RE: ÜLKEMİZDE ERKEK OLMANIN ZORLUKLARI
RE: ÜLKEMİZDE ERKEK OLMANIN ZORLUKLARI
sabir yazdı:
SA
KARDEŞLERİMİZİN SIKINTILARINA BİR BAYAN OLARAK NE KADAR ÜZÜLDÜĞÜMÜ VE UTANÇ DUYDUĞUMU ANLATAMAM.ANCAK KONUYA BAŞKA Bİ AÇIDAN BAKIP BAHSETTİĞİMİZ KIZLARI KİMİN YETİŞTİRDİĞİNİ SORMAK İSTERİM!!! UTANÇ DUYDUĞUMUZ ,İSLAMİ KADIN MODELİNE TABAN TABANA ZIT OLAN NAMUS VE AHLAK ANLAYIŞINI KAYBETMİŞ KIZLARDA MAALESEF HANESİNDE İSLAM YAZAN İNSANLAR ;ANNE VE BABALAR TARAFINDAN YETİŞTİRİLİYOR.BEN NAÇİZANE KENDİ AÇIMDAN YORUM YAPIYORUM BİR EVDE OTORİTE BABADIR ,KIZININ NE GİYDİĞİNİ ,NASIL HAREKET ETTİĞİNİ ,SOKAKTA NASIL YÜRÜDÜĞÜNÜ BİLE KONTROL ETMELİ YANLIŞLARINI DÜZELTMELİ .ŞİMDİ ÇOĞUNLUK DİYECEKKİ ÇOCUĞU ÖZELLİKLEDE KIZ EVLADI DAHA ZİYADE ANNE YETİŞTİRİR .EVET ANNE YETİŞTİRİR AMA NEDENSE ANNEDEN ,ÇOK DUYGUSAL VE BAĞIŞLAYICI OLDUĞU İÇİN SANIRIM ÇOK FAZLA KORKULMAZ AMA BABA EVİN REİSİDİR VE SÖZÜ KURALDIR.YANİ EVLAT YETİŞTİRMEDE BABAYA ANNEDEN DAHA FAZLA MESULİYET DÜŞÜYO.YANLIŞ ANLAŞILMAKTA İSTEMİYORUM ELBETTE HİÇ Bİ BABA KIZINA YABANCI ERKEKLER TARAFINDAN KÖTÜ GÖZLE BAKILMASINI İSTEMEZ .DEMEK İSTEDİĞİM EVLAT YETİŞTİRİRKEN BABALARIN DAHA ÖN PLANDA OLMASI LAZIM SÜREKLİ KONTROL ETMELİ ANNEYLE İLETİŞİM HALİNDE OLUP ÇOCUĞUNUN GEREKSİNİMİ OLAN TÜM DİNİ EĞİTİMİNİ ,AHLAKININ GÜZELLEŞEBİLMESİ İÇİN GEREKEN HERŞEYİ VEREBİLMELİ YADA EN AZINDAN VERMEYE ÇALIŞMALIDIR.BİZİM TEK EKSİĞİMİZ BU.İNŞALLAH YETİŞMEKTE OLAN NESLİMİZ BÖYLE OLMAYACAK ARTIK ANNE VE BABALAR DAHA BİLİNÇLİ OKUYAN ARAŞTIRAN SORGULAYAN Bİ NESİL YETİŞİYO DİYE DÜŞÜNÜYORUM .
YOLUNU KAYBETMİŞ KIZLARIMIZA ALLAH(CC) TAN HİDAYET NASİP EYLEMESİNİ DİLİYORUM.AMA BİLİNKİ SİZİN RAHATSIZ OLDUĞUNUZ BAYANLARDAN BİZLER; DİNİNİN EMİRLERİNE UYGUN YAŞAMAYA ÇALIŞAN BAYANLAR KAT BE KAT FAZLA RAHATSIZLIK DUYUYOR VE ÜZÜLÜYORUZ.
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
evet ben bu konuyu davranış bilimleri dersinde öğrendiğim bir konu ile destekleyeceğim.
ilk iki üç yılda kız çocuk babaya daha fazla ilği duyar bu yüzden anneyi kendine rakip olarak görür ve anneyi taklit ederek babasının sevgisini kazanmaya çalışır.
aynı durum erkek çocuk için geçerlidir.oda annenin sevgisini kazanmak için babayı kendine örnek model seçer.burada ebeveynlerin çocuklarına vereceği eğitimin onların hayatında ne kadar önemli olduğu fikri ortaya çıkıyor.
baba tesettürlü olan anneye sevgi gösterecek olursa kız anne gibi olmak isteyecek ve onu taklit edecktir.fakat babanın ev dışında ilgi alanları varsa! kız çocuk bunu taklit etmekte bir sakınca görmeyecektir.
sanırım ifade etmeya çalıştığım şeyi anladınız.
bu konuda daha fazla bilgi için freud 'un gelişim felsefesine bakabilirsiniz.
konuya bağlayacak olursak.anne evde rekabet halinde olacak ve kadın hakları diye kendisinde var olan hakları ,başka durumlara tercih emeyecek olursa kız çocuğunda onu taklit etmesi gayet doğal olacaktır.