rigor34, post: 1026741, member: 62491selamun aleykum kadeşlerim konunun nerye açlacağını biemediğim için buraya açtım kusura bakmayın benim bi sorum olacak :
benim annem hanefi mezhebinden babam ise şafi mezhebinde şimdi burumda ben şafi mezhebinde oluyorum AMA
ben bu yaşıma kadar yani 28 yaşındayım namazımı hanefi mezhepleriyle aynı kıldım ve bugün namazda akrabalarımla beraber kıldım YANİ
anne tarafıyla ve namaz bittikten sonra hanefiler dua eder yemin eder ya bende herzamanki gibi yapıyordum ve biri geldi beni uyardı sen ŞAFİ
mezhebindensin senin yeminin olmaz baban şafi sende şafisin hanefiler gibi namaz kılamazsın diyor çok zoruma gitti
şimdi kardeslerim ben bu yaşıma kadar hanefi mezhebindeydim ve o mezhebi benimsedim ne yapmalıyım bi yol gösterin kardeşlerim
Değerli Kardeşim;
Senin gibi düşünen bir çok kardeşlerimiz var.Gerçekten bu konular beni derinden üzmekte.Çünkü islam dinini kendi heva ve hevesleri için vede kendi çıkarları için islamı kullanmaktalar.
Bu gibi sorunların tek sebebi ise doğru bilgi ile amel edilmediğinden kaynaklanmaktadır.Sürekli kulaktan dolma bilgiler ile,dışardan duyulan yalan yanlış ibadet şeklidir.
Yüce Rabbimize yönelip dosdoğru ibadet etmek isteyen kardeşlerim;eğerki Yüce Rabbimizin istedeği şekilde iman etmek istiyorsak,Rabbimizin vede Peygamber Efendimiz (s.a.v) sevgisini kazanmak istiyorsak,bir tek yapmamız gereken Kutsal Kitabımız Kuranı Kerimi aklettiğimiz dilde anladığımız dilde okumaktır!..
Değerli Kardeşlerim;
Kuranı Kerimi Yüce ALLAH yeryüzünde bulunan tüm insanlara indirmiştir.İleride bir tek kitap'tan Kuranı Kerimden sorguya çekileceğiz.
Kendimizi kandırıpta demeyelim
''Kuran Arapça indirilmiş ve Türkçeye tam çevrilemez'' deyipte Kurandan yüz çevirmeyelim.
Kutsal kitabımız Kuranı Kerimden sorguya çekileceğiz,Yüce ALLAH Kuranı arapça olarak indirmiştir,sebebi ise bulunan topluluğun kullanmakta olduğu lafzı(dilleri) arapçaydı.
Kuranı Kerimin şuan yeryüzünde her türlü dile çevrilmiştir.Bu Yüce Rabbimizin taktiridir.Çünkü Rabbimiz tüm insanlığı Kuranı Kerimden sorguya çekeceği için,bulunan ülkeyi topluluğu anladıkları dilde,insanları vesile kılıp o dile çevirmiştir.
Bizlerinde kullanmakta olduğu dil türkçedir.
Günümüzde yaygın olarak hitap edilen
''Kuranın arapça olarak bir harfini okuyan,şukadar bukadar sevap alacağını vurgulanmaktadır''.Sebebi ise Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu dilde okumuştur ve bu dilde indiği içindir.Önce anladığımız dilde okumalı ve hayatımıza geçirmeliyiz,Rabbimize daha çok yaklaşmak istiyorsak,daha fazla sevap kazanmak istiyorsak işte ozaman
''Arapça okumalı ve sevabını bu şekilde uygulayarak ummalıyız''..
Kuranı Kerimi günde milyonlarca arapça hatim ettiğimizi düşünelim.Sonrada kendimize şu soruları soralım;
''Okuduğum Kuranı Kerimde Yüce ALLAH nediyor,Bizlerden nasıl bir iman istiyor''
Bunu dememiz için,bu soruyu sorup cevaplayabilmemiz için okuduğumuzu anlamamız gerekmektedir.
Kuranı Kerimi anladığımız dilde,aklettiğimiz dilde okumalıyız ki! hayatımıza geçirmeye çalışalım.Arapçasını defalarca okursak,milyonlarca hatim etsek ve hayatımıza anlamadığımız için geçiremez isek bu şekilde asla kurtulamayıp sadece kendimizi kandırırız..
Yüce ALLAH bu konuyla ilgili şöyle buyuruyor;
''Kendilerine Tevrat öğretildiği halde, onun gereğini yapmayanların durumu, sırtına kitap yüklenmiş eşeğin durumu gibidir. ALLAH'ın ayetlerini yalanlayanların durumu ne kötüdür. ALLAH zalimler topluluğunu doğru yola iletmez''. (Cuma Suresi-5)
Allahu Teala bu ayette kendisine ilim öğretildikten sonra yaşamayanı sırtına kitap yüklenmiş eşeğe benzetiyor.Bu ayeti Kuranı Kerim bütünlüğünde incelersek inanmanın iki olduğunu görüyoruz. Birincisi öğrenip ağzımızla söylemeyle ikinciside yaşantımızı katmayla Allahu Teala bizden ağızla söylemekten çok yaşantımıza dökmemizi istiyor.
Değerli Kardeşlerim
Kuranı Kerimi anladığımız dilde aklettiğimiz dilde okumalıyızki anlayalım vede hayatımıza geçirelim.Şüphesizki ançak bu şekilde kurtuluşa ereriz.''Vaktim yok zamanım yok'' deyip kendimizi kandırmayalım.Sadece akşam yatarken yalnız ALLAH için 1-2 ayet yada 1-2 sayfa okuyalım.Bile bile kendimizi ateşe atmayalım..
Peygamber Efendimiz (s.a.v);
''Muhakkaki Allah,suretlerinize ve mallarınıza bakmaz,kalplerinize ve amellerinize bakar''.
Yüce Rabbimiz bizleri;
1-Suretlerimize göre değil.
2-Mallarımıza göre değil.
3-Çocuklarımıza göre değil.
4-Dillerimize göre değil.
5-Nereli olduğumuza göre değil.
6-Nerde oturduğumuza göre değil.
7-İşlerimize göre değil.
8-Dinlediğimiz kişilere göre değil.
9-Bulunmakta olduğumuz topluma göre değil.
10-Mezheplere göre değil.
''Birtek,birtek Amellerimize göre bizleri sorguya çekecektir''
Bizim birtek yapmamız gereken tek şey;''Rabbimizin istediği şekilde iman etmektir''.
Eğerki bu şekilde amel etmekteysek,cahillerden yüz çevirmeliyiz,onlar birtek kendilerini kandırmaktalar..
Saygılarımla
Ferat MAVİYILDIRIM