Kıyamet günü olduğunda Allah-u Teala, ‘Gölgemden başka hiç bir gölge bulunmayan bu günde, benim gölgemde yürü, cennetimin meyvalarından ye, kevser suyundan iç, selsebil suyundan yıkan, sen benim kulumsun, ben de senin rabbinim.’ buyurur.” (Kurtubi. el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an, 6/359, Suyuti, ed-Dürrü‘l-Mensür, 3/245)
Şeytan Kamçılayıp Kıyamete Kadar Sevap Yazdıran Ayetler
2.525 görüntülenme · 20 yanıt
Cabir (Radıyallahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ”Herkim En’am suresinin başından üç ayeti okursa, Allah-u Teala ona kıyamete kadar yaptıkları ibadetlerin bir mislini kendisi için yazan kırk bin melek görevlendirir. Beraberinde demirden bir külünk bulunan bir melek yedinci kat semadan iner, şeytan o kimseye vesvese vermek veya kalbine bir şey atmak isterse, o melek ona bir darbe vurarak o kişiyle arasına yetmiş perde koyar.
Kıyamet günü olduğunda Allah-u Teala, ‘Gölgemden başka hiç bir gölge bulunmayan bu günde, benim gölgemde yürü, cennetimin meyvalarından ye, kevser suyundan iç, selsebil suyundan yıkan, sen benim kulumsun, ben de senin rabbinim.’ buyurur.” (Kurtubi. el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an, 6/359, Suyuti, ed-Dürrü‘l-Mensür, 3/245)
uzgun_42, post: 965682, member: 93495Selamün aleyküm kardeşim...
Allah razı olsun...
Faydalı bi bilgi...
Selam ve dua ile..
AFRA_NUR, post: 965686, member: 93376esselamu aleyküm kardeşim.rabbim razı olsun
aleyküm selam.Rabbim cümlemizden razı olsun.
kardelele, post: 965695, member: 90578"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
allah razı olsun.allah yar ve yardımcımız olsun.
"doğru olunuz.çünkü doğruluk iyiliğe götürür ,iyilikte cennete götürür.
(hadisi şerif)
aleyküm selam.Allah cümlemizden razı olsun.
allah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşım
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
Enes (Radıyallahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resululllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Elbette bir münadi 'Ey En'am suresini okuyan! Onu sevmen ve okuman sebebiyle cennete gel.' diya nida eder.'' (Deylemi. Müsned-i firdevs, No,8868, 5/4959)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/51802-seytan-kamcilayip-kiyamete-kadar-sevap-yazdiran-ayetler · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.