Bu sebze her derde deva... Ama...

1.711 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

Bu sebze her derde deva... Ama...

Bu sebze her derde deva ama tek bir kusuru var... Fazlası c.. duyguları azaltıyor...

MARUL: Kalsiyum minerali ile A ve C vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca Marulda B, D, E vitaminleri ve demir, sodyum, bakır, iyot, fosfor ve çinko mineralleri de bulunur.

Marulun Faydaları: Sinirleri yatıştırır. Tansiyonu düşürür. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluk çekenler için faydalıdır. Aybaşı halini düzenler ve ağrısını hafifletir. İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Kabızlığı giderir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Dalak ve karaciğer yetmezliği ile sarılığa karşı etkilidir. Basur şikâyetlerini azaltır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Balgamı söker. Aşırı cinsel isteği azaltır. Anne sütünü arttırır. Kemik erimesi ve romatizmada faydalıdır. Kan şekerini düşürücü etkisi ile şeker hastaları için yararlıdır. Özellikle gelişme çağındaki çocukların gelişimini destekler. Hastaların iyileşmesini hızlandırır. Cildi güçlendirir ve güzelleştirir.

Marul Nasıl Kullanılır? Besin değerlerini hızlı kaybeden bir sebze olduğu için marulu çabuk tüketmek gerekir. Marulun suyu cildi besler ve cilde tazelik verir. Sivilceleri giderir. Lapası yanıklara ve çıbanlara iyi gelir.

Bugün
nurışığı

nurışığı

Kıdemli Üye · 479 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim
Allah Azze ve Celle razı olsun kardeşim çok sevdiğim ve bol bol tükettiğim bir sebzedir ama bundan sonra daha sık soframı süsleyeceğe benziyor
Selametle kardeşim Allah Teala razı olsun
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

bende diyodum bu güzelliğim neye bağlı diye demekki marul yiye yiye güzelleşmişim
rukiye76

rukiye76

Aktif Üye · 56 mesaj

bilgilendirdiğiniz için çok sağ olun

bende marulu çok severim ve yemekerlin yanında hep tüketirim
bahçeden taze koparıp da yemek farklı bir güzel oluyor
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

evet kardeşlerim .. lakin yazının en başında bir uyarı vardı ..
"ama" diye devam ediyordu ben olduğu gibi yazmaya utandığım için sadece baş harfini yazdım.. anlarlar diye...

Bu sebze her derde deva ama tek bir kusuru var... Fazlası c.. duyguları azaltıyor...
bu yazıyı diyorum....

baktım ki anlaşılmamış diye belki bilmek istersiniz diye yazma gereği duydum şuan.. saygılar kardeşlerim... B)

can kırıkları

can kırıkları

anammmmmmmmmmmm nördün kız sen aşk olsunnnnnnnnn yok anam yok öyle duygular..........şşşşşşşşş.
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

can kırıklarıanammmmmmmmmmmm nördün kız sen aşk olsunnnnnnnnn yok anam yok öyle duygular..........şşşşşşşşş.

ya kardeşim vurma açığa iyice ....
ben bişe örmedim :) moral haberden aldım getirdim
bu sadece bilgi. hangi sebze neye yarar neye yan etkileri vardır.. bu bilgiler kardeşim :a07:
can kırıkları

can kırıkları

abowww ben yimem gayri
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

can kırıklarıabowww ben yimem gayri

:) ............
can kırıkları

can kırıkları

sitede iki kafadar kaldık ya
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

can kırıklarısitede iki kafadar kaldık ya

:a12::a12::a12:aynen
can kırıkları

can kırıkları

neyse allah rahatlık versin kardeşim ben çıktım
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

can kırıklarıneyse allah rahatlık versin kardeşim ben çıktım

tamam kardeşim selametle..

bu arada site saatleri bir saat geri ...
dua sekeri

dua sekeri

Aktif Üye · 79 mesaj

bence bekarların fazla yemesi lazım. nefse yenilmemek açısından. gecenin ikisinde iki kafadar kalmanız çok normal deil mi:)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.