MERHAMETSİZ İNSAN KALMADI DEMEYESİNİZ DİYE

43.702 görüntülenme · 326 yanıt

Paylaş:
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

Mübarek Üye · 2.576 mesaj

hayri07t.şkr kardeşim la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin selametle kalın.

ben tşk ederim kardeşlerim allah yar ve yardımcımız olsun inş
selam ve dua ile...
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

isfa91ve aleykumu selam kardeşim. Amin

amin kardeşim amin allah yardımcımız olsun imanlı kullarından olmayı bizede nasip etsin
selam ve dua ile...
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

begenenler bukadarmı yani:(
ayşee

ayşee

Mübarek Üye · 555 mesaj

bende yeni okudumm Dilara cım bu güzel yazıları çooooook beğendimm Allah razı olsun canımmm.
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

ayşeebende yeni okudumm Dilara cım bu güzel yazıları çooooook beğendimm Allah razı olsun canımmm.

tşk ederim canım allah razı olsun hepimizden...
Kur'ana sevdalı

Kur'ana sevdalı

Mübarek Üye · 2.706 mesaj

Rabbım sizden razı olsun kardeşim.
Çok güzel bir paylaşım olmuş.
zakire

zakire

Üye · 38 mesaj

selam ve dua ile kardeşim paylaşımınız çok güzeldi bende yeni okudum allah razı olsun...
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

hepimizden inş...ALLAHIMA emanet olun...
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

canım emeğine sağlık sen yazarsın da biz beğenmez miyiz:a12:
ders almak umuduyla selam ve dua ile..
_AYDIN_

_AYDIN_

Mübarek Üye · 1.485 mesaj

selamün aleyküm kardeşim çok güzelbi paylaşım olmuş ALLAH c.c razı olsun.selam ve dua ile.
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

Güzeldi elinize sağlık
İnsan beğenmez.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm hayırı günler...
Azizİslam

Azizİslam

Mübarek Üye · 1.330 mesaj

Selamün Aleyküm vay be çok güzel paylaşım
gncl

gncl

Kıdemli Üye · 471 mesaj

supersınız arkadaşşlar allah sızden razı olsun her harf için kat kat sevap yazssın
Rasulesevdali

Rasulesevdali

Üye · 38 mesaj

allah razi olsun
medahms

medahms

Mübarek Üye · 1.989 mesaj

efsunAllah razı olsun ellerınıze saglık cok guzel ve etkıleyıcı hıkayeler Allah hepımızın yardımcısı olsun hepımızın ıcını ımanla doldursun inşllhB)

Amin cümlemizden kardeşim.

<<<-Sen öyle bir insan ol ki!
öldüğünde düşmanın bile ağlasın->>>
medahms

medahms

Selamün Aleyküm.
İÇİMİZDEKİ DÜŞMAN

At üstünde yolda giden bir adam, çeşme başında uyuyan birisinin ağzına yılan girdiğini gördü. Atlı, uyuyan adama birkaç değnek vurarak uyandırdı. Ağacın altında çürümüş elmalar vardı. Atlı uyandırdığı adama; “Bu elmaları ye!” diye emretti. Adam dayak korkusundan o kadar çok elma yedi ki, ağzından geri gelmeye başladı. Kederli adam konuşmaya başladı:
“Ey yolcu! Niçin hiçbir sebep yok iken bana çürük elmaları yedirerek zulmettin? Sana rastlamam ne büyük talihsizliktir. Bir suç ve günah işlemeden, dinsize bile bu eziyet yapılmaz.”
Adamın böyle bedduâ etmesine aldırmayan atlı, onu arkasından kovalayarak ovada koşturmaya başladı. O kimse, bir müddet ağlaya ağlaya koştu. Nihayet midesi bulandı ve içerdekilerin hepsini çıkardı. Bu arada, o yılan da dışarı çıktı. Adam yılanı görünce, çok korktu ve durumu anladı. Çektiği sıkıntıları unuttu. Atlıya karşı mahcup olup dedi ki:
“Ey yolcu! Meğer sen, melek gibi bir insan imişsin. Bana Allahü teâlânın bir rahmetisin. Ben ölecekken hayatımı kurtardın. Sen, beni bir anne gibi korurken, ben de senden aslandan kaçar gibi kaçıyordum. Ne mutlu senin yüzünü görebilene, her zaman senin muhitinde bulunabilene. Senin için bu kıymetli canım feda olsun! Ben ise, sana karşı sert konuştum, küstahça davrandım. Ey efendi! Ey şahların şahı! Sana söylediğim kötü sözler hep bilgisizliğim sebebiyledir. Durumu biraz bilseydim, kötü sözlerden sakınırdım. Ey güzel huylu kimse! Ey iyi huylu kimse! Lüzumsuz, delice konuşmalarımdan dolayı özür dilerim, beni affet!..”
Atlı da şöyle cevap verdi:
“Eğer sana yılanın karnına girdiğini bildirseydim, zehirden önce seni korku öldürürdü.” (Mesnevî’den)
Bu konuda Peygamber efendimiz buyurdu ki:
“İçinizde gizli olan düşmanı anlatsam, yiğitlerin ödü patlar, akıllıların aklı mahvolurdu. Ne gönlünüzde duâ edip yalvarmaya, ne oruç tutmaya ve ne de namaz kılmaya kuvvet bulamazdınız.”

Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

hikaye güzel ama

şu cümlede anlatım bozukluğu var. dikkatimi çekti.

"MERHAMETSIZ INSAN KALMADI DEMEYESINIZ DIYE"

merhametli insan kalmadı demeyesiniz diye olmalı siz ne düşünürsünüz bu konuda. :)
medahms

medahms

Selamün Aleyküm.
Kaim kardeş ozamanki dönemdeki insanlarla şimdiki dönemdeki insanlar arasında çok fark var şimdi hangibirimiz yapar o gencin yaptığını söylermisin şimdi kardeş kardeşe bile kefil olmuyor...???

Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu

Kervan_

Kervan_

Üye · 10 mesaj

Allah razı olsn kardeşim etkilenmemek eldemi allahım affetsin bizleri ne diyelim
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.