMAN BİZİM YAR VE YARDIMCIMIZ OL.AMİN
muberraBunu bende bir yerde duymuştum eğer doğruysa(en iyisini allah c.c bilir)
elbette heycanlanıyoruz fakat bılkı peygamberı gorupte ummetı olamayan bınlerce kısı var..yanı sen mehdi çıktıgında onu kabul edecegınımı dusunuyorsun..mehdiyi asla kabul etmeyeceyız.bır sure onu yalancılık ve sahtekarlıkla suclayacagız.ALLAH KALPLERE ONU TANIYANLARDAN OLMAMIZI YAZSIN DILERIM..bu yazıya bıle tahammul edemeyen cok ınanclı ınsanlar var .gercekten gören körlerden olma ihtimalimiz yaşayısımızdan dolayı cok yuksek...
kaniirfanallah kalplere onu tanıyanlardan olmamızı yazsın dılerım...
amin inşaallah
ALLAH HERŞEYE KADİRDİR. O İSTERSE HERŞEY OLUR. RABBİMİZ DUALARIMIZI HAYIRLISI İLE KABUL EYLE,HAKKIMIZDA HAYIRLI OLMAYAN ŞEYLER İSTEMEKTEN SANA SIĞINIRIZ,SEN BİZİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN KORU.HER ZAMAN BİZİM YAR VE YARDIMCIMIZ OL.AMİN
selamun aleyküm kardeşlerim en doğrusunu rabbim bilir.....rabbim bütün müslüman kardeşlerimizzi ve bzleri korusun ........bizim vazifemiz rabbimize layık bir kul olmak onun için elimizden geleni yapmaya çalışalım .............inşaallah rabbimize layık kullar oluruz...selametle
nefs-i mutmainne
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
Selamun Aleykum abicim
..Kıyamet Alametlerinden dha bir çok madde var örneğin ;
Arap Yarımadasında büyük bir yangın
Ecüş ile Mecüş
Dabbetülarz vs..[suan hatırlayamadım derste işlemiştik]
yani demek istedğim böyle tarihler vererek Kıyametin zamanını belirtmis gbi oluorsunuz abicm .. buda bnde dogru deilmis hissi uyandırıor . bu bnim düşüncem tabikide siz elinizdeki kaynaklarınıza dayanarak bu bilgileri paylasmıssınızdır ama dediğim gbi tarih verilmesini dogru bulmuorm Rabbim bilir gelecei..kimsenin gelecek hkkında bilgi veremesi uygun deildir ister prof ister dr olsun.. hayırlı aksamlar..Rabbime emanet olun
..Kıyamet Alametlerinden dha bir çok madde var örneğin ;
Arap Yarımadasında büyük bir yangın
Ecüş ile Mecüş
Dabbetülarz vs..[suan hatırlayamadım derste işlemiştik]
yani demek istedğim böyle tarihler vererek Kıyametin zamanını belirtmis gbi oluorsunuz abicm .. buda bnde dogru deilmis hissi uyandırıor . bu bnim düşüncem tabikide siz elinizdeki kaynaklarınıza dayanarak bu bilgileri paylasmıssınızdır ama dediğim gbi tarih verilmesini dogru bulmuorm Rabbim bilir gelecei..kimsenin gelecek hkkında bilgi veremesi uygun deildir ister prof ister dr olsun.. hayırlı aksamlar..Rabbime emanet olun
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/55132-7-yillik-kitlik-iste-bugun · 27.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.