Kul hakkı sayılır mı??

2.170 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
fatma14

fatma14

Üye · 38 mesaj

Selamün Aleyküm herkese. Ben birşey sormak istiyorum. Kendim işin içinden çıkamadım.Sorum şu:

Bazen sınavlarda bilemediğimiz sorularda arkadaşlarımla birbirimize yardım ediyoruz. Tabi öğretmenimiz görmeden bunu yapıyoruz. Acaba kul hakkına girmiş oluyor muyum???

Eğer cevap yazarsanız sevinirim.Selam ve dua ile kalın....Şimdiden teşekkürler.
Luvi

Luvi

Mübarek Üye · 1.209 mesaj

Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
Bizim bir öğretmenimiz vardı. (Benim dersimde kopya çekebilene bir not fazla veriyorum) der, gerçekten kopya çekene bir not fazla verirdi. Sebebini sorduğumuz zaman, (Bütün dikkatlerime rağmen, kopya çekebilen, yetenekli demektir. Her öğrenci bunu başaramaz. Hayatta başarılı olma ihtimali de fazladır) derdi. Yani kopya çekeni takdir ederdi. Yapabilen için, kopya çekmek günah değildir, kul hakkı da olmaz. (www.dinimizislam.com'dam alıntıdır)

Ama (benim okuduğum okul gibi) çan eğrisi sistemini uygulayan okullarda kul hakkına girer mi onu bende bilmiyorum. O yüzden kul hakkı gibi bir riski almamak için en iyisi kopya çekmemek :)

Hem emek etmeden de alınan bir not ne kadar doğrudur o da ayrı bir konu. İnşallah diğer kardeşlerimiz bizi bilgilendirecektir.

Selam ve dua ile...
zrrtt

zrrtt

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 118 mesaj

Kul hakkıdır kardeşim.
kul hakkı olmazmı hiç?
luvi kardeşimde neye dayanarak bu örneği vermiş anlamadım.
Luvi

Luvi

Mübarek Üye · 1.209 mesaj

zrrttKul hakkıdır kardeşim.
kul hakkı olmazmı hiç?
luvi kardeşimde neye dayanarak bu örneği vermiş anlamadım.

Kardeşim yazdığım gibi www.dinimizislam.com'dan alıntı yaptım. Daha sonra kendi düşüncemi belirttim.

Selam ve dua ile...
hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

okul döneminde hepimiz yaptık RABBİM affetsin.
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"

çalışarak her zorluğun üstesinden gelinir.kopya çekmeye gerek yokki.sınavda değilde sınav öncesi yardımlaşsanız daha iyi olur konuları pekiştirmek adına...selametle kalın .başarılar diliyorum.
fatma14

fatma14

Üye · 38 mesaj

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.hemen cevaplayamadığım için üzgünüm.sınavlarda yardımlaşma işini de yapmamaya şalışacağım inşallah. Allah'a emanet olun...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.