Bunların önemi nedir?Neden 40 ve 41 ?
Çok aklıma takılıyor,ve önemini bilmek istiyorum.Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..Selametle...Dua ile..
8.806 görüntülenme · 15 yanıt
berrakcann, post: 1035836, member: 57410Sıla çok tşkler,uzun zmandır aklımı kurcalayan bir soruydu.
Hatta cvp verilmediğini sanmıştım,yazını görünce inan çok sevindim..
Çok tşkler
sıla1, post: 1035890, member: 16903bişey değil iyi oldu sorduğun ben de nasiplendim teşekkürler.
KüBrA1988, post: 1036155, member: 71093 4444 Tefrîciyye veya 41 Yâsîn gibi belli saylarda okunan dualar, zikirler, salavât, âyetler ve sureler hakkında (namazlardan sonra 33 adet olarak söylenen tesbîh, tahmîd ve tekbîr gibi pek az müstesna tutulursa) emreden, tavsiye eden bir nas yoktur. Müslüman istediği kadar Tefrîciyye diye anılan salavât veya Yâsîn suresi okuyabilir.
"Bunu şu kadar okumak sünnettir, farzdır, dinin emridir..." derse veya böyle inanırsa bid'at gerçekleşir. Böyle bir inanç olmaksızın, şahsî veya başkasının tecrübesine dayanarak "Bu kadar okumanın şuna faydası oluyor, oldu" der, okur ve tavsiye ederse bu bid'at olmaz ve sakıncası da bulunmaz. (Hayrettin Karaman)
Bu salavat diğer salavatlar gibi sayıya bakılmaksızın istenildiği sayıda okunabilir. Ama belirlenen sayıyla okumak ondan beklenen neticeyi göstermede etkilidir.
Maddi kilitlerin kendilerine münasip anahtarları olduğu gibi manevi kilit hükmünde bazı sırların da kendilerine münasip ölçülerde anahtarları vardır.
İşte bu gibi sayılar, ya Peygamberimiz ( s.a.v ) tarafından bildirilmektedir. Ya da bazı veli zatların keşfi ile belirlenmektedir. Yani bazı keramet ehli kişiler, bu gibi sayıları seyr-ü sülükte müşahede edip, talebelerine bilgi verebiliyorlar. (Mesela 41 Yasin ve Arefe günleri 1000 İhlas, Üstad Hazretlerinin tecrübe etmesiyle tavsiye ettiği sayılardır.)
Kaynak:Salat-ı Tefriciye'nin Neden 4444 Defa Okunur? - Risale-i Nur Forum - Bediüzzaman Said Nursi
KAFAM COK KARI$DI IMDAT !!!!!
kaniirfanbu konuda yapılabılecek tek yorumum var BAZI ŞEYLERLE İSLAMI ZORLAŞTIRMIŞLAR..unutmayınki osmanlı nın yıkılışı zamanından bu zamana kadar hatta bu zamanda bıle yahudi ve benzer kişilerin yetiştirdiği 10 000 lerce imam ve öncü kişi bu ülkeye sokuldu VE BİNLERCE HURAFE BU DİNE KARIŞTIRILDI.O yuzden ben rakama takılmam kımısı 1 kez kımısı 1000 kez ALLAH der isteği duası haykırışı RABBE ulaşır
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/53682-40-yada-41-sayisinin-onemi-nedir · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.