En son hangi kitapı okudunuz?

4.305 görüntülenme · 43 yanıt

Paylaş:
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

[sıze=6][/sıze][ı][sıze=5]arkadaşlar en son hangi kitapı okudunuz?şu anda okuduğunuz bi kitap var mı?yada tavsiye ediceğiniz kitaplar varsa birbirimizle paylaşalım olur mu?[/sıze][/ı]
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.171 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

ashab_kiram
[sıze=6][/sıze][ı][sıze=5]arkadaşlar en son hangi kitapı okudunuz?şu anda okuduğunuz bi kitap var mı?yada tavsiye ediceğiniz kitaplar varsa birbirimizle paylaşalım olur mu?[/sıze][/ı]

Mehmet AKAR'ın...
DAVA ADAMI adlı Bediüzzaman Hazretlerini anlatan kitabını okudum...
Tavsiye ederim...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

[sıze=5][ı]arkadaşlar önce ben başlıyım o zaman.şu anda hekimoğlu ismail'in ''deRdimi seviyorum'' kitapını okuyorum çok güzel bi kitap sizlere kesinlikle tavsiye edebilirim[/ı][/sıze]
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Dini Hükümlerin Temellendirilmesinde Hikmet

- Prof. Dr. Salim ÖĞÜT -

Hz. Peygamberin Mesajlarında Örnek Toplum

- Doç. Dr. Saffet Sancaklı -

EL-CAMİ

EL-CAMİ

Kıdemli Üye · 186 mesaj

bende sokaktan gelen çocuk'u okudum yazar kemalettin tuğcu ünlü bir yazar.
-Burcu-

-Burcu-

Mübarek Üye · 2.493 mesaj

bende Peygamber efendimizle 24 saat adlı kitabı okuyorum herkese tavsi ederim
edam005

edam005

Mübarek Üye · 982 mesaj

şu an elimde esan gül;ün ÇOCUK EĞİTİMİNDE ANNE VE BABANIN SORUMLULUKLARI adlı kitabı okuyorum..
yarensin

yarensin

Mübarek Üye · 978 mesaj

nazan bekiroğlu---LA SONSUZLUK HECESİ
portakal cicegi

portakal cicegi

Kıdemli Üye · 111 mesaj

benim su an okudum kitabin ismi piraye yazar canan tan
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

İnsanların yolu iki şeye, aşka ve ölüme mutlaka düşer. “İnsanın Temel Acıları” üçlemesinin ilk romanı Aynalar Koridorunda Aşk’ta yolu aşka düşenlerin ruhsal durumlarını irdeleyen Psikiyatrist Mustafa Ulusoy, üçlemenin ikinci romanını yolu ölüme düşen insanlar üzerine kuruyor. Ölümü anlatırken dönüp aşka bir kez daha bakıyor. Aşkın güçsüzlüğüne karşın, ahlakın varlığa özen göstermek olduğunu temel alan yazar, ancak özen gösterilen ilişkinin derin bir bağlanma ağlayabileceğini söylüyor.

Dr. Mavi bu sefer yolu ölüme, kayıplara düşenler karşısında çaresizliğe kapılıyor. Turuncu, Kahverengi, Kırmızı, Gri, diğerleri ve elbette bilge dostu Beyaz’la birlikte insanın temel acılarından ölümü katman katman açıyor. Gerçek ya da muhayyel acılardan geçen, ölümü çeşitli biçimlerde tecrübe eden kahramanlarımız, insanoğlunun kaçınılmaz yazgısıyla barışmanın yollarını keşfediyorlar.

Mustafa Ulusoy, Giderken Bana Bir Şeyler Söyle’de ölümle birlikte hayatı, ayrılığı, babalığı, yoksunluğu, kederi, dostluğu, öfkeyi, tanıklığı, varoluşsal işe yaramayı, yalnızlığı ama özellikle öykülerimizin yalnızlıktan ve sessizce ölmekten nasıl kurtulacağını anlatıyor.

Ölümü gülümsetiyor Ulusoy, Ölüm Meleği’ni hepimize arkadaş kılıyor.

“İnsanın ölümden korkar gibi görünmesi bir yanılsamadır. İnsan, aslında yokluktan, yokluğun getireceği sonsuz ayrılıktan özellikle de kendinden sonsuz ayrılmaktan korkar. Ölümse, hem ayıran hem birleştirendir. Ayrılmak için ölmek gerekir. Ama buluşmak için de ölmek gerekir. Ölüm gibi ikili bir yapısı olan başka bir durum yoktur. Bu yönüyle ölüm ikili, zıt bir duygu uyandırır insanda. Onu çekici kılan, cazip hale getiren, taçlandıran da budur.”

Nazar57

Nazar57

Mübarek Üye · 1.308 mesaj

hanife deniz

hanife deniz

Mübarek Üye · 4.279 mesaj

Adem Saraç'ın GÜL'ÜL GÜLLERİ kitabını okudum,tavsiye ederim
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Selamun aleyküm..
şeytan bu kitaba çok kızacak..
mükemmel bir kitap tavsiye ediyorum hepinize arkadaşlar..

Şuan okuduğum kitap; can parçası-sibel eraslan
(Hz.Fatıma (r.a)'yı anlatan harika bir kitap)
_şimal_

_şimal_

Mübarek Üye · 3.231 mesaj

ve aleykum selam canım
ben de islam ahlakı adlı kitabı okuyorum
yazarı M.HADİMİ tavsıye ederiM..
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

kalbiminurlandır

kalbiminurlandır

Mübarek Üye · 4.040 mesaj

CANAN TAN - EN SON YÜREKLER ÖLÜR

STEPHEN COVEY'in ETKİLİ İNSANLARIN 7 ALIŞKANLIĞI isimli kitabını da şiddetle tavsiye ederim
vesselam :H
gokceayan

gokceayan

Kıdemli Üye · 336 mesaj

elif şafak-aşk
ahmet ümit-bab-ı esrar
şu an bab-ı esrarı okuyorum.
sibel eraslan-hz.hatice en son onu aldım güzel bir kitapmış.
tavsiye ediyorum herkese.Allaha emanet olun.
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

"islam bizi geri bıraktı, Batı karşısında yenilgilerimizin sebebi İslam'dır!" hükmü, giderek bir inanç, bir yaşama biçimi halini aldı. Bunu da modernlik kisvesi altında hınç ve taassupla dolu telkinler halinde yaydılar; bu tür ideolojilere ve akımlara neredeyse meşruiyet kazandırıldı... Bu yanılgıların ortasında doğdum ve yetiştim.

Gerçeğin ise tam tersi olduğunu pek çok bedel ödeyerek idrak ettim.Hayatımın ilk yarısı bir korku filmi gibi geçti... Varoluşuna sahih neden bulamayan insan; bilsin yahut bilmesin korku, endişe ve vehim içindedir. Ben bu marazî hâli, bir imtihandan geçiyor gibi ve en ağır derecelerde yaşadım... Allah hepimizi ve özellikle yeni nesilleri böylesi azaplardanesirgesin...Şimdi şu eski koltuklarda oturuyorum ve gücümün yettiğince tefekkür ediyorum... Herkes geleceğe doğru hayal kurar; bense geçmişe doğru... Bir bahçeye yolculuk yapıyorum...

Manolyalar, frenk üzümleri, yıldız çiçekleri, çimenler; tam bir cennet bahçesi... Bir zamanlar, yani çocukluğumda öyle bir bahçenin ortasındaydım; ama o günlerde o nimetin şükrünü eda edebilme hassasiyetine sahip değildim. Şimdiki halimle; aklım ve gönlümle o güzel bahçeye dönüyorum... Çimenlerin üzerine seccademi serip şükür namazı kılıyorum. Bu benim geçmişe doğru yolculuğum, geçmişe dönük hayalim.
buket58

buket58

Mübarek Üye · 1.331 mesaj

alacakaranlık okuyorum filmde süperrrrrrrrrrr
GEVHER

GEVHER 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 3.971 mesaj

Benimle Oynar mısın Anne - 365 Eğitici Çocuk Oyunu / Timaş Yayınları

Çocuğunu iyi eğitmek isteyen ama bunu bilemeyen ebeveynlerin ihtiyacı olan bir kitap.

Çocuklarıyla oyun oynamak isteyen ama oynayacak oyun bulamayan anne- babalar için yüzlerce oyun tarifi.

( Şahsi görüşüm : Sadece anne - babaların değil , etrafında en azından bir çocuk olan herkesin okuması gereken bir kitap. )

Hayal gücü ne kadar zengin olursa olsun , her çocuk zaman zaman sıkılır ve huysuzlanır.
Bu kitap böyle anlarda çocuklarını sıkıntıdan kurtarmak , aynı zamanda onların el becerilerini artırmak isteyen anne-babalara rehber olması için hazırlandı.
Bu yüzden kitapta yüzlerce oyun örnekleri bulacaksınız.

Oyunlar , eğitimcilerin büyük önem verdiği deneme yanılma aktivitesini de sağladığı için , çocuğun kendi yeteneklerini keşfetmesine öncülük eder.

Bu kitaptan sonra çocuğunuzun yaramazlığından şikayetçi olmayacaksınız.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.