[sıze=5]geçenlerde namazla ilgili bilgilere bakarken ilk olarak akşam namazının farz olduğunu öğrendim.bileniniz varsa neden ilk akşam namazı farz olmuştur cevap verebilir misiniz?neden saba ,öğle ,ikindi,yatsı değilde akşam?
Ilk olarak neden akşam namazı farz kılınmıştır
3.279 görüntülenme · 6 yanıt
selamün aleyküm kardeşlerim
[sıze=5]geçenlerde namazla ilgili bilgilere bakarken ilk olarak akşam namazının farz olduğunu öğrendim.bileniniz varsa neden ilk akşam namazı farz olmuştur cevap verebilir misiniz?neden saba ,öğle ,ikindi,yatsı değilde akşam?
Evet.Kıyamet akşam ezanından sonra, yani günlük 5 vakit namazların 5 'ide kılındıktan sonra kopacaktır.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/51886-ilk-olarak-neden-aksam-namazi-farz-kilinmistir · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Cübbeli ahmet hocamızın 54 farz sohbetinden 36 FARZ sohbeti Genel Konular 2 cevap
- Birinci Farz-''ZİKRULLAH''-ELLİDÖRT FARZ ŞERHİ Fıkıh ve Akaîd 2 cevap
- MEŞRU OLMAYAN ŞAKALRDAN SAKINMAK ELLİ DÖRT FARZ(48.FARZ) Dini sohbet 2 cevap
- cemaatle kılınan farz namazı Dini sohbet 1 cevap
- Akşam Namazı Vakti Kıl Beni Ey Namaz İlahiler ve Ezgiler 3 cevap
- "Ben Rahmet Olarak Gönderildim Lanetleyici Olarak Değil " Hadis-i Şerif 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.