♠♠ DARVAN Kıssasını Bilir Miyiz? ♠♠

2.873 görüntülenme · 23 yanıt

Paylaş:
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşimiz.

Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurur; ‘’Cenab-ı Hakk kime mal verirde malının zekatını vermezse kıyamet günü o mal iki benekli sert başlı bir yılana çevrilir ve adamın iki çenesini ısırarak işte ben senin malınım der.’’ Sonra Hz. Peygamber (a.s.v.) şu ayeti okur: ‘’Allah’ın kendilerine fazlından verdiğini harcamada cimrilik edenler bunun kendilerine hayırlı olduğunu zannetmesinler. Aksine onların şerrine (zararlarına). Kıyamet günü o cimrilik ettikleri nesne mal boyunlarına dolancaktır.’’ (Al-i İmran:180 – Buhari)

Allah razı olsun, Allah-u Teala bizleri gaflete düşmekten muhafaza eylesin,
Allah’a emanet olun, Selam ve baki dua ile kalın kardeşim.

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

gurbette, post: 1031952, member: 94554Esselamu Aleykum degerli kardesim her zaman oldugu gibi yine cok faydali ve ibret almamiz gereken bir konuya deginmissiniz ve bizlere dunyanin ne kadar degersiz bir sey oldugunu sadece Allah'a celle celaluhu dayanmak ve O'na guvenmekle her seyin ayakta kaldigini ögreten ve Ayet-i kerimeler esliginde cok degerli yazinizi bizimle paylastiginiz için tesekkur ederim..
her nekadar yazdiklariniza devamli yorum yapamasamda bu sitede actiginiz konulari devamli takip ettigim degerli kardeslerimin arasindasiniz...
Allah'a emanet olunuz
Selametle

Ve Aleyküm Selam,
Degerli büyügümüz, Allah c.c cümlemizden razi olsun..Ben tesekkür ederim, ilginiz icin, zaman ayirip okudugunuz icin.. Ashab-i Darvan'in bu kissasi, günümüz icin de önemli ve unutulmamasi gereken mesajlar ile doludur. Insallah unutmamak duasi ile.
Dualarinizi istirham ederim..
Rabbimize emanet olunuz.
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum kıymetli ablacım çok güzel bir paylaşımdı rabbim razı olsun emeğine temiz yüreğine saglık teşekkür ederimB)
rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabbetle
<<B)>>
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

selamün aleyküm
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım
ALLAH Celle Celalühü Razı Olsun
selametle
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.