Sevgili kul olmak için

4.353 görüntülenme · 31 yanıt

Paylaş:
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

Allahü teâlânın, yarattıkları içinde en çok sevdiği zat, Peygamber efendimizdir. Bir hadis-i kudside buyuruluyor ki:
(Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim. Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.)

Allahü teâlâ indinde, ondan daha makbul, ondan daha sevgili kul yoktur. Ondan razı olması kesindir. Kim ona benzerse, ondan da elbette razı olur. Kim onu severse, onun sünnetine yapışırsa, Peygamber efendimize benzemeye çalışırsa, onu daha çok sever. Nitekim Ehl-i sünnet âlimleri, (Mütâbeat gibi hiçbir üstünlük yoktur) buyuruyor. Mütâbeat, Peygamber efendimizin sünnetine tâbi olmak, yani ona uymak, onun ahlâkıyla ahlâklanmaktır. Peki, Peygamber efendimizin ahlâkı nasıl bir ahlâktır? Peygamber efendimiz, (Rabbim beni terbiye etti) buyuruyor.

Peygamber efendimizin vefatından nice seneler sonra gençler, yani Peygamber efendimizin son zamanlarına yetişenler veyahut da tabiinden olanlar, Hazret-i Aişe validemize geldiler, dediler ki:
— Ey annemiz, Peygamber efendimizin ahlâkından bize bir şeyler anlatır mısın?
Hazret-i Aişe validemiz de buyurdu ki:
— Onun ahlâkı, Kur’an ahlâkıydı.

Kur’an ahlakı ne demektir? Kur’an-ı kerimde Allahü teâlâ ne bildiriyorsa, ne buyuruyorsa, Kur’an-ı kerimin sanki şekillenmişi, tecessüm etmiş hâliydi, her hareketi Kur'an-ı kerime uygundu. Yani, Allahü teâlânın rızasına uygundu. Hiçbir fiili, hiçbir sözü, hiçbir hareketi Allahü teâlânın rızası dışında değildi. Öyle bir ahlâk ki, her şeyi Allahü teâlânın rızasına uygun. Onun için Peygamber efendimize benzemek, doğrudan doğruya Cenab-ı Hakk’ın sevgili kulu olmak demektir.

İşte evliya, hakiki Ehl-i sünnet âlimleri, Peygamber efendimize o kadar benziyorlar, Onun sünnetine o kadar yapışıyorlar, Onun dinine o kadar sarılıyorlar ki, artık onlar için Peygamber efendimize tâbi olmanın dışında herhangi bir harekette bulunmak mümkün değildir. Adeta Peygamber efendimizde fani olmuşlar. Ona zaten tasavvufta, (fena-firresul) yani Resulullah efendimizde fani olmak deniyor. Onun gibi oturmak, Onun gibi konuşmak, Onun gibi yatmak, Onun gibi dinlemek, Onun gibi söylemek... Her hâl ve hareketinde tam ve noksansız olarak Peygamber efendimize benzemek... Kimde teşekkül ederse, o Allahü teâlânın sevgili kuludur; çünkü Peygamber efendimize benzemekle, Allahü teâlânın razı olduğu ahlâkla ahlâklanmış oluyor. İşte ancak buna, sevgili kul denir.

Dinimiz İslam .:.: www.dinimizislam.com :.:.
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
özelim

özelim

Aktif Üye · 53 mesaj

Allahım inş bizi de kuran ahlakıyla ahlaklandırır ve bizi de efendimizin yüzü hurmetine affeder amin
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
paylaşımınızdan dolayı allah razı olsun.selametle kalın.
mektubat

mektubat

özelim, post: 976111, member: 95670Allahım inş bizi de kuran ahlakıyla ahlaklandırır ve bizi de efendimizin yüzü hurmetine affeder amin

Amin amin.Allahü teala razı olsun.İslamiyet güzel ahlaktır buyuruldu.Amel edenlerden olur örnek müslüman olmayı kendimize düstur ediniriz inşallahü teala.Selametle kalın..
Ayşegül00

Ayşegül00

Mübarek Üye · 1.408 mesaj

emeğinize sağlık selametle...........
ahde

ahde

Mübarek Üye · 590 mesaj

S.A Metubat kardeşim hz.Muhammed (s.a.v) efendimizi ne güzel
anlatmışsınız

"İMDİ ALLAH'A O'NUN RASULÜNE VE İNDİRDİĞİMİZ NURA İMAN EDİN
ALLAH İŞLEDİĞİNİZ ŞEYLERDEN HABERDARDIR"

TEGABUN 8
mektubat

mektubat

kardelele "selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
paylaşımınızdan dolayı allah razı olsun.selametle kalın.

Aleyküm selam ve rahmetullah.Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun kardeşim.Sizde selametle kalın..

Ayşegül00, post: 976178, member: 50627emeğinize sağlık selametle...........

Teşekkür ederiz.Selametle kalın.

ahde, post: 976402, member: 94581S.A Metubat kardeşim hz.Muhammed (s.a.v) efendimizi ne güzel
anlatmışsınız

"İMDİ ALLAH'A O'NUN RASULÜNE VE İNDİRDİĞİMİZ NURA İMAN EDİN
ALLAH İŞLEDİĞİNİZ ŞEYLERDEN HABERDARDIR"

TEGABUN 8

Estağfirullah efendim.Siz ne güzel anlatmışsınız diyince şu şiir geldi hatırımıza.
Seni övebilecek sözler bulmak ne mümkün,
Yolundan gayri yollar, izler bulmak ne mümkün,
Askin gibi yakacak közler bulmak ne mümkün,
Ümmetin yarasini lutfeyle sar EFENDiM.

Kainati ugrunda yaratti yüce Mevlam,
Aşkındır alemleri döndüren sır EFENDiM.
Sevginle dolan kalpler Mevlaya yakın olur,
izinde gidilecek: Sensin tek nur EFENDiM.

Kur'an Seni övüyor ey insanlık önderi,
Allah Seni seviyor ve Seni sevenleri,
Sevdandır fetheyleyen bütün mümin gönülleri,
Adını aşkla anmak: ne büyük kar EFENDiM.

Bütün müminler daima hasretinle yanmakta,
Pak ismini andikça kalpler huzur bulmakta,
Bir kez rüyada gören en bahtiyar olmakta,
Rabbin sevgilisisin, Sensin tek yar EFENDiM.

ilk insandan bu yana toplansa hep insanlar,
Konulsalar üst üste dehalar, kahramanlar,
Büyüklükte erişmez topuğuna bütün bunlar,
idrak edemeyene yakışır ar EFENDiM.

Selametle kalın.
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

Allahü teâlânın, yarattıkları içinde en çok sevdiği zat, Peygamber efendimizdir. Bir hadis-i kudside buyuruluyor ki:
(Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim. Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.)

Rabbim bizleri peygamber sünnetini anlayan ve uygulayan sevgili ümmetinden eylesin..
mahşer gününde yüzlerimiz ak bir şekilde habibiyle karşılaştırsın inşallah.

Allah razı olsun sevgili kardeşim yine güzel bir paylaşımla nasiplenmemize vesile oldun inşallah.ellerine sağlık
selam ve dua ile
Gülfidan

Gülfidan

Mübarek Üye · 679 mesaj

Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım...
mektubat

mektubat

mir_erhan, post: 976489, member: 50627

Rabbim bizleri peygamber sünnetini anlayan ve uygulayan sevgili ümmetinden eylesin..
mahşer gününde yüzlerimiz ak bir şekilde habibiyle karşılaştırsın inşallah.

Allah razı olsun sevgili kardeşim yine güzel bir paylaşımla nasiplenmemize vesile oldun inşallah.ellerine sağlık
selam ve dua ile

Amin kardeşim amin.İnşallahü teala Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun.Estağfirullah kardeşim biz naklediyoruz sadece büyüklerdeki güzelliği gösteriyoruz.Halimiz şuna benziyor ki mağazaların olduğu sokağa girince güzel elbiseleri arkadaşına bak ne güzel elbise diyen iki arkadaş misali maaşallahü teala sizinle zevklerimiz aynı biz gösteriyoruz siz alıyorsunuz elbiseyi:)İnşallahü teala o Büyüklerin izinde giderek son nefesimizi verir imanla şehit olarak ahirete göçeriz.Amin demeyi ihmal etmeyin kardeşim:)
ahde

ahde

Mübarek Üye · 590 mesaj

s.a kardeşim gönlüne yüreğine sağlık
bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için
ayrıca teşekkür ederim selametle kalın
ahde

ahde

Mübarek Üye · 590 mesaj

S.a kareşim şiirinizde gerçekten mükemmel
bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için
ayrıca teşekkürler selametle kalın
fatma14

fatma14

Üye · 38 mesaj

Güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık.Rabbim bizleri asla onun yolundan ayırmasın.
mektubat

mektubat

Gülfidan, post: 976560, member: 50627Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım...

Amin.Hak teala cümlemizden razı olsun ablacım.İnşallahü teala Allahü teala'nın sevdiklerini severiz de ahirette de onların yanında oluruz.Çünkü hadis-i şerifte;
Kişi ahirette sevdikleriyle beraber olur buyuruldu.Ebu cehl ve onun izinde gidenleri sevmekten Cenab-ı Hak muhafaza buyursun.Selametle kalın..
Fârisî beyt tercemesi:

Toprak ol toprak ki, gül bitsin sende,
Toprakdan başka yok, kavuşan güle.
mektubat

mektubat

ahde, post: 977614, member: 82164

s.a kardeşim gönlüne yüreğine sağlık
bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için
ayrıca teşekkür ederim selametle kalın

ahde, post: 977618, member: 62852S.a kareşim şiirinizde gerçekten mükemmel
bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için
ayrıca teşekkürler selametle kalın

Aleyküm selam efendim.Güzellik bizde değil elektriği evimize getiren kablo güzel olur mu?olmaz tabi biz de kablo misali sadece naklediyoruz.Din büyükleri buyurmuş ki;Bir tel parçası ol da büyüklerin cereyanını naklet.Allahü teâlâ, hepimizi, nefslerimizin kötülüğünden ve amellerimizin bozuk olmasından korusun!
Fârisî beyt tercemesi:

Çalış, lokmayı kıymetlendir önce!
Ondan sonra, hiç korkma yi, doyunca!

Sizde selametle kalın..
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm.
Rabbim kendine layık kul ,Habibine layık bir ümmet eylesin inşallah.Allah razı olsun.selametle...
mektubat

mektubat

Nur_u Secde, post: 977833, member: 60391selamün aleyküm.
Rabbim kendine layık kul ,Habibine layık bir ümmet eylesin inşallah.Allah razı olsun.selametle...

Allahü teala razı olsun ablacım.Amin Cenab-ı Mevla cümlemizden razı olsun İnşallahü teala.Selametle kalın..
smmmtuba

smmmtuba

Mübarek Üye · 1.639 mesaj

İşte evliya, hakiki Ehl-i sünnet âlimleri, Peygamber efendimize o kadar benziyorlar, Onun sünnetine o kadar yapışıyorlar, Onun dinine o kadar sarılıyorlar ki, artık onlar için Peygamber efendimize tâbi olmanın dışında herhangi bir harekette bulunmak mümkün değildir. Adeta Peygamber efendimizde fani olmuşlar. Ona zaten tasavvufta, (fena-firresul) yani Resulullah efendimizde fani olmak deniyor. Onun gibi oturmak, Onun gibi konuşmak, Onun gibi yatmak, Onun gibi dinlemek, Onun gibi söylemek... Her hâl ve hareketinde tam ve noksansız olarak Peygamber efendimize benzemek... Kimde teşekkül ederse, o Allahü teâlânın sevgili kuludur; çünkü Peygamber efendimize benzemekle, Allahü teâlânın razı olduğu ahlâkla ahlâklanmış oluyor. İşte ancak buna, sevgili kul denir.

Yapmak için de bilmek lazım..Dua buyrunda benzemek nimeti nasib olsun..özenmekle kalıyor bizde.. :( Allahü teala razı olsun abi selametle kalın.
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
mektubat

mektubat

smmmtubaİşte evliya, hakiki Ehl-i sünnet âlimleri, Peygamber efendimize o kadar benziyorlar, Onun sünnetine o kadar yapışıyorlar, Onun dinine o kadar sarılıyorlar ki, artık onlar için Peygamber efendimize tâbi olmanın dışında herhangi bir harekette bulunmak mümkün değildir. Adeta Peygamber efendimizde fani olmuşlar. Ona zaten tasavvufta, (fena-firresul) yani Resulullah efendimizde fani olmak deniyor. Onun gibi oturmak, Onun gibi konuşmak, Onun gibi yatmak, Onun gibi dinlemek, Onun gibi söylemek... Her hâl ve hareketinde tam ve noksansız olarak Peygamber efendimize benzemek... Kimde teşekkül ederse, o Allahü teâlânın sevgili kuludur; çünkü Peygamber efendimize benzemekle, Allahü teâlânın razı olduğu ahlâkla ahlâklanmış oluyor. İşte ancak buna, sevgili kul denir.

Yapmak için de bilmek lazım..Dua buyrunda benzemek nimeti nasib olsun..özenmekle kalıyor bizde.. :( Allahü teala razı olsun abi selametle kalın.

Allahü teala hakiki seadetlere kavuştursun İnşallahü teala.Cenab-ı Hak anlayışımızı arttırsın.Kendisinin sevdiklerine benzeyerek emrettiği ve razı olduğu halde son nefesimizi şehit olarak vermeyi nasib eylesin..
kimkimdir

kimkimdir

Mübarek Üye · 6.610 mesaj

Allahcc razı olsun...BESMELE...SELAM...DUA...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.