“bu ümmetin ihtiyacı meal mi? İlmihal mi?

3.108 görüntülenme · 23 yanıt

Paylaş:
kimkimdir

kimkimdir

Mübarek Üye · 6.610 mesaj

zrrtt, post: 984745, member: 37970osmangazi seninle tartışacak birşeyim yok.
seninle tartışılmayacağını daha önce öğrendim.

O Zaman Hadi Sana Eyvallah....
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

zrrtt, post: 984743, member: 94472bu yazı senin yazın kardeşim.
ben birşey çarpıtmadım.

Çarpıtıyorsun ıste ne anlattım temel egıtımı temel eğitimdede önce ilmihal PARALELİNDEDE (buyük yazdımkı ne anlama geldıgını bılmıyorsan bakarsın diye) tefsir.Usulune gelınce tefsiri kendi yapabilecek eğitimden baslamalı
daha yazmıcam aynı seylerı konusuyoruz
adnan43

adnan43

Yeni Üye · 8 mesaj

ilmihal bilgileri nereden alınmış kardeşim.neden kuranın mealinden insanları uzak tutmaya çalışıyorsunuz.her insan kapasitesi kadar kur'an dan anlayabilir.kamer suresinde 3 kez arka arka şöyle buyrulur.'Andolsunki kur'an ı öğüt olması için kolaylaştırdık.Yokmu öğüt alıp düşünen'
seng-i mezar

seng-i mezar

Yeni Üye · 8 mesaj

"Kur'ân Merkezli Söylemlerin Amacı: Vahyi Uygulamak mı? Uyarlamak mı?

"Kur'ân Merkezli Söylemlerin Amacı: Vahyi Uygulamak mı? Uyarlamak mı?

adnan43ilmihal bilgileri nereden alınmış kardeşim.neden kuranın mealinden insanları uzak tutmaya çalışıyorsunuz.her insan kapasitesi kadar kur'an dan anlayabilir.kamer suresinde 3 kez arka arka şöyle buyrulur.'Andolsunki kur'an ı öğüt olması için kolaylaştırdık.Yokmu öğüt alıp düşünen'

Herşeyden önce ilmihal bilgilerinin nereden geldiğine bakacak olursak o ilmihal bilgieri 1500 yıldır süregelen ilmi mirasın damıtılarak vakti ve ilmi yeterliliği olmayan müslümanların Allah cc ın rızasına ermelerine vesile olabilmeleri için hazırlanmış adı üzerinde ilm-i hal günlük yaşamlarını islama göre tanzim etmelerini sağlayan kiaplardır.
Kurân meallerine gelince mealler sadece o meali yazan şahsiyetin kurandan anladığıdır. yoksa kuranın kendisi değildir. şayet gerçekten kuraana çağırıyorsanız o zaman koyun elinizi taşın altına ve bu ümmeti kuranı anlayacak seviyeye getirmek için gayret edin.
bu demek değildir ki meal okunmasın, bizim bahsettiğimiz konu bu meallerin okuna okuna kurana dönüşmesidir. itikadi, fıkhi, hadis vb ilimlerde bilgisi olmayan insana verin mealleri ondan sonra kalksın size o zır cahil haliyle fetva versin, devlet kursun devlet yıksın.
illa meal okunacaksa o zaman onunda şartı var.

Rihledergisi 4. sayısında "Kur'ân Merkezli Söylemlerin Amacı: Vahyi Uygulamak mı? Uyarlamak mı? başlığı altında bu meseleyi enine boyuna ele almıştır.
size tavsiyem bu dergiyi zaman kaybetmeden alıp okumanızdır.
okuduğunuzda burada ne deyip ne demediğimiz daha açık anlaşılacaktır.
vesselam
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.