4000 senede kılınan namaz

3.140 görüntülenme · 25 yanıt

Paylaş:
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

Cebrail aleyhisselam, 2 rekât namaz kılmış, bu 2 rekât namazı kılması tam 4 bin ahiret senesi sürmüş. Sonra, (Yâ Rabbi, kâinat yaratıldığından beri acaba böyle namaz kılan başka bir kulun var mı?) demiş. Allahü teâlâ buyurmuş ki:

— Ahir zamanda gelecek olan ümmet-i Muhammed’den, Habibimin ümmetinden bir kulum, 2 rekât namaz kılacak, hatayla, kazayla, her türlü düşüncelerle ve kaç rekât kıldığını bilmeyerek kılacak. Onların birkaç dakikada kıldığı 2 rekât namaz, senin 4000 senede kıldığın namazdan daha makbul olacak.

— Yâ Rabbi, neden onların namazları bu kadar kıymetli olacak?

— Çünkü onlar, düşmanımı yıkarak huzuruma gelecekler. Sende düşman yok ki! Dünya sevgisinden uzaklaşacaklar, nefislerinin şerrinden kurtulmaya çalışacaklar, şeytanın vesvesesine aldanmayıp, Allahü ekber diyecekler…
denizhkn

denizhkn

Kıdemli Üye · 421 mesaj

Rabbim huzuruna hakkıyla gitmeyi nasip etsin.. .ok güzel bir paylaşım olmuş.. emeğine eline diline sağlık kardeşim...
hasgül

hasgül

Mübarek Üye · 1.965 mesaj

Çok güzel, çok güzel bir paylaşım. Rabbim namazlarımızı kabul buyursun inşallah. Ezan da okunuyor şimdi, haydi namaza:)
Emeğine sağlık kardeşim. Allah razı olsun.
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

denizhkn, post: 1033873, member: 82229Rabbim huzuruna hakkıyla gitmeyi nasip etsin.. .ok güzel bir paylaşım olmuş.. emeğine eline diline sağlık kardeşim...

sizlerin de yüreğinize sağlık arkadaşım allah razı olsun
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

hasgül, post: 1033877, member: 94554Çok güzel, çok güzel bir paylaşım. Rabbim namazlarımızı kabul buyursun inşallah. Ezan da okunuyor şimdi, haydi namaza:)
Emeğine sağlık kardeşim. Allah razı olsun.

rabbim sizlerden de razı olsun inşallah yüreğinize sağlık..
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

mine_, post: 1033870, member: 2021Cebrail aleyhisselam, 2 rekât namaz kılmış, bu 2 rekât namazı kılması tam 4 bin ahiret senesi sürmüş. Sonra, (Yâ Rabbi, kâinat yaratıldığından beri acaba böyle namaz kılan başka bir kulun var mı?) demiş. Allahü teâlâ buyurmuş ki:

— Ahir zamanda gelecek olan ümmet-i Muhammed’den, Habibimin ümmetinden bir kulum, 2 rekât namaz kılacak, hatayla, kazayla, her türlü düşüncelerle ve kaç rekât kıldığını bilmeyerek kılacak. Onların birkaç dakikada kıldığı 2 rekât namaz, senin 4000 senede kıldığın namazdan daha makbul olacak.

— Yâ Rabbi, neden onların namazları bu kadar kıymetli olacak?

— Çünkü onlar, düşmanımı yıkarak huzuruma gelecekler. Sende düşman yok ki! Dünya sevgisinden uzaklaşacaklar, nefislerinin şerrinden kurtulmaya çalışacaklar, şeytanın vesvesesine aldanmayıp, Allahü ekber diyecekler…

Selamun aleyküm allah razı olsun kardeşim paylaşımın için çook teşekkürler allaha'a emanet olun selametle inşallah:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

allah sizden de razı olsun arkadaşımm yüreğinize ssağlıkk
nefs-i mutmainne

nefs-i mutmainne

Yeni Üye · 0 mesaj

Selamun Aleykum ..Mine Ablacım cok cok güzel paylasım..gerckten etkilendim (( :
temizlik yaptım yoruldum die öğle namazını sonra kılıcaktım ama bu yazıyı okudum .. iiki okudum ..namazı kılmya gidiorum .. Allah senden razı olsun vesile oldugun için :):)
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

nefs-i mutmainne, post: 1033895, member: 2021Selamun Aleykum ..Mine Ablacım cok cok güzel paylasım..gerckten etkilendim (( :
temizlik yaptım yoruldum die öğle namazını sonra kılıcaktım ama bu yazıyı okudum .. iiki okudum ..namazı kılmya gidiorum .. Allah senden razı olsun vesile oldugun için :):)

çok sevindim canımm allah kabul etsin bende çok etkilenmiştimm rabbim namazdan ayırmaya şeytana nefise fırsat vermesin inşallah...
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

selamün aleyküm çook güzel bir paylaşımdı
allah cc razı olsun kardeşim...
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

selamun aleyküm tüylerim ürperdi vallaha
ebuubade

ebuubade

Üye · 46 mesaj

Rabbime şükürler olsun namaza başladım.
KüBrA1988

KüBrA1988

Kıdemli Üye · 210 mesaj

Esselamualeykum kardesim

insaALLAH Rabbim namazlarimizi kabul eder..

paylasim icin tsk ederim..
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

allah razı olsun arkadaşlar yüreğinize sağlık...
YaralıGönül

YaralıGönül

Mübarek Üye · 1.053 mesaj

eline yüreğine sağlık.
paylaşım için Allah razı olsun
FIRAT SÖNÜK

FIRAT SÖNÜK

Aktif Üye · 57 mesaj

Paylaşım çok güzel , yüzüm güldü , kalbim ferah ladı inşallah Hayırlı ümmet Hayırlı bir kul oluruz...
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

.................................
gurakarcem

gurakarcem

Kıdemli Üye · 210 mesaj

Allah razı olsun paylaşım için teşekkürler
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

ALLAH razı olsun inşallah minecim
elifimbenim(MERHUME)

elifimbenim(MERHUME)

Mübarek Üye · 1.642 mesaj

selamün aleyküm kardeşim eline kolune yüreğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı allaha emanet ol
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.