Zehir Alır mıydınız???
16.755 görüntülenme · 285 yanıt
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj
Esselamünaleykum...
DiLaRa_I NuR, post: 1196505, member: 69715anketi nasi yaptini örensem ben bende yapayim bi yarişma düzenliyoruz da onda kullansak heee.. Nedersin öretirmisiniz aceba:)
Oradan ekleyeceksiniz inşallah...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
mavci
konu açılırken dikkat ederseniz aşağı kısımlarda anket ekler misiniz? Diye bölüm var...
Oradan ekleyeceksiniz inşallah...
tşk ederim buldum Allah razi olsun sizden.......
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
Esselamünaleykum...
DiLaRa_I NuRtşk ederim buldum Allah razi olsun sizden.......
Zehir almadığınız için biz teşekkür ederiz...
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
Esselamüaleykum...Hayırlı Cumalar...
erzcn_24Sigarayı bırakalı 6 ay oldu....Hiç bir yardım almadan .Tiryaki arkadaşlara sesleniyorum sizde bırakın o sizi bırakmadan...
Aynen devam inşallah...
İradenize maşallah...
Duyun TİRYAKİLER Duyun...
İradesizseniz...İRADE SİZSİNİZ...
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
Esselamûaleykum...

Sidney Üniversitesi Kamu sağlığı bölümünde Profesör olan Simon Chapman sigara filtrelerinde domuz kanından alınan hemoglobin maddesinin kullanıldığını ortaya çıkardı.
Sidney Üniversitesi Kamu sağlığı bölümünde Profesör olan Simon Chapman tüm dünyada sigara filtrelerinde domuz kanından alınan hemoglobin maddesinin kullanıldığını ortaya çıkardı.
Hemoglobinin, filtrelerden geçen dumandaki zehirli maddelerin daha etkin bir şekilde süzülmesi için kullanıldığı açıklandı.
Sigara filtrelerinde domuz kanından alınan hemoglobin maddesinin kullanıldığını bildiren Prof. Chapman, domuz ürünleri konusunda hassas olan Müslüman ve Musevilerin bu konudan haberleri olmaları gerektiğini ifade etti.
Prof. Chapman'a göre, sigara firmaları "ticari sır" kapsamına girdiğini gerekçe göstererek, sigaralarda kullandıkları katkı maddelerini açıklamıyorlar.
Domuzu "haram" olarak gören inanç mensuplarının ve vejeteryanların bu haberden memnun olmayacaklarını belirten Avustralyalı profesör, sigara firmalarının "ticari sır" kapsamına girdiğini gerekçe göstererek, sigaralarda kullandıkları katkı maddelerini açıklamadıklarını ama kullandıkları maddeleri açıklama zorunluluğu getirilmesi gerektiğini belirtti.
Chapman bugüne kadar sadece Yunanistan'da bir sigara firmasının filtrelerde domuz kanından elde edilen hemoglobin kullanıldığını resmen açıkladığını belirterek,
"Domuzu haram sayan bir inanca mensupsanız ve sigara içiyorsanız, sigarada kullanılan maddeleri bilme hakkınız var" dedi.
Sabah
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
Esselamûaleykum...

Mide kanserinin sindirim kanserleri arasında en sık rastlananı olduğunu belirten uzmanlar sigara ve içkinin hastalığı tetiklediği uyarısında bulunuyor.
Genellikle orta yaş sonrasında ortaya çıkan mide kanserinin erkeklerde kadınlara göre biraz daha sık görüldüğünü kaydeden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Faruk Memik, hastalığın çevresel şartlar, yenilen besinlerin cinsi, içki, sigara, tuz gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıktığını kaydetti.
Hastalığın başlangıçtaki şikâyetleri basit bir gastrit veya mide ülserinden farklı olmadığını anlatan Prof. Dr. Memik, başlıca şikâyetlerin mide ağrısı, yanması, doygunluk hissi, sindirim zorluğu, gaz, geğirme, iştahsızlık ve bulantı olduğunu dile getirdi.
Hastalık ilerledikçe kilo kaybı başladığını vurgulayan Memik, şunları kaydetti:
“Ağrılar artar ve mide ilâçlarına cevap vermez olur. Yayılımı oldukça erken başlar ve öncelikle mide etrafındaki lenf düğümlerine ve karaciğere etkisi olur. Karaciğer tutulumu tedavi için oldukça güç durumlar ortaya çıkarır. Teşhisi genellikle geç olur, zira hastalar erken dönemlerde mide şikâyetlerini pek ciddiye almaz hekime başvurmaz ve ev ilâçları ile uzun süre vakit geçirirler. Bazı anti asit ilâçlar da hastayı geçici olarak rahatlattığından doktora gitmekte geç kalırlar. Tecrübeli bir hekim hastanın ifadesinden ve fizik muayeneden sonra gerekirse röntgen ve endoskopik tetkikler de yaparak teşhisi koyar ve sür'atle tedaviye girişir” dedi.
Alıntı
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
Esselamûaleykum...
AÇIK HAVADA İÇİLEN SİGARA DA BEBEGE ZARARLI...!!!

Almanya'da yapılan bir araştırma, anne ve babaların balkonda ya da açık havada içtiği sigaranın bile yanlarında bulunan bebeklere zarar verdiğini gösterdi.
Ludwigsburg kenti yakınlarındaki Bönningheim kasabasında bulunan Hohenstein Enstitüleri bilimadamları tarafından yapılan araştırmaya göre, balkonda ya da açık havada sigara içen anne ve babalar daha sonra kucaklarına aldıkları bebeklerine daha fazla zarar veriyor, çünkü sigara dumanındaki zararlı maddeler elbise üzerinde havada olduğundan daha fazla yoğunlaşıyor.
Bunun da bebeklerde deri ve sinir hücrelerine zarar verdiğini belirten araştırmacılardan Timo Hammer, "Söz konusu zararlı maddeler deri hücrelerinin ölmesine yol açıyor ve sinir hücrelerinin birbirleriyle bağlanmasını önlüyor.
Bundan dolayı sinir sisteminin gelişimi zarar görebilir" dedi.
Bilimadamlarının, sigara dumanından çıkan zararlı maddeleri zararsız hale getirebilecek bir tekstil maddesi üzerinde çalıştığı da bildirildi.
Kaynak: AA
günaydın arkadaşlar bende malesef kullanıyorum. Bırakamıyorum bu zıkkımı kurtulamıyorum ondan. Herşeyi denedim. Eczaneden o ilaçlardan bile aldım ama banamısın demedi. Hergece yatmadan önce, her namazdan sonra dua ediyorum Allahım irade ver şu pislikten kurtulmak için diye ama sabah gözümü ilk açtığımda sigara düşünüyorum. Bu gidişle ben değil ama o beni bırakıcak galiba :(
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
narinimS.A.
günaydın arkadaşlar bende malesef kullanıyorum. Bırakamıyorum bu zıkkımı kurtulamıyorum ondan. Herşeyi denedim. Eczaneden o ilaçlardan bile aldım ama banamısın demedi. Hergece yatmadan önce, her namazdan sonra dua ediyorum Allahım irade ver şu pislikten kurtulmak için diye ama sabah gözümü ilk açtığımda sigara düşünüyorum. Bu gidişle ben değil ama o beni bırakıcak galiba :(
Aman Kardeşim...
O sizi bırakmadan siz onu bırakın inşallah...
Nasıl mı derseniz...
SAĞLAM BİR İRADE İLE inşallah...
Allah Celle Celalühu yar ve yardımcınız olsun...
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 731 mesaj
-seleme-bende kullanmıyorum ama pasif içiçiyim malesef babam abimler ve çevremiz hepsi kullanıyo ve normal olarak bizde onlar gibi içmiz oluyoruz :D
bizdede öyle kardeş içme diyemezsin 2 odalı evde 6 kişi yaşıyoruz.
ALLAHTAN biz içmiyoruz hem cebe hem mala cana zarar.
babamda içiyor abimde. işte gerçek hayat.
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
ibraAnnem Babam içmez çok şükür.
Ben küçükken içmeye hevesli idim dedem den alır çekerdim :) öksürük tutardı sonra ne oldu bilmem sigaraya alarjim oldum çok şükür ne güzel bir alerji :D:D:D
-seleme-bende kullanmıyorum ama pasif içiçiyim malesef babam abimler ve çevremiz hepsi kullanıyo ve normal olarak bizde onlar gibi içmiz oluyoruz :D
kurt26bizdede öyle kardeş içme diyemezsin 2 odalı evde 6 kişi yaşıyoruz.
ALLAHTAN biz içmiyoruz hem cebe hem mala cana zarar.
babamda içiyor abimde. işte gerçek hayat.
Siz de evde uygulayın bunları inşallah...
Selam ve DUA ile...
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
-seleme-malesef uygulayamıyoruz ne kadar söylesek aynı alıştık artık bizde başka çare yok :)
ISRAR iyi gelecektir inşallah...
SABIR ile ISRAR edin...
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
Esselamûaleykum...
Tekrar tekrar düşünülmesi için resimler aşağıda...:(

Sigara kokusu:a43:
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.270
- Ödül
- 163
şehadetgülü, post: 1353116, member: 93841
Sigara kokusu:a43:
Katkınız için teşekkürler Kardeşim...
Zehir alanlara duyurulur...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/52043-zehir-alir-miydiniz · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.