hadis ve dua ezber derslerimiz

91.421 görüntülenme · 1.144 yanıt

Paylaş:
gulen76

gulen76

Kıdemli Üye · 360 mesaj

:) oooo şanslıyım.. bildiğim dua ve hadisler...ilk ders bitmiştir hocam..:)
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

gulen76, post: 1008847, member: 57410:) oooo şanslıyım.. bildiğim dua ve hadisler...ilk ders bitmiştir hocam..:)

:) sen diğer forumdaki dua ve hadisleri ezberlemiş miydin gulencim?
gulen76

gulen76

Kıdemli Üye · 360 mesaj

sıla1, post: 1008851, member: 88924:) sen diğer forumdaki dua ve hadisleri ezberlemiş miydin gulencim?

ya hepsini değil kısa ve kolay olanları:P
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

gulen76, post: 1008853, member: 66278ya hepsini değil kısa ve kolay olanları:P

tamam. dualar o forumla aynı olur hadislerde arada değişik hadis koyucam sadece. hayırlı geceler Allaha emanet ol canım.
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

gulen76, post: 1008845, member: 95935aaaaaaaaaaaa çok mutlu oldum... dersi koymuşsun.. hemen ezberleyecem canım benim çok sağoll....... içim rahatladı ohhh be... geri kalırım diye korkuyordum...

sağol sağol sağol::)

evet canım senin için koydum akşamdan. haftada bir gün tatil yapıcaz zaten. geri kalanlar tatilde tamamlarlar. bişey değil canım.
gulen76

gulen76

Kıdemli Üye · 360 mesaj

sılacımm çok çok sağol... ben öbür derslere de tekrar dönüp bakıcam inşallah... ama öncelikle burada düzenli bir şekilde ezberlerimim yapmak istiyorum.. allah razı olsun..
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

derse erken başlanmış
ama iyi olmuş
ben esma ezberlerine geç katıldığım için hadis ezberlerinin pek üstüne düşmemiştim
şimdi hazırım ezbere inşallah
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

amin gulencim. inşallah cümlemizden de Rabbim razı olsun. Allah a emanet ol.
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

1. DERSİMİZ

HADİS EZBERİMİZ

1.Ümmetimin din işlerinde faydalı kırk hadis ezberleyen, alimlerle haşr olur. (taberani)

2. ümmetimin fesada gittiği zamanda kim sünnetime sarılırsa ona yüz şehid sevabı vardır

DUA EZBERİMİZ

1.Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr

Rabbim kolaylaştır Rabbim zorlaştırma Rabbim bu işimi hayırlısıyla tamamına erdir

selamün aleyküm sılacım.bismillah deyip başladık.hayırlı olsun inşallah.Allah senden de razı olsun canım.
mine35

mine35

Kıdemli Üye · 270 mesaj

bugün başlıycaktık diye biliyordum burcu söylmese haberim olmuycaktı erken başlamışıs sılacım...
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

deniz yıldızı, post: 1008877, member: 83742derse erken başlanmış
ama iyi olmuş
ben esma ezberlerine geç katıldığım için hadis ezberlerinin pek üstüne düşmemiştim
şimdi hazırım ezbere inşallah

Nur_u Secde, post: 1008887, member: 209241. DERSİMİZ

HADİS EZBERİMİZ

1.Ümmetimin din işlerinde faydalı kırk hadis ezberleyen, alimlerle haşr olur. (taberani)

2. ümmetimin fesada gittiği zamanda kim sünnetime sarılırsa ona yüz şehid sevabı vardır

DUA EZBERİMİZ

1.Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr

Rabbim kolaylaştır Rabbim zorlaştırma Rabbim bu işimi hayırlısıyla tamamına erdir

selamün aleyküm sılacım.bismillah deyip başladık.hayırlı olsun inşallah.Allah senden de razı olsun canım.

mine35, post: 1009167, member: 87927bugün başlıycaktık diye biliyordum burcu söylmese haberim olmuycaktı erken başlamışıs sılacım...

aleyküm selam arkadaşlar Rabbimizin izniyle başladık hamd olsun. inşallah bu hadis ve duaları ezberlemeyi kavramayı hayatımıza geçirmeyi Rabbim nasip etsin. işimizi kolaylaştırsın sevdirsin bize. içten gelerek yapalım hepsini de. arkadaşlar öncekinde genellikle sabah koyuyordum dersi bunda bazen yatsıdan sonra bazen gece ya da sabah namazından sonra ya da sabah koyabilirim. hepinizden de Rabbim razı olsun.
DİLEK-HİLAL

DİLEK-HİLAL

Kıdemli Üye · 194 mesaj

selamün aleyküm günaydın sıla ablam gününde görmüşüm kaçırmadım abla her gün 2 hadismi ezberliyicez
mine35

mine35

Kıdemli Üye · 270 mesaj

Dua ezberimiz-RABBI YESİR VALE TUASSİR RABBI TEMMİM BİL HAYR

HADİS
1;ÜMMETİMİN DİN İŞLERİNDEN FAYDALI KIRK HADİS EZBERLEYEN,ALİMLERE HARŞ OLUR.(terabani)
2;ÜMMETİMİN FESADE GİTTİĞİ ZAMANDA KİM SÜNNETİME SARILIRSA ONA YÜZ ŞEHİD SEVABI VARDIR..
ayşe-rana

ayşe-rana

Mübarek Üye · 1.732 mesaj

Rabbi yessir velatu assir Rabbi temmim bilhayr.

*ümmetimden din işlerinde kırk hadis ezberleyen alimlerle haşrolur.
*ümmetimin fesada girdiği bir zamanda kim sünnetime sarılırsa ona 100 şehid sevabı vardır.
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

DİLEK-HİLAL, post: 1009197, member: 93592selamün aleyküm günaydın sıla ablam gününde görmüşüm kaçırmadım abla her gün 2 hadismi ezberliyicez
aleyküm selam ablacım günaydın. diğer forumda ezberlediklerimizden bir tane vereyim bir tanede yeni vereyim diye düşündüm. karışıkta olabilir. belli olmaz. bazı arkadaşlar diğer forumdakileri ezberlediler çünkü. onlara yeni vereyim istedim. diğer hadisleri ezberledik eskileri tekrar etmiş oluruz. birkaçta yeni öğreniriz diye düşündüm. dualar zaten çoğu aynısı olacak.
ayşe-rana

ayşe-rana

Mübarek Üye · 1.732 mesaj

ayşe-rana, post: 1009210, member: 22944Rabbi yessir velatu assir Rabbi temmim bilhayr.

*ümmetimin fesada girdiği bir zamanda kim sünnetime sarılırsa ona 100 şehid sevabı vardır.

selamün aleyküm,dersimizi güncelleyelim.inşALLAH hepimiz muvaffak oluruz.
NDYZLF

NDYZLF

Mübarek Üye · 960 mesaj

Aleyküm selam kardeşim,,
Rabbi yessir velatu assir Rabbi temmim bilhayr.

-Burcu-

-Burcu-

Mübarek Üye · 2.493 mesaj

Rabbi yesir valatu assir Rabbim temmil bilhayır
* ümmetimden din işlerinde 40 hadis ezberleyen islam alimleriyle haşr olur
* Ümmetimin fesada düştüğü bir zamanda kim sünnetime sarılırsa ona 100 şehit sevabı vardır
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

Rabbi yesir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr.
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

ümmetimin fesada girdiği zamanda kim sünnetime sarılırsa ona yüz şehid sevabı vardır.
ümmetimden din işlerinde 40 hadis ezberleyen alimlerle haşr olur.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.