hadis ve dua ezber derslerimiz
91.421 görüntülenme · 1.144 yanıt
gulen76, post: 1008845, member: 95935aaaaaaaaaaaa çok mutlu oldum... dersi koymuşsun.. hemen ezberleyecem canım benim çok sağoll....... içim rahatladı ohhh be... geri kalırım diye korkuyordum...
sağol sağol sağol::)
evet canım senin için koydum akşamdan. haftada bir gün tatil yapıcaz zaten. geri kalanlar tatilde tamamlarlar. bişey değil canım.
1. DERSİMİZ
HADİS EZBERİMİZ
1.Ümmetimin din işlerinde faydalı kırk hadis ezberleyen, alimlerle haşr olur. (taberani)
2. ümmetimin fesada gittiği zamanda kim sünnetime sarılırsa ona yüz şehid sevabı vardır
DUA EZBERİMİZ
1.Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr
Rabbim kolaylaştır Rabbim zorlaştırma Rabbim bu işimi hayırlısıyla tamamına erdir
selamün aleyküm sılacım.bismillah deyip başladık.hayırlı olsun inşallah.Allah senden de razı olsun canım.
HADİS EZBERİMİZ
1.Ümmetimin din işlerinde faydalı kırk hadis ezberleyen, alimlerle haşr olur. (taberani)
2. ümmetimin fesada gittiği zamanda kim sünnetime sarılırsa ona yüz şehid sevabı vardır
DUA EZBERİMİZ
Rabbim kolaylaştır Rabbim zorlaştırma Rabbim bu işimi hayırlısıyla tamamına erdir
selamün aleyküm sılacım.bismillah deyip başladık.hayırlı olsun inşallah.Allah senden de razı olsun canım.
deniz yıldızı, post: 1008877, member: 83742derse erken başlanmış
ama iyi olmuş
ben esma ezberlerine geç katıldığım için hadis ezberlerinin pek üstüne düşmemiştim
şimdi hazırım ezbere inşallah
Nur_u Secde, post: 1008887, member: 209241. DERSİMİZ
HADİS EZBERİMİZ
DUA EZBERİMİZ
mine35, post: 1009167, member: 87927bugün başlıycaktık diye biliyordum burcu söylmese haberim olmuycaktı erken başlamışıs sılacım...
aleyküm selam arkadaşlar Rabbimizin izniyle başladık hamd olsun. inşallah bu hadis ve duaları ezberlemeyi kavramayı hayatımıza geçirmeyi Rabbim nasip etsin. işimizi kolaylaştırsın sevdirsin bize. içten gelerek yapalım hepsini de. arkadaşlar öncekinde genellikle sabah koyuyordum dersi bunda bazen yatsıdan sonra bazen gece ya da sabah namazından sonra ya da sabah koyabilirim. hepinizden de Rabbim razı olsun.
selamün aleyküm günaydın sıla ablam gününde görmüşüm kaçırmadım abla her gün 2 hadismi ezberliyicez
Dua ezberimiz-RABBI YESİR VALE TUASSİR RABBI TEMMİM BİL HAYR
HADİS
1;ÜMMETİMİN DİN İŞLERİNDEN FAYDALI KIRK HADİS EZBERLEYEN,ALİMLERE HARŞ OLUR.(terabani)
2;ÜMMETİMİN FESADE GİTTİĞİ ZAMANDA KİM SÜNNETİME SARILIRSA ONA YÜZ ŞEHİD SEVABI VARDIR..
HADİS
1;ÜMMETİMİN DİN İŞLERİNDEN FAYDALI KIRK HADİS EZBERLEYEN,ALİMLERE HARŞ OLUR.(terabani)
2;ÜMMETİMİN FESADE GİTTİĞİ ZAMANDA KİM SÜNNETİME SARILIRSA ONA YÜZ ŞEHİD SEVABI VARDIR..
Rabbi yessir velatu assir Rabbi temmim bilhayr.
*ümmetimden din işlerinde kırk hadis ezberleyen alimlerle haşrolur.
*ümmetimin fesada girdiği bir zamanda kim sünnetime sarılırsa ona 100 şehid sevabı vardır.
*ümmetimin fesada girdiği bir zamanda kim sünnetime sarılırsa ona 100 şehid sevabı vardır.
DİLEK-HİLAL, post: 1009197, member: 93592selamün aleyküm günaydın sıla ablam gününde görmüşüm kaçırmadım abla her gün 2 hadismi ezberliyicezaleyküm selam ablacım günaydın. diğer forumda ezberlediklerimizden bir tane vereyim bir tanede yeni vereyim diye düşündüm. karışıkta olabilir. belli olmaz. bazı arkadaşlar diğer forumdakileri ezberlediler çünkü. onlara yeni vereyim istedim. diğer hadisleri ezberledik eskileri tekrar etmiş oluruz. birkaçta yeni öğreniriz diye düşündüm. dualar zaten çoğu aynısı olacak.
ayşe-rana, post: 1009210, member: 22944Rabbi yessir velatu assir Rabbi temmim bilhayr.
selamün aleyküm,dersimizi güncelleyelim.inşALLAH hepimiz muvaffak oluruz.
Aleyküm selam kardeşim,,
Rabbi yesir valatu assir Rabbim temmil bilhayır
* ümmetimden din işlerinde 40 hadis ezberleyen islam alimleriyle haşr olur
* Ümmetimin fesada düştüğü bir zamanda kim sünnetime sarılırsa ona 100 şehit sevabı vardır
* ümmetimden din işlerinde 40 hadis ezberleyen islam alimleriyle haşr olur
* Ümmetimin fesada düştüğü bir zamanda kim sünnetime sarılırsa ona 100 şehit sevabı vardır
ümmetimin fesada girdiği zamanda kim sünnetime sarılırsa ona yüz şehid sevabı vardır.
ümmetimden din işlerinde 40 hadis ezberleyen alimlerle haşr olur.
ümmetimden din işlerinde 40 hadis ezberleyen alimlerle haşr olur.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/53635-hadis-ve-dua-ezber-derslerimiz · 18.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.