HESAP GÜNÜ

2.369 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
carmelo89

carmelo89

Kıdemli Üye · 452 mesaj

Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Kıyamet günü aziz ve celil olan Allah şöyle buyuracak:

"Ey ademoğlu! Ben hasta oldum beni ziyaret etmedin!" Kul diyecek:

"Ey Rabbim, Sen Rabbülâlemin iken ben seni nasıl ziyaret ederim?" Rab Teâla diyecek:

"Bilmedin mi, falan kulum hastalandı, fakat sen onu ziyaret etmedin, bilmiyor musun? Eğer onu etseydin, yanında beni bulacaktın!"

Rab Teâla diyecek:

"Ey ademoğlu ben senden yiyecek istedim ama sen beni doyurmadın?" Kul diyecek:

"Ey Rabbim, ben seni nasıl doyururum. Sen ki alemlerin Rabbisin?" Rab Teâla diyecek:

"Benim falan kulum senden yiyecek istedi. Sen onu doyurmadın. Bilmez misin ki, eğer sen ona yiyecek verseydin ben onu yanımda bulacaktım." Rab Teâla diyecek:

"Ey Ademoğlu! Ben senden su istedim bana su vermedin!" Kul diyecek:

"Ey Rabbim, ben sana nasıl su içirebilirim, sen ki Alemlerin Rabbisin!" Rab Teâla diyecek:

"Kulum falan senden su istedi. Sen ona su vermedin. Bilmiyor musun, eğer ona su vermiş olsaydın, bunu benim yanımda bulacaktın!"

Müslim, Birr 43, (2569).
yesilbeyaz

yesilbeyaz

Kıdemli Üye · 334 mesaj

RE: HESAP GÜNÜ

ALLAH (C.C) RAZI OLSUN, ÇOK GÜZEL
goncagulum

goncagulum

Üye · 26 mesaj

ALLAH kolaylik versin bize ..cok zor hesap gunu sagol kardesim...
god one

god one

Kıdemli Üye · 440 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM....RBİİM YARDIMCIMIZ OLSUN.EFENDİMİZŞEFAATCİMİZ İNŞALLAH...
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

BIZLER NERDE YARDIMA MUHTAÇ NERDE AÇ , NEREDE SUZU GORURSEK ONLARA YARDIM ETMELIYIZ ÇÜNKU MUMIN MUMIN IN KARDESIDIR . PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN AEO
ALANUR

ALANUR

Yasaklı Kullanıcı · • Üye · 15 mesaj

RE: slm

RE: slm

inanın okurken gözümde canlandırdımda, ALLAH c.c. hepimizi rahmetiyle boğsun...inşallahB)
carmelo89

carmelo89

Kıdemli Üye · 452 mesaj

AMİN!
sert

sert

Mübarek Üye · 2.045 mesaj

Amin
rukiye89

rukiye89

Aktif Üye · 73 mesaj

sağolasın kardeşim çok güzel bir paylaşımdı.yardıma muhtaç insanlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalışalım.hesap günü çok zor rabbim yardımcımız olsun selametle...
carmelo89

carmelo89

Kıdemli Üye · 452 mesaj

sende selametle...B)
sadece_eda

sadece_eda

Mübarek Üye · 810 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ...
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim.Hesap gününde nur gibi parlayanlardan olabilmek duası ileB)B)B)

selamünaleyküm
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim..

Allah c.c razı olsun, paylaşımınız güzeldi..Rabbimiz c.c'nin ahirette, selamete ve felaha eriştirdiği kullarından oluruz inşallah..Emeğinize sağlık.Selam ve dua ile.
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm.yarabbim o büyük günde yardımcımız olsun.:Aallaha emanet olun.allah razı olsun.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.