Cuma Günü ve Gecesi Salatu Selam

2.252 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

Enes İbni Malik (Radıyallahu anh)dan rivayet edildiğine göre, Rasülullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: “Her kim Cuma günü ve gecesi, bana yüz kere salat okursa, Allahu Teala onun ahiret isteklerinden yetmiş, dünya hacetlerinden de, otuz olmak üzere yüz arzusunu yerine getirir ve size hediyeler geldiği gibi, o salatları da bana arz edecek bir meleği Allahu Teala bu hususta görevlendirir. Şüphesiz benim ölümümden sonraki bilmem, sağken bilmem gibidir.”(Deylemi, ithaf: 3 /241)
ismaile

ismaile

Mübarek Üye · 1.872 mesaj

eyvallah paylaşım güzel sağolasın
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

ismaileeyvallah paylaşım güzel sağolasın

Allah razı olsun cümlemizden.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim.
Allah c.c razı olsun.. Emeğinize sağlık.. Cuma hürmetine; dualarımız ve salavatlarımız O'na ulaşsın inşallahü teala..Selam ve Dua ile.
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

aliye_aliye
Selamün Aleyküm kardeşim.
Allah c.c razı olsun.. Emeğinize sağlık.. Cuma hürmetine; dualarımız ve salavatlarımız O'na ulaşsın inşallahü teala..Selam ve Dua ile.

a.s Allah(c.c) cümlemizden razı olsun.
Selametle.
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

Ebü Zerr (Radıyallahu anh) dan rivayet edildiğine göre, Rasülullah (Sallallahu aleyhi ve sellem)şöyle buyurdu: “Her kim bana Cuma günü iki yüz salat okursa, o kişinin iki yüz senelik günahı bağışlanır.”(Deylemi, Ithaf. 3/286)
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

Ali İbni’l-Hüseyin, Ali’nin babasından, onun da dedesinden (Radıyallahu anhum) rivayetine göre, Rasülullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: “Cuma günü bana yüz kere salat okuyan kişi, kıyamet gününe öyle bir nurla gelir ki, o nur bütün mahlukat arasında taksim edilse, elbette hepsini kaplar.” (Ebü Nuaym, ithaf. 3/286)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.