yemek öğrenmek istiyorum
5.065 görüntülenme · 21 yanıt
arkdaşlar çok rezil bir durum ama. ben yemek yapmayı bilmiyorum. ama öğrenmeyi de çok istiyorum. nasıl başlayabilrim* nereden başlayayım? bana bir yol gösterirseniz çok sevinrim.
selamün aleyküm canım benim...
yemegi çogu kız bilmez..
bence annenden ögrenebilirsin...
en güzeli bakarak, uygulayarak ögrenme...
yada yemek kitaplarından olabilir...
canım ben yemek yapacagım zaman ilk zamanlar annemden nasıl yapıldıgını soruyordum o anlatıyordu bende yapıyordum, bazen komşulardan yemek tarifi alıyordum. öyle kendi kendime yanıla yanıla ögrendim canım. o kadar zor birşey degil emin olabilirsin. genellikle hepsi aynı yolla yapılıyor...
selam ve dua ile..
yemegi çogu kız bilmez..
bence annenden ögrenebilirsin...
en güzeli bakarak, uygulayarak ögrenme...
yada yemek kitaplarından olabilir...
canım ben yemek yapacagım zaman ilk zamanlar annemden nasıl yapıldıgını soruyordum o anlatıyordu bende yapıyordum, bazen komşulardan yemek tarifi alıyordum. öyle kendi kendime yanıla yanıla ögrendim canım. o kadar zor birşey degil emin olabilirsin. genellikle hepsi aynı yolla yapılıyor...
selam ve dua ile..
önce kardeşim yemek yapmayı seveceksin içine aşkını sevgini muhabbetini koyacaksın ve besmele çekip işe başlıyceksin ay şimdi ben bunu çoktan yaptım ya bi havalara giriim hihii=)) bana sorarsanız bu iş yetenek meselesi ya güzel yaparsın ya kötü:D elinin talı olması die bişey wardır ya hah işte bu çok doruu=)) olaya kendini kaptırdınmıydıııı sonuç mükemmle olur... eh tabi yaratıcılıkta söz konusu malzemeyi değerlendirmeyi bilceksin=)) istersen nette çok güzel yemek tarifleri yerleri var ordan başlıya bilirsin kardeşim hangi yemeği istersn söyle bana yardımcı olurum yemeklerimin üstesindende gelirim 30 küsür senelik bir evlilik tecrübemiz var kolay gelsin sana ben burdayım
çok şirince bi başlık yaparsın bacım be 20 yaşındayım ama bayadır mutfaktayım iii sayılırım okadar seviyorum ki yemek yapmayı şahane bi duygu hani yemek yapmak sahiden sanat:)sende yaparsın inşallah yavaş yavaş hadi kolay gelsin selametle....
dua sekeri, post: 1035847, member: 93592arkdaşlar çok rezil bir durum ama. ben yemek yapmayı bilmiyorum. ama öğrenmeyi de çok istiyorum. nasıl başlayabilrim* nereden başlayayım? bana bir yol gösterirseniz çok sevinrim.
abooww bacım benim gel gel
aynı kaderi paylaşıyoz bak ben de o konuda rezil durumdayım:a42:
sana göstereceğim tek yol bana gelen yolların tersi:a01:
yoksa bi kat daha rezil olursun:p
şaka bir yana varsa öğrenmenin altın kuralları bana da söyleyin
anneme kalsa ancak evlenince öğrenecemmm:a30:
Allah razı olsun. ya annemden öğrenmem zor. pek anlaşamıyoruz. çok karışıyor. yaptırmak istemiyor. o yüzden kendim öğrenmeye karar verdim. internetten baktım o kadar çok tarif var ki nerden başlayacağımı bilmiyorum. gerçi ben kararımı verdim. inşllah bir iki tarif aldım. onalrı deniycem . sizin de tavsiye edebileceğiniz kolay tarifler varsa öğrenmeye çalışırım.
dua şekeri yemek yapmak için,yapabilmek için öncelikle sevmek gerek o işi:):)ben çok seviyorumm..önce sevelim bu bir:)ikincisi merak etmen lazım bu iki:)üçüncüsü görerek öğreebilrsin,deneme yanılma yolunuda deneyebilrsin..olmadı ben sana öğretirim güzel kardeşimmm...selam v edua ile:)dua şekeri
Bence corba yapımların baslayıp yavas yavas ana yemeklere geçiş yapabilirsin ..
öncelikle cok bilinen corba tariflerine internetten göz atın yapmaya calısın.. el yatkınlıgı oldukca digerlerine de geciş olacaktır.. tabi en güzel ögrenme sekli yapana bakarak ögrenmek..:)
öncelikle cok bilinen corba tariflerine internetten göz atın yapmaya calısın.. el yatkınlıgı oldukca digerlerine de geciş olacaktır.. tabi en güzel ögrenme sekli yapana bakarak ögrenmek..:)
ilk yemeğimi küçükken yaptım....ALLAH AFFETSİN KOMŞUNUN TAVUĞUNU ÇALMIŞTIM...EVDE KİMSE YOKTU.. BENDE TABİİ OKULA BİLE GİTMİYORDUM OKADAR KÜÇÜKTÜM...BABAMA YEMEK YAPACAĞIM DİYE TAVUĞU AÇLIKTAN ÖLDÜRDÜM 3 GÜN KUTUDA KALDI KÖMÜRLÜKTE EEN SONUNDA ANNEME YAKALDIM NERDEN ALDIN TAVUĞU DEDİ BENDE ÇAĞIRINCA GELDİ DEMİŞTİM KIZMIŞTI HATTA DÖVDÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ ÖHÖ ÖHÖ ÖHÖ .........ALLAH AFFETSİN YA BENİ
can kırıklarıilk yemeğimi küçükken yaptım....ALLAH AFFETSİN KOMŞUNUN TAVUĞUNU ÇALMIŞTIM...EVDE KİMSE YOKTU.. BENDE TABİİ OKULA BİLE GİTMİYORDUM OKADAR KÜÇÜKTÜM...BABAMA YEMEK YAPACAĞIM DİYE TAVUĞU AÇLIKTAN ÖLDÜRDÜM 3 GÜN KUTUDA KALDI KÖMÜRLÜKTE EEN SONUNDA ANNEME YAKALDIM NERDEN ALDIN TAVUĞU DEDİ BENDE ÇAĞIRINCA GELDİ DEMİŞTİM KIZMIŞTI HATTA DÖVDÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ ÖHÖ ÖHÖ ÖHÖ .........ALLAH AFFETSİN YA BENİ
o yaştada ne cesaret yazık hayvana bide 3 gün kutuda saklamışsın:a16:
babamın aç olmasına dayanamam küçüklük işte allah affetsin.......ablalarım kalabalık ortamda anlatır benimle dalga geçerler....hem komik hem üzücü yazıkya tavuğa
Allah razı olsun kardeşleirm. Hepiniz ne kadar yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. şimdiden güvenim geldi kendime. Akşam domates çorbası yaptım çok güzel oldu . Kurabiye yapmıştım. Yalnız onu yaktım:) pişmesini nasıl anlıyrouz kurabiyelerin.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/55096-yemek-ogrenmek-istiyorum · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.