Mevlid Kandilinin Önemi....

44.577 görüntülenme · 56 yanıt

Paylaş:
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

Mevlid Kandilinin Önemi
Hz. Muhammed (sav) efendimiz Hicret'ten 53 sene evvel Rebîulevvel ayının on ikinci Pazartesi gecesi sabaha karşı Mekke'nin Haşimoğulları mahallesinde, Safa Tepesi yakınında bir evde doğdu. Bu kutlu günde yani o büyük günde henüz güneş doğmadan âlem nur ile doldu. Âdem aleyhisselâmdan beri babadan evlâda intikal eden nur asıl sahibine ulaştı.

Muhammed aleyhisselâmın nuru, Âdem aleyhisselâmdan itibaren temiz babalardan ve temiz analardan geçerek gelmiştir. Kur'ân-ı Kerimde Şuara suresi 219. ayetinde Yüce Allah şöyle buyurur: “Sen, yani senin nurun, hep secde edenlerden dolaştırılıp, sana ulaşmıştır.”

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’ in (sav) dünyaya geldiği gece, müthiş alametler kendini göstermiştir.

O gece bir yıldız doğdu ve bunu gören Yahudi bilginleri Peygamber efendimizin doğduğunu anladılar. Eshâb-ı kiramdan Hassan bin Sabit şöyle anlatır: “Ben sekiz yaşındaydım. Bir sabah vakti Yahûdînin biri, hey Yahudiler! diye çığlık atarak koşuyordu. Yahudiler ne var, ne oluyor diyerek yanına toplanınca şöyle söyledi: "Haberiniz olsun Ahmed'in yıldızı bu gece doğdu! Ahmed bu gece dünyaya geldi” dedi.

Yine O büyük gecede Medâyin şehrindeki İran Kisrâsının sarayının on dört kulesi (burcu) yıkıldı. O gece gürültüyle ve dehşetle uyanan Kisrâ ve halkı yine kendilerinden bazı ileri gelenlerin gördükleri korkunç rüyaları tabir ettirdiklerinde bunun büyük bir şeye alâmet olduğunu anladılar.

Hz. Muhammed (sav) efendimiz doğduğu gece Kâbe' deki putlar yüz üstü yere yıkıldı. Urvetübni Zübeyr rivâyet eder: "Kureyşten bir cemâatin bir putu vardı. Yılda bir defâ onu tavâf ederler, develer kesip şarap içerlerdi. Yine öyle bir günde putun yanına vardıklarında onu yüzüstü yere yıkılmış buldular. Kaldırdılar, yine kapandı ve bu durum üç kez tekrarlandı. Bunun üzerine etrafına iyice destek verip diktikleri sırada şöyle bir ses işitildi: "Bir kimse doğdu yeryüzünde her yer harekete geldi. Ne kadar put varsa hepsi yıkıldı. Kralların korkudan kalpleri titredi." Bu hâdise tam Hz. Muhammed (sav) efendimiz doğduğu geceye rastlıyordu.

Yine o gece Mecusîlerin yani ateşe tapanların bin yıldan beri yanmakta olan kocaman ateş yığınları anîden söndü. Ateşin söndüğü tarihî not ettiler. Kisrânın sarayından burçların yıkıldığı geceye isabet ediyordu.

O zaman insanların mukaddes saydıkları Sâve Gölü de yine o gece bir anda suyu çekilip, kuruyuverdi.

Şam tarafında bin yıldan beri suyu akmayan ve kurumuş olan Semave Nehrinin vadisi de, o gece su ile dolup taşarak akmaya başladı.

Hz. Muhammed (sav) efendimizin doğduğu gece ve daha sonra o zamana kadar görülmemiş bu alametlerden başka pek çok hâdise gerçekleşmiştir. Bunların hepsi son Peygamber Hz. Muhammed (sav) efendimizin dünyaya teşrif ettiğine işaret olmuştur.
ufuktuncay

ufuktuncay

Mübarek Üye · 533 mesaj

Allah Razı Olsun Paylaşımınız için.
Okumayanlar okusun.
Bilmeyenler bilsin.
Allah'a Emanet Olun!
gülsengül

gülsengül

Sağol kardeşim Rabbim sizdende razı olsun inşaALLAH...
Allaha emanet olun...selametle kalın...

ufuktuncayAllah Razı Olsun Paylaşımınız için.
Okumayanlar okusun.
Bilmeyenler bilsin.
Allah'a Emanet Olun!
yarensin

yarensin

Mübarek Üye · 978 mesaj

allah razı olsun paylaşımnın cok guzel...unuttuklarımız tekrar hatırlattınız allaha emanet olun...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm kıymetli kardeşim Rabbimiz sevabına yazsın inşaallah..
gülsengül

gülsengül

Sağol kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun inşaALLAH...gözlerine sağlık...ne mutlu bizlere kardeşlerimize bir nebzede olsa faydamız dokunuyorsa...
selametle kalın...

yarensin, post: 957255, member: 71093allah razı olsun paylaşımnın cok guzel...unuttuklarımız tekrar hatırlattınız allaha emanet olun...
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Ne mutlu O'nun ümmetinden olanlara.. Allah yolundan ayırmasın..
Allah razı olsun..
Selam ve dua ile..
aynurali

aynurali

Yeni Üye · 4 mesaj

arkadaşlar bu mubarek günlerde bende dua istiyorum bebeğim olsun istiyorum...lütfen desteğinize ve dualarınıza ihtiyacım var rabbim tüm olmayanlara isteyenlere nasib etsin inşallah...
gülsengül

gülsengül

ve aleykümselam değerli kardeşim..
Amin inşaALLAH...Rabbim razı olsun gözlerine sağlık...
Allaha emanet ol kardeşim...selam ve dua ile kal...
-Ammar Bin Yasir-, post: 957274, member: 71093selamun aleyküm kıymetli kardeşim Rabbimiz sevabına yazsın inşaallah..
gülsengül

gülsengül

Amin ...İnşaALLAH...
Rabbim cümlemizden razı olsun...O güzel video için de ayrıca teşekkür ederim çok etkileyici ve güzel ...herkesin anlayarak dinlemesini tavsiye ederim...
selam ve dua ile....
Guo1903, post: 957315, member: 94172Ne mutlu O'nun ümmetinden olanlara.. Allah yolundan ayırmasın..
Allah razı olsun..
Selam ve dua ile..
Kur'ana sevdalı

Kur'ana sevdalı

Mübarek Üye · 2.706 mesaj

ALEMLER NURA GARK OLDU
MUHAMMED DOĞDUĞU GECE
MÜ'MİN MÜNAFIK FARK OLDU
MUHAMMED DOĞDUĞU GECE
Allah cc razı olsun kardeşim!emeğine sağlık,yüreğine sağlık kardeşim.Rabbım O şanli Rasulümüzün sünneti seniyelerini yaşamamızı ve O nun şefaatine mazhar olmamızı nasip eylesin inşaallah.
ufuktuncay

ufuktuncay

Mübarek Üye · 533 mesaj

aynurali, post: 957347, member: 16903arkadaşlar bu mubarek günlerde bende dua istiyorum bebeğim olsun istiyorum...lütfen desteğinize ve dualarınıza ihtiyacım var rabbim tüm olmayanlara isteyenlere nasib etsin inşallah...

Rabbim inşallah dualarınızı ,hayırlısı ise kabul eder.
Yeterki biz dua etmesini ve bence daha önemlisi Şükretmesini bilelim.
Allah'a Emanet Olun !.
Mevlid Kandiliniz Mubarek Olsun.
İslam'a_Dönmek

İslam'a_Dönmek

Üye · 44 mesaj

Bu geceyi boş geçirmeyelim İnşALLAH kaza namazlarımızı kılalım , namaz alışamayanlar varsada onlarda başlasın inşALLAH bu gece çok mubarek bir gece boş geçirmeyelim arkadaşlar..Bol bol salavat getirelim ve bol bol dua...

Benimde seyahat etmemi , gezmemi biraz da olsa etkileyen bir hastalığım var bunun içinde bana dua okursanız çok sevinirim.

Esenle kalın..ALLAH'a emanet olun.
İslam'a_Dönmek

İslam'a_Dönmek

Üye · 44 mesaj

Yıkıldı yüz üstü putlar
Şaşırdı Yahudiler , Ne oldu diye ?
Yahudiler anladı Ahmedin doğduğunu..
Ve..Tüm insanlık ferahlığı buldu

Güzel olmadı belki ama ben daha çok aşk şiirleri yazıyorum.Olduysada ne mutlu bana
gülsengül

gülsengül

Rabbim hayırlısını versin kardeşim...inşaALLAH hayırlı bir evlat sahibi olursunuz...Allahım yardımcınız olsun...selametle kalın...
aynurali, post: 957347, member: 16903arkadaşlar bu mubarek günlerde bende dua istiyorum bebeğim olsun istiyorum...lütfen desteğinize ve dualarınıza ihtiyacım var rabbim tüm olmayanlara isteyenlere nasib etsin inşallah...
gülsengül

gülsengül

Amin kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun inşaALLAH...selametle kalın....
Kur'ana sevdalı, post: 957843, member: 90761ALEMLER NURA GARK OLDU
MUHAMMED DOĞDUĞU GECE
MÜ'MİN MÜNAFIK FARK OLDU
MUHAMMED DOĞDUĞU GECE
Allah cc razı olsun kardeşim!emeğine sağlık,yüreğine sağlık kardeşim.Rabbım O şanli Rasulümüzün sünneti seniyelerini yaşamamızı ve O nun şefaatine mazhar olmamızı nasip eylesin inşaallah.
gülsengül

gülsengül

Derdi veren Rabbim dermanınıda verir kardeşim ...inşaALLAH kısa zamanda sağlığınıza kavuştursun Rabbim...Amin..
selam ve dua ile kalın...
İslam'a_Dönmek, post: 958799, member: 69715Bu geceyi boş geçirmeyelim İnşALLAH kaza namazlarımızı kılalım , namaz alışamayanlar varsada onlarda başlasın inşALLAH bu gece çok mubarek bir gece boş geçirmeyelim arkadaşlar..Bol bol salavat getirelim ve bol bol dua...

Benimde seyahat etmemi , gezmemi biraz da olsa etkileyen bir hastalığım var bunun içinde bana dua okursanız çok sevinirim.

Esenle kalın..ALLAH'a emanet olun.
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Ey Nebi...
Ey...Gözlerinde cenneti saklayan, ayağını bastığı yerler cennet kokan nebi!...
Ey...Yaradan''ın en güzel eseri!. "Sen olmasaydın, sen olmasaydın..
alemleri yaratmazdım!." dedigi!....Var oluşunun şerefine, bütün varlığı hediye ettiği!...
Ey...Insanoğlunun ufku - en güzel insan.. ''ın sevgilisi, kainatın gözbebeği!...
Ey...Rahmeten li ' l-alemin!...
Senden şefaat dilenen biçarelerin en sefiliyim, desem.. şefaat eder misin?...
Ey..Kupkuru çölleri cennete ceviren gül!...
Ey...Gönlünden gül dökülen resul!...
Küçük kız çocuğunun elinden tutup da giden, kuşu ölen çocuğa
başsağlığı dileyen.. Gözlerinden yaş dökülen devenin gözyaşlarını silen resul!...
Benim de gözümün yaşını siler misin?...
Küçük kız çocuğunun tuttuğu gibi tutsam elinden; yüreğimden binlerce
kuş uctu, bin''i de öldü desem.. Bana cennet kuşlarından bir kuş bahşeder misin?...

Ey; Islam''ın peygamberi!..Sevda ikliminin, en güzel mevsiminin..En güzel çiçeği!...Ama mahzun, ama kederli...
Daima düşüncede, daima hüzün icinde ömründe, bir defa bile, kahkahayla gülmemiş.. gül yüzlü, güler yüzlü sevgili!...
Gözlerimi yumsam, ve hülyana dalsam.. O gül kokulu gülüşün ile, benim de gözlerimin içine güler misin?.
Bir kerecik olsun seni düşünerek başımı koyduğum olmuşsa yastığıma,
tutunduğum olmuşsa sana ve senin sevdana.. Işte onun, işte onun hatrına!...
Ey...Gözünü sevdiğim, özünü sevdiğim, sözünü sevdiğim!...
Ey...Gönlümün sultanı efendim!...Ümidim, muradım, kurtarıcım, mujdecim...
Seninle Kevser havuzunun başında bulusabilecek miyim?...Desem.. Bulundugun yerden, yüreğime bir damla su serper misin?...

Seni sevsem!... Cok, cok sevsem!... Öyle cok sevsem ki sen koksa özüm,
yüreğim.. Sen koksa nazım, edam.. Gönlüm sen dolsa, benim herşeyim sen olsan!...
Ali''n, Fatıma''n gibi olsam!... Seni, onlar gibi seviyor olsam.. Sen de beni, onları sevdiğin gibi sever misin?...
Ey...Bize bizden daha ziyade merhamet eden!... "Ümmetim, ümmetim!." diyerek, üstümüze titreyen!...
Ey...En ziyade muhtacımız, en cok isteyenimiz!... Bizi, Hak''tan dileyenimiz!...
Sen, umanı umutsuzluğa düşürmezsin!... Sen, senden isteyeni geri çevirmezsin!...
Senden, senin rahmetini dilesem...Ey alemlere rahmet olsun diye gönderilen, banada rahmet eder misin?...
Ey Rahim!... Ve...Ey Kerim!...
Asr-ı saadet''ten değilim!... Kokladığın gül, soludugun hava, yediğin hurma, içtiğin süt, okşadığın kuzu, bindiğin deve, avuçladıgın kum dahi değilim!... Bir kez olsun, yüzüne yüz sürmedim!...
Lakin ben, senin.. "Kardeşlerim!." dediğindenim!. Ve sana ve sünnetine revan olmak isteyenlerdenim!... Ve lakin daha hala sevgili Veysel Karani''nin tırnağının ucu misali bile değilim, desem... Bana da hırkandan gönderir misin?...

Doğduğun günün, gecenin hürmetine...
Bu gün ve gece yüreğime, bir nur olup düşer misin?...
Sevgili Peygamberim!...
Rabbim sana ve, senin al ve ashabına...
Ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları sayısınca salat, selam ve bereketler ihsan eylesin ...
Amin!...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

gülsengül

gülsengül

ve aleykümselam değerli abim..Amin inşaALLAH..

Rabbim razı olsun emeğine sağlık bu güzel katkından dolayı....çok güzel bir paylaşımdı abi...Allaha emanet ol
selam ve dua ile...
mavci, post: 959805, member: 82006
Ey Nebi...
Ey...Gözlerinde cenneti saklayan, ayağını bastığı yerler cennet kokan nebi!...
Ey...Yaradan''ın en güzel eseri!. "Sen olmasaydın, sen olmasaydın..
alemleri yaratmazdım!." dedigi!....Var oluşunun şerefine, bütün varlığı hediye ettiği!...
Ey...Insanoğlunun ufku - en güzel insan.. ''ın sevgilisi, kainatın gözbebeği!...
Ey...Rahmeten li ' l-alemin!...
Senden şefaat dilenen biçarelerin en sefiliyim, desem.. şefaat eder misin?...
Ey..Kupkuru çölleri cennete ceviren gül!...
Ey...Gönlünden gül dökülen resul!...
Küçük kız çocuğunun elinden tutup da giden, kuşu ölen çocuğa
başsağlığı dileyen.. Gözlerinden yaş dökülen devenin gözyaşlarını silen resul!...
Benim de gözümün yaşını siler misin?...
Küçük kız çocuğunun tuttuğu gibi tutsam elinden; yüreğimden binlerce
kuş uctu, bin''i de öldü desem.. Bana cennet kuşlarından bir kuş bahşeder misin?...

Ey; Islam''ın peygamberi!..Sevda ikliminin, en güzel mevsiminin..En güzel çiçeği!...Ama mahzun, ama kederli...
Daima düşüncede, daima hüzün icinde ömründe, bir defa bile, kahkahayla gülmemiş.. gül yüzlü, güler yüzlü sevgili!...
Gözlerimi yumsam, ve hülyana dalsam.. O gül kokulu gülüşün ile, benim de gözlerimin içine güler misin?.
Bir kerecik olsun seni düşünerek başımı koyduğum olmuşsa yastığıma,
tutunduğum olmuşsa sana ve senin sevdana.. Işte onun, işte onun hatrına!...
Ey...Gözünü sevdiğim, özünü sevdiğim, sözünü sevdiğim!...
Ey...Gönlümün sultanı efendim!...Ümidim, muradım, kurtarıcım, mujdecim...
Seninle Kevser havuzunun başında bulusabilecek miyim?...Desem.. Bulundugun yerden, yüreğime bir damla su serper misin?...

Seni sevsem!... Cok, cok sevsem!... Öyle cok sevsem ki sen koksa özüm,
yüreğim.. Sen koksa nazım, edam.. Gönlüm sen dolsa, benim herşeyim sen olsan!...
Ali''n, Fatıma''n gibi olsam!... Seni, onlar gibi seviyor olsam.. Sen de beni, onları sevdiğin gibi sever misin?...
Ey...Bize bizden daha ziyade merhamet eden!... "Ümmetim, ümmetim!." diyerek, üstümüze titreyen!...
Ey...En ziyade muhtacımız, en cok isteyenimiz!... Bizi, Hak''tan dileyenimiz!...
Sen, umanı umutsuzluğa düşürmezsin!... Sen, senden isteyeni geri çevirmezsin!...
Senden, senin rahmetini dilesem...Ey alemlere rahmet olsun diye gönderilen, banada rahmet eder misin?...
Ey Rahim!... Ve...Ey Kerim!...
Asr-ı saadet''ten değilim!... Kokladığın gül, soludugun hava, yediğin hurma, içtiğin süt, okşadığın kuzu, bindiğin deve, avuçladıgın kum dahi değilim!... Bir kez olsun, yüzüne yüz sürmedim!...
Lakin ben, senin.. "Kardeşlerim!." dediğindenim!. Ve sana ve sünnetine revan olmak isteyenlerdenim!... Ve lakin daha hala sevgili Veysel Karani''nin tırnağının ucu misali bile değilim, desem... Bana da hırkandan gönderir misin?...

Doğduğun günün, gecenin hürmetine...
Bu gün ve gece yüreğime, bir nur olup düşer misin?...
Sevgili Peygamberim!...
Rabbim sana ve, senin al ve ashabına...
Ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları sayısınca salat, selam ve bereketler ihsan eylesin ...
Amin!...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.