windows xp ne anlama geliyormuş bir bakın..

3.213 görüntülenme · 38 yanıt

Paylaş:
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

ilk duyduğumda çok şaşırdım gerçekten aklıma gelmeyecek bir şeydi..

''Sürekli Elimizin Altında Olan, Her Alanda Kullandığımız "Windows XP nin Ne Anlama Geldiğini Biliyor Musunuz ?"
Mesih'in 2000'li yıllarda geri dönmesini bekleyen yalnızca Vatikan değilmiş. Microsoft da, kendi çapında bir "Mesih operasyonu" yürütmüş.

Microsoft'un 2001 yılında piyasaya sürdüğü ve hâlen en yaygın kullanılan işletim sistemi Windows XP'deki "xp" Eski Yunanca'da "Mesih" anlamına geliyor.

KURTARICI WİNDOWS!

Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardığı işletim sistemine İngilizce'de "deneyim" anlamına gelen "experience"ın kısaltması olarak lanse ettiği "XP" adını verdi. Windows XP'deki "xp" aslında İncillerin de kaleme alındığı dil olan Eski Yunanca da Christ'ın, yani Mesih'in kısaltması.

"Windows xp" kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir işletim sistemindeyiz yani.

HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN

Eski Yunanca'da "x" harfi "khi", "ro" olarak okuna "p" harfi ise "re" sesine tekabül eder. "XP" böylece, Yunanca'da"khristos" şeklinde yazılan Mesih'in kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıştır. Doğu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlığı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya başlamış bundan bir haç modeli olan "khi ro haçı"nı çıkartmıştır.

MİCROSOFT DA BİGANE KALMAMIŞ!

Öyle anlaşılıyor ki Microsoft 2000'li yılların Hıristiyan alemi üzerinde oluşturduğu etkinin dışında kalmamış, son işletim sistemi modeline Hazreti İsa'yı kasteden "Mesih" adını takmış. Microsoft'un bu tutumu, Hollywood'da esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000'li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yeşil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteliğindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.

"HAÇLI SEFERİ"NE WİNDOWS DA KATILDI

Aslında, 2000'li yıllar Batı'da Hıristiyanlığın etkin konumunu başka vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001'deki saldırıların ardından ABD başkanı Bush bir Haçlı Seferine çıkm atan söz etti ve peşinden Afganistan ile Irak'ın işgali geldi. O zaman dehşetle fark ettik ki "haçlı seferi" düşüncesi Batı'da canlılığını zaten hiç kaybetmemiş: futbol takımlarından lokantalara, otellerden marketlere pek çok kurumun adındaki "crusade" ("haçlı seferi") ibaresinde yaşamakta. Öyle ki, ABD'de siyaseti belirleyecek bir konumu ele geçirecek güce erişmiş.

Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu "haçlı ruhunun" kıyısında kalmayacağını, onu sahipleneceğini düşünmek akla aykırı değil.''
chocolate

chocolate

Kıdemli Üye · 255 mesaj

RE: windows xp ne anlama geliyormuş bir bakın..

ilginçç ;)
mavi72

mavi72

Üye · 23 mesaj

:@
konak

konak

Mübarek Üye · 1.186 mesaj

Evet oldukça ilginç. Paylaşımınız için sağolun.
Dua ile.
Mustafa Akyol

Mustafa Akyol

Üye · 20 mesaj

Çok yadırgamıyorum, İnsanlar çalışmışlar yapmışlar ve kendi inannçları çerçevesinde dinleri ile ilgili her objeyi kullanıyorlar. Aynı durumu bizde yapabilirdik. Bizde Allah (cc) Muhammed (sav) ı mümkün olduğu her oratamda kullanmaya çalışmıyormuyuz.
haticekubra_87

haticekubra_87

Üye · 47 mesaj

tuhaf gerçekten ama ilk değil son da olmayacak,onlar gerçekten inandıklarını yaşıyorlar ve inandıkları gibi yaşamaya devam edecekler.doğru biz de öyle yapıyoruz katılıyorum.
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

aslında bende öyle düşünüyorum haklısınız onlar doğru sandıkları yolda gidiyolar tıpkı yahudi olmayanların öldürlmesinin sevap olduğuna inanan israilin yaptığı gibi dinlerini yaşıyorlar..
tuanacanta

tuanacanta

Üye · 45 mesaj

guzel bır paylasım tskurler
sunum tarzınızda cok guzel
yanı yaklasımınız.bazen boyle bıseyle karsılasılınca hz ısayada laf soylenıyor oyle yapmamaklazım
sonuca o bır ululazm bır peygamber ve bızımde peygamberımız sadece hırstıyanların degıl
aro
esedturkey07

esedturkey07

Kıdemli Üye · 181 mesaj

onlar her alande dinlerin gereğini yerine getirmek ve misyınlarını sürdürebilmek için böyle harket ederler....çıkardıkları programa bile inançalarını yerleştirirler,çünkü tek bir amaçları var bu yüzyılda.
16.jean paul ün sözü:'bu yüzyılda da asyayı hıristiyanlaştıralım'
ve gariptir bizde diyalog safsatasıyla onlara yardımcı oluyoruz...kendi inançlarımızı tam manasıyla yaşadık bitti sanki de birazda müslüman olmayanlara yaklaşalım,aman sevsinler onların iyi niyetlerini,barışa katkılarını...

hangi ölümden barış doğar sizce,Lübnan da ölen çocukların,Filistinde,Irakta???
sizce hangisinin ölümünden barış doğacak?pekii olar neden hayatı tatmadan ölüyorlar,yaşamak onların da hakkı değil mi,neden?
sizce müslüman olmaları yeterli bir sebep olabilir mi?hele bir düşünün....

onlar programlarına bile inançlarını yerleştirirken biz burada diyalog diye feryad ediyoruz...
papa çıkıp bir şeyler söylüyor....susuyoruz....neden ? çünkü diyalog var,nasıl bir diyalog biliyor musunuz,onlar hakaret ediyor ve biz dinliyoruz....
saygılarımla....
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

tuanacanta yazdı:
yanı yaklasımınız.bazen boyle bıseyle karsılasılınca hz ısayada laf soylenıyor oyle yapmamaklazım
sonuca o bır ululazm bır peygamber ve bızımde peygamberımız sadece hırstıyanların degıl
aro

Saolun ama belirtmeyi unutmuşum bu yazı alıntıdır Allah sizden de yazan arkadaştanda razı olsun..
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

esedturkey07 yazdı:
onlar her alande dinlerin gereğini yerine getirmek ve misyınlarını sürdürebilmek için böyle harket ederler....çıkardıkları programa bile inançalarını yerleştirirler,çünkü tek bir amaçları var bu yüzyılda.
16.jean paul ün sözü:'bu yüzyılda da asyayı hıristiyanlaştıralım'
ve gariptir bizde diyalog safsatasıyla onlara yardımcı oluyoruz...kendi inançlarımızı tam manasıyla yaşadık bitti sanki de birazda müslüman olmayanlara yaklaşalım,aman sevsinler onların iyi niyetlerini,barışa katkılarını...

hangi ölümden barış doğar sizce,Lübnan da ölen çocukların,Filistinde,Irakta???
sizce hangisinin ölümünden barış doğacak?pekii olar neden hayatı tatmadan ölüyorlar,yaşamak onların da hakkı değil mi,neden?
sizce müslüman olmaları yeterli bir sebep olabilir mi?hele bir düşünün....

onlar programlarına bile inançlarını yerleştirirken biz burada diyalog diye feryad ediyoruz...
papa çıkıp bir şeyler söylüyor....susuyoruz....neden ? çünkü diyalog var,nasıl bir diyalog biliyor musunuz,onlar hakaret ediyor ve biz dinliyoruz....
saygılarımla....

Haklısınız.Dinler arası diyaloga ben de inanmıyorum.Dinler arası diyalog diyenler papanın hakaretleri karşısında hala suskun.Hem peygamberimizin bu konudaki sözleri de unutulmamalı bence..A.E.O
tuanacanta

tuanacanta

Üye · 45 mesaj

eminesena yazdı:
tuanacanta yazdı:
aro

Saolun ama belirtmeyi unutmuşum bu yazı alıntıdır Allah sizden de yazan arkadaştanda razı olsun..

ASILSIZ ITHAMDA BULUNUYORSUNUZ. NERDEN ALINTIYMIS SOYLEYINDE BILELIM
PEYGAMBERIMIZIN (SAV) BU KONUDAKI SOZLERINIDE YAZARSANIZ AYDINLATMIS OLURSUNUZ BIZI
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

bu yazı alıntıdır isterseniz aldığım yeri özel msj olarak atayım.
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

attım bile bakın cvbınızı bana özel msj olarak atarsınız..Akşama bakarım inş.
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

ya ALLAH ALLAH YALAN MI SÖYLÜYORUM ALINTI DİYE YA LÜTFEN AMA..hem fikriniz niye değişti anlamadım güzel demiştiniz önce..
nilsu

nilsu

Aktif Üye · 98 mesaj

HERŞEYDEN BİŞEY ÇIKARMAMALI BENCE.ELALEM ÇALIŞMIŞ YAPMIŞ.BİZ DE YAPALIM.KİM NE DER.BİZİM SORUNUMUZ NE BİLİYORMUSUNUZ.ONLARIN YAPTIĞI BAZI ŞEYLERİ EVİRİP ÇEVİRİP BİZE KASITLI BİŞEY VARMI DİYE ARIYOR BULUYORUZ.COCA COLA DA ALLAH YOK (HAŞA)YAZIYORMUŞ.BUNU KİM NEDEN YAPSINKİ.ONLARDA ALLAHA İNANIYOR.BU SADECE BİR ÖRNEK.İÇMEM ASLA O AYRI KONU.ANLAYABİLİYORMUSUNUZ.BENCE KUSUR VE ART NİYET ARAYACAĞIMIZA OTURUP ÜRETELİM DOSTLAR.BİZİM BEYNİMİZ DAHA SAĞLAM ONLARDAN.NASA DA TÜRK KAYNIYOR..
gulnursu

gulnursu

Yeni Üye · 1 mesaj

cok ilginc bi yaklasim
Mustafa Akyol

Mustafa Akyol

Üye · 20 mesaj

nilsu yazdı:
HERŞEYDEN BİŞEY ÇIKARMAMALI BENCE.ELALEM ÇALIŞMIŞ YAPMIŞ.BİZ DE YAPALIM.KİM NE DER.BİZİM SORUNUMUZ NE BİLİYORMUSUNUZ.ONLARIN YAPTIĞI BAZI ŞEYLERİ EVİRİP ÇEVİRİP BİZE KASITLI BİŞEY VARMI DİYE ARIYOR BULUYORUZ.COCA COLA DA ALLAH YOK (HAŞA)YAZIYORMUŞ.BUNU KİM NEDEN YAPSINKİ.ONLARDA ALLAHA İNANIYOR.BU SADECE BİR ÖRNEK.İÇMEM ASLA O AYRI KONU.ANLAYABİLİYORMUSUNUZ.BENCE KUSUR VE ART NİYET ARAYACAĞIMIZA OTURUP ÜRETELİM DOSTLAR.BİZİM BEYNİMİZ DAHA SAĞLAM ONLARDAN.NASA DA TÜRK KAYNIYOR..

Kesinlikle katılıyorum Onlar kendi inançları gereği İnsanları Hristiyan yapmak için Misyonerli yapıyorlar. Onlar çalışıp üretiyorlar ve kendi inançlarını savunmak ve tebliğ etmek için her imkanı kullanıyorlar. Başka bir amaç beklememek gerek . Onlar Windows ta hristiyanlık propagandası yapıyor bizde Arabalarımıza ''Huzur islamda'' yazıyoruz farkımız burada.
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

tuanacanta yazdıklarım için ben de özür dilerim alıntı diye msjınıza dememiştim benim yazdığım yazıya demiştim.Hadis hakkında bilgi verdiğiniz için de saolun.B)olur böyle yanlış anlamalar bazen önemli diil.B)
sert

sert

Mübarek Üye · 2.045 mesaj

Selahattin Eyyubi tapınak şovalyelerini Kudüs'ten kovduğundan beri bu adamlar gerek yerealtı örgütlenmeleriyle gerekse dünyaca ünlü şirketlere sızarak amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar.Kendilerine efendiler ya da seçilmişler adı verilen bu zümre ölümsüzlüğün anahtarı olduğuna inandığı kutsal kaseyi aramakta ve bu uğurda her türlü çabayı mübah görmektedir.Günlük hayatta kullandığımız pek çok ürün (otomobiller,beyaz eşya,bilgisayarlar vb.) kendilerine efendiler adı verilen bu kesimin tekelinde. Süper güç Amerikan yönetimi bile kukla bir yönetim.Ama onların bilmedikleri şey Allah'ın izniyle bu kurtarıcının müslüman olacağıdır.Bahsettiğim şahıs ahir zaman imamlarından Hz. Mehdi olacaktır ve Hz İsa'nın (a.s.) yeryüzüne gelişiyle inşallah Hz. Mehdi Ve Hz. İsa birlikte hareket ederek İslam hakimiyetini tesis edeceklerdir.
EN DOĞRUSUNU ALLAH (C.C) BİLİR!
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.