notta yazan:"eğer bu saçlarım için hem okuldan hem yurttan atılmasaydım annemde bana hakkını helal etseydi resulümün okşadığı bu saçları hiç kesermiydim" YANİ TALEBE RÜYASIN DA EFENDİMİZİN SAÇLARINI OKŞADIĞINI GÖRMÜŞ BU YÜZDEN SAÇINI KESTİRMEK İSTEMEMİŞ AMA ANA HAKKINA DAYANAMAMIŞ
Ana hakkı
2.345 görüntülenme · 28 yanıt
Erkek talebe saçlarını uzatma kararı almış saçları iyice uzayan talebeye hem okulundan hemde yurdundan saçlarını kesmesi için uyarı almış bir kaç defa daha uyarı aldıktan sonra uyarıları dikkate almayan talebe hem okuldan hem yurttan atılmış eve giden talebeye annesi:bu saçların yüzünden hem okuldan hem yurttan atıldın eğer bu saçlarını kesmezsen sana hakkımı helal etmiyorum demiş. Söz konusu ana hakkı olunca mecbur kalıp saçlarını kesmiş yurda ve okula geri dönmüş bir gün talebenin kitabını kurcalayan hoca kitabın arasında bir zarf zarfın içindede talebenin kesilen saçları ve bir not notta yazanı okuyan hoca nın gözleri dolmuş
notta yazan:"eğer bu saçlarım için hem okuldan hem yurttan atılmasaydım annemde bana hakkını helal etseydi resulümün okşadığı bu saçları hiç kesermiydim" YANİ TALEBE RÜYASIN DA EFENDİMİZİN SAÇLARINI OKŞADIĞINI GÖRMÜŞ BU YÜZDEN SAÇINI KESTİRMEK İSTEMEMİŞ AMA ANA HAKKINA DAYANAMAMIŞ
gerçekyaşam
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
Esselamu aleyküm sevgili kardeşim çok etkilendim insanı rahatlatan birazda kendine çeviren ,annemizin veya babamızın rızasını almak için biz nekadar çalışıyoruz acaba dedirten hikayen için çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun .
gerçekyaşam, post: 999270, member: 83431esselamu aleyküm sevgili kardeşim çok etkilendim insanı rahatlatan birazda kendine çeviren ,annemizin veya babamızın rızasını almak için biz nekadar çalışıyoruz acaba dedirten hikayen için çok teşekkür ederim allah razı olsun .
ve aleyküm selam kardeşim evet ana baba hakkı çok önemli gerçekten herkesin kendine pay çıkartabileceği bir konu rabbim senden de razı olsun güzel kardeşim
trhacker, post: 994645, member: 79477erkek talebe saçlarını uzatma kararı almış saçları iyice uzayan talebeye hem okulundan hemde yurdundan saçlarını kesmesi için uyarı almış bir kaç defa daha uyarı aldıktan sonra uyarıları dikkate almayan talebe hem okuldan hem yurttan atılmış eve giden talebeye annesi:bu saçların yüzünden hem okuldan hem yurttan atıldın eğer bu saçlarını kesmezsen sana hakkımı helal etmiyorum demiş. Söz konusu ana hakkı olunca mecbur kalıp saçlarını kesmiş yurda ve okula geri dönmüş bir gün talebenin kitabını kurcalayan hoca kitabın arasında bir zarf zarfın içindede talebenin kesilen saçları ve bir not notta yazanı okuyan hoca nın gözleri dolmuş
notta yazan:"eğer bu saçlarım için hem okuldan hem yurttan atılmasaydım annemde bana hakkını helal etseydi resulümün okşadığı bu saçları hiç kesermiydim" yani talebe rüyasın da efendimizin saçlarını okşadığını görmüş bu yüzden saçını kestirmek istememiş ama ana hakkına dayanamamış
selamunaleykum kardeşim
cok cok güzel
emeğıne sağlık
allah razı olsun kardeşim
çok duygulandım Rabbim bizlere de böyle
güzel rüyalar görmeyi nasip eylesin
selametle
çok duygulandım Rabbim bizlere de böyle
güzel rüyalar görmeyi nasip eylesin
selametle
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Keşke annesine ve haocalarına deseydi ilk önce :((
allah razı olsun emeğine sağlık...
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
Ahmed_1907, post: 1011055, member: 94922Keşke annesine ve haocalarına deseydi ilk önce :((
kardeşim bu eskilerde yaşanmış bir olay ana hakkını anlatıyor belkide haklısın ama ana hakkının önemini anlatıyor aslında ibretlik bir olay
trhacker, post: 1011078, member: 59734kardeşim bu eskilerde yaşanmış bir olay ana hakkını anlatıyor belkide haklısın ama ana hakkının önemini anlatıyor aslında ibretlik bir olay
anladım kardeşim anladım ama sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın kırdıysam hakkını helal et ben sadece şaka yaptım allah'a emanet ol
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/53339-ana-hakki · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.