Konu ayni zaman bir ehemdir günümüz acisindan malesef suanda bir hastalik olmus halde bir vakia´dir.
Cok sukur yüce rabbim daha onu icmek bana bir nasib olmadi.
Ben hep ona karsi bir uzak durdum kendimi ona bir bulastirmadim ve böylece korudum.
16.755 görüntülenme · 285 yanıt
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj
ALI72Eline saglik güzel bir paylasim yapmissin sen sag ol Mavci.
Konu ayni zaman bir ehemdir günümüz acisindan malesef suanda bir hastalik olmus halde bir vakia´dir.
Cok sukur yüce rabbim daha onu icmek bana bir nasib olmadi.
Ben hep ona karsi bir uzak durdum kendimi ona bir bulastirmadim ve böylece korudum.
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye

mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
emcankelYazık ki hayatımda ki en büyük pişmanlığım sigara..........
Bazen kendimden nefret ediyorum içme şunu diyorum bırakıyorum, ama malesef en fazla on gün..:(
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
buket_zeynepşükürler olsun bir kez bile elime almadım ki lisedede ünv. de bütün arkadaşlarım içerken.. eşimde içmiyor şükürler olsun..
ama anlamadığım bu nasıl bir özenti nasıl bir kötülüktür insanın kendine yaptığı..
hele gençler çocuklar ya 11 12 yaşındaki çocukların ellerinde, aileler hiç mi farketmez.. tırnağının ucu kırılsa yandığımız yavrumuzu nasıl zehirleriz bilerek isteyerek...
ki bildiğim birşey var yanında içmeye gerek yok üzerinize sinen kokusu bile o çocuğu zehirliyor..
hem maddi hem manevi ne büyük zarar.. ama farkında değil kimse..
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
ibraEvet...Çok Az...Ama Bıraktım.. demişim
ben aslında henüz okula bile gitmez iken bazı arkadaşların yerden izmarit toplayıp kibrit alıp ( kibrit almak çok zor oluyordu satmıyorlardı :D) içerdik yada içtiğimizi zannederdik yada adam olduk mı zannediyorduk :D her neyse elhamdülillah hastalık falan bulaşmamış . aslında benim bugün sigaradan böylesine nefret etmem kokusuna dayanamam galiba bayat sigaralar sayesinde :)) her işte bir hayır vardır gerçekten gençlerde yani lise lerde dahi oran çok yüksek ... evlatlarımıza önce örnek olalım..
dershanelerin önü sigara içenlerle doluyor tenefüsler de kız erkek öğretmen ...
emcankelYazık ki hayatımda ki en büyük pişmanlığım sigara..........
Bazen kendimden nefret ediyorum içme şunu diyorum bırakıyorum, ama malesef en fazla on gün..:(
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
hira06senınle aynı durumdayım maalesef.. bnmde en fazla 25 gun bırakabilmişliğim :(
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye

mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
ibraHeyy gidi günler heyy
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/52043-zehir-alir-miydiniz · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.