HADİS TEKRARIMIZ
1-Ümmetimin din işlerinde faydalı kırk hadis ezberleyen, alimlerle haşr olur. (taberani)
2-Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.
3-Oruçlu iken ölen cennete gider. (bezzar)
4-cennetin bedeli la ilahe illallah (tirmizi)
5-İşçiye ücretini, (alnının) teri kurumadan veriniz(tirmizi)
6-en üstün cihad,nefsle yapılandır(ibni neccar)
7-hayra vesile olan onu yapan gibidir
8-Tebessüm etmek, sadakadır
9-Dilini tutan kurtuldu (tirmizi)
10-sizin en hayırlılarınız hanımlarınıza karşı en iyi davrananınızdır. (tirmizi)
11-Hiçbiriniz kendisi için istediğini, (mü’min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz.(buhari)
12-İman, yetmiş küsur derecedir. En üstünü “Lâ ilâhe illallah (Allah’tan başka ilah yoktur)” sözüdür, en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır. Haya da imandandır.
13-İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez
14-Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: “Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yanyanayız” buyurmuştur. Buhârî, Talâk, 25, Edeb, 24; Müslim, Zühd, 42.
15-Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.
16-Câbir radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Kim ezanı işittiği zaman şu duayı okursa, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur."
17-(Hediye, dostluğu artırır, düşmanlığı giderir.) [Taberani]
18-“Ümmetimin fesada gittiği zamanda kim benim sünnetime sarılsa ona yüz şehit sevabı vardır.”
19-Müslüman bir kimse, sevabını Allah’tan ümid ederek ailesine harcarsa, bu onun için sadaka olur.’ (sahih-i Müslim)
20-sizden birinizin kulağı çınladığı zaman beni zikretsin,bana salevat okusun ve 'zekerani bi-hayrin ' desin. manası: beni ananı Allah da hayırla ansın.
(hadis-i şerif Feyzül Kadir)
21-Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim çarşıya girince La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh, lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyi ve yümitü ve hüve hayyün la yemütü bi-yedihi'l-hayr ve hüve ala külli şey'in kadir. (Allah'tan başka ilah yoktur, tekdir, ortağı yoktur, mülk ve hamd ona aittir. Hayatı O verir, ölümü de O verir. Kendisi hayatlardır, ölümsüzdür. Hayırlar O'nun elindedir. O her şeye kadirdir) duasını okursa Allah ona bir milyon sevab yazar, bir milyon da günah affeder ve mertebesini bir milyon derece yüceltir." (Bir rivayette, üçüncü mükafaata bedel, "Onun için cennette bir köşk yapar" denmiştir)
Kaynak: Tirmizi, Da'avat 36, (3424)
22-Akıllı,nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışan kişidir.
23-Kuran-ı Kerim okuyunuz. Çünkü o,kıyamet günü okuyan kimseye şefaatçi olarak gelecektir.
24-kim haklı olduğu halde münakaşayı terk ederse cennetin en üst derecesinde onun için bir köşk yapılır.
25-Peygamber efendimiz (s.a.s) ayakkabı giymekte, saçı sakalını taramakta, abdest almakta her hususta sağdan başlamaktan hoşlanırdı.
26-yerdekilere merhamet edin ki göktekilerde size merhamet etsin
27-doğru olunuz çünkü doğruluk iyiliğe götürür, iyilikte cennete götürür