Domuz Gribi Virüsüne Dikkat !

883 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

Domuz Gribi hakkında bilgi vereceğini söyleyerek size PDF dosyası sunan e-postalara dikkat edin. Bilmeniz gerekenler, bu haberde.

Symantec Güvenlik Yanıt Merkezi, "Swine influenza frequently asked questions.pdf" yani "Domuz Gribi (Swine Flu) ile ilgili merak ettikleriniz" adıyla kullanıcılara ulaşan ve taşıdığı zararlı kodlarla kullanıcıların kişisel bilgilerini çalmayı hedefleyen bir Adobe PDF dökümanı saptadı.

Kullanıcılar, aldıkları e-postaya eklenmiş biçimde gelen bu PDF dökümanını açmak istediklerinde, PDF dökümanında yer alan zararlı kodların Adobe programında bulunan ve eskiden beri bilinen bir güvenlik (BID 33751) açığından faydalanarak bilgisayara yerleşmesine olanak vermiş oluyorlar.

Virüs Ne Yapıyor ?

Artık bilgisayara yerleşmiş olan bu "bigiçalıcı" kodların amacı ise bilgisayarda bulunan kişisel bilgileri ele geçirip, bu bilgileri e-posta yolu ile diğer bir e-posta adresine göndermek.

Bu gibi zararlı aktivitelere karşı kullanıcıların, etkin bir güvenlik yazılımı kullanmaları ve kullanmakta oldukları yazılımın güncellik ayarlarını da sık sık kontrol etmeleri gerekiyor.

Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

s.a. ALLAH razı olsun kardeşim uyarıların için teşekkür ederim:):):):) selametle
imported_umut_can

imported_umut_can

Üye · 29 mesaj

Selamun aleyküm
paylaşım için saol
ahde

ahde

Mübarek Üye · 590 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim öğrendiğimiz iyi oldu
geçtiğimiz günlerde benim bilgisayarada virüs bulaştı
bir hafta çalışamadım hesaplar alt üst oldu arkadaşımın msn'inden
bu vidyodaki sen misin diye bir yazı tıkladım bir hafta uğraştık