“O kişiden tekrar kötülük görürseniz?” diye sorulunca şunu söylemiş: “Ona öyle bir iyilik yaparım ki, altından kalkıp bana kötülük yapamaz olur!”
iki kere iyilik yaparım
2.201 görüntülenme · 9 yanıt
İKİ KERE İYİLİK YAPARIM!
Kendisine kötülük yapılınca ne yapacağını soran sahâbeye Hz. Ömer’in (ra) cevâbı: “İki kere iyilik yaparım!” olmuş.
“O kişiden tekrar kötülük görürseniz?” diye sorulunca şunu söylemiş: “Ona öyle bir iyilik yaparım ki, altından kalkıp bana kötülük yapamaz olur!”
Hz. Ömer (ra) cevabı gerçekten muhteşem
keşke bütün iyilikler kötü kalplilerin kin ve nefretini yok edebilse
hayat daha huzurlu geçer
emeğine sağlık...
hayat daha huzurlu geçer
emeğine sağlık...
beyaz glayör, post: 994478, member: 10047Hz. Ömer (ra) cevabı gerçekten muhteşem
hayat daha huzurlu geçer
emeğine sağlık...
sağolun
sizin de gözlerinize sağlık
Hz Ömer(ra) ın cevabı herkese ders verecek nitelikte allah razı olsun
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Günümüzde bu tip bi davranışın adı ya saflık yada aptallık olur, ama mükafatatını düşününce aslında çok akılcı bir davranış olduğunu idrak etmek ise tamamen Rabbimin nasip etmesiyle ilgili bir durum, kalbi mühürlenenlerden olmayız inşallah.
sıla1ALLAH razı olsun kardeşim güzeldi
deniz yıldızıHz. Ömer (ra) cevabı çok güzel ama şu günümüzde ne kadar iyilik yaparsan yap malesef çok yüzsüz insanlar var
ne diyelim allah yardımcımız olsun
emeğine sağlık kardeşim
şehadetgülüHz Ömer(ra) ın cevabı herkese ders verecek nitelikte allah razı olsun
gulen76çok güzel...
havva362, post: 1007835, member: 84228tam hz ömer gibi cevap vermiş işte...
onun gibi büyük bir şahsiyetten de böyle büyük ve anlamlı söz çıkar
benim gibi cahilce değil...
Sleeep, post: 1011957, member: 12898Günümüzde bu tip bi davranışın adı ya saflık yada aptallık olur, ama mükafatatını düşününce aslında çok akılcı bir davranış olduğunu idrak etmek ise tamamen Rabbimin nasip etmesiyle ilgili bir durum, kalbi mühürlenenlerden olmayız inşallah.
Rabbim cc sizlerden de razı olsun inşAllah
dualarınızı kabul buyursun inşAllah
Rabbim'in cc cennet ve cemali ile şereflenen kullarından olmanız duası ile
selametle kalınız
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/53201-iki-kere-iyilik-yaparim · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Sadece sana kulluk yaparım! diyemedim Dini sohbet 13 cevap
- Yarın yaparım diyen Nasihatler 2 cevap
- Sonsuz Kayba Sürekleyen Bir Yanılgı: ''İleride Yaparım'' Mantığı Nasihatler 2 cevap
- tebliğde yaparım ....kariyerde..... Dini sohbet 23 cevap
- Bu Adağı Nasıl Yaparım ? Dini sohbet 4 cevap
- Sonra yaparım diyenlere Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 6 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.