DuYGuLARıN GeOMeTRiSi Senai DEMİRCİ

2.495 görüntülenme · 15 yanıt

Paylaş:
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Önce sevdim. Sevdiğimi öğrendim, sevebileceğimi fark ettim: Sevdikçe kendimi kainatla topladığımı gördüm.

Affetmeyi öğrendim: Affetmenin, dostlarımı onla çarpmak olduğunu fark ettim.

Pişman oldum: Pişman olduğumu itiraf ettim; pişman oldukça hatalarımı küçük, anlaşılır ve bağışlanabilir parçalara bölebildiğimi gördüm.

Hatırlamayı öğrendim: Hatırladıkça sevgilerimin kare kökünü bulup onlardan hüzün çıkardığımı fark ettim.

Değer vermesini öğrendim: Değer verdikçe sevgilerin küpünü bulup onları mutlulukla çarpabileceğimi gördüm.

İltifat etmesini öğrendim: İltifat ettikçe insanlarla aramdaki en kısa mesafenin bir tebessümün resmettiği bir çizgi olduğunu gördüm.

Özür dilemeyi öğrendim: Özür diledikçe nefretin ve öfkenin sonsuza bölündüğünü böylece dargınlıkların limit sıfıra giderken yok olduğunu fark ettim.

Aşık oldum, aşkı tattım: Böylece bir üçgenin iç açılarının toplamının 180 dereceyi aşıp bütün yamukları kendi içinde barındırabildiğini gördüm.

Hüzünlendim: Hüznü sevdim, hüznün kalbime dokunmasına izin verdim.
Böylece bütün mutlulukların ve zevklerin sonunda ayrılık çizgisine teğet geçip geri döndüğünü gördüm.

Ve bir gün öleceğim: Kesinlikle öleceğim ve öldüğüm gün anlayacağım ki; yaşadığım hayat, paydası sonsuzluk olan basit bir kesirden ibaretmiş. Kesrin payında ne olursa olsun, ne kadar çok şey biriktirmiş olursam olayım hepsi son işleminde sıfıra eşitleniyor.
Kesrin üzerine yani bu dünyaya sonsuzluk cinsinden bir şey koymam gerekiyor; yoksa elde var sıfır.

Tüm bu işlemlerin sağlamasını yapmak isterseniz, kalbinize bir bakın.

Senai Demirci

abı_hayat

abı_hayat

Elifh

Elifh

Üye · 44 mesaj

selamün aleyküm kardeşlik maşallah senai bey döktürmüş sende pek iyi etmişin payalşmakla inşallah elde sıfırla çıkmam hakkın katına bu aşk dedikleri pek kıymatlı bi şey herhal emme bulmak lazım mevla bana kendini sadece kendi aşkını buldursun şükür şimdiye dek dilediklerimi verdi umarım bundan sonrada boş çevirmez aciz ellerimi umarım yakarışım onun katında kıymetlidir ve umarım hiç bir zaman ondan başkasına yakarmam selam ve dua ile kal kardeşlik ebeden daima
abı_hayat

abı_hayat

Elifh, post: 951573, member: 71093selamün aleyküm kardeşlik maşallah senai bey döktürmüş sende pek iyi etmişin payalşmakla inşallah elde sıfırla çıkmam hakkın katına bu aşk dedikleri pek kıymatlı bi şey herhal emme bulmak lazım mevla bana kendini sadece kendi aşkını buldursun şükür şimdiye dek dilediklerimi verdi umarım bundan sonrada boş çevirmez aciz ellerimi umarım yakarışım onun katında kıymetlidir ve umarım hiç bir zaman ondan başkasına yakarmam selam ve dua ile kal kardeşlik ebeden daima

Vealeykümselam kardeşim,

AMİN. Gözlerinize sağlık.

Allaha emanet olun....
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

Önce sevdim. Sevdiğimi öğrendim, sevebileceğimi fark ettim: Sevdikçe kendimi kainatla topladığımı gördüm.
...
Ve bir gün öleceğim: Kesinlikle öleceğim ve öldüğüm gün anlayacağım ki; yaşadığım hayat, paydası sonsuzluk olan basit bir kesirden ibaretmiş. Kesrin payında ne olursa olsun, ne kadar çok şey biriktirmiş olursam olayım hepsi son işleminde sıfıra eşitleniyor.
Kesrin üzerine yani bu dünyaya sonsuzluk cinsinden bir şey koymam gerekiyor; yoksa elde var sıfır.

ALLAH razı olsun kardeşim..
çok güzel..Senai Demirci'nin etkileyici yazılarından biri..yüreğine sağlık..
ALLAHA emanetsin..
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

Hatırlamayı öğrendim: Hatırladıkça sevgilerimin kare kökünü bulup onlardan hüzün çıkardığımı fark ettim.

Değer vermesini öğrendim: Değer verdikçe sevgilerin küpünü bulup onları mutlulukla çarpabileceğimi gördüm.

çok güzeldi emeğine sağlık:)
abı_hayat

abı_hayat

emanet55Önce sevdim. Sevdiğimi öğrendim, sevebileceğimi fark ettim: Sevdikçe kendimi kainatla topladığımı gördüm.
...

ALLAH razı olsun kardeşim..
çok güzel..Senai Demirci'nin etkileyici yazılarından biri..yüreğine sağlık..
ALLAHA emanetsin..

Ecmain olsun değerli kardeşim.
Rabbim öğrendiklerimizi uygulamayı nasip etssin.
Allaha emanet ol...
abı_hayat

abı_hayat

deniz yıldızı, post: 1084778, member: 73307Önce sevdim. Sevdiğimi öğrendim, sevebileceğimi fark ettim: Sevdikçe kendimi kainatla topladığımı gördüm.

çok güzeldi emeğine sağlık:)

Rica ederim kardeşim, gözlerine sağlık....
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

selamünaleyküm güzel kardeşim
Allah razı olsun çook güzel bir paylaşım emeğine sağlık.
selam ve dua ile...
ismaile

ismaile

Mübarek Üye · 1.872 mesaj

kalbine sağlık
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

abı_hayat, post: 951152, member: 80852

abı hayat kardeşim SENAİ DEMİRCİ ZATEN Bİ HARİKAYDI

üzerine bu hadiste mükemmel olmuş

çoook teşekkürler::)
abı_hayat

abı_hayat

gülsengülselamünaleyküm güzel kardeşim
Allah razı olsun çook güzel bir paylaşım emeğine sağlık.
selam ve dua ile...

Vealeykümselam kardeşim.
Cümlemizden olsun inş.
gözlerine sağlık.
Allaha emanet olun.....
abı_hayat

abı_hayat

ismaile, post: 1085451, member: 93592kalbine sağlık

gözlerine sağlık kardeşim...
abı_hayat

abı_hayat

bir_umut
abı hayat kardeşim SENAİ DEMİRCİ ZATEN Bİ HARİKAYDI

üzerine bu hadiste mükemmel olmuş

çoook teşekkürler::)

Ben teşşekür ederim kardeşim, samimi yorumun için.... :a12:
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

Paylaşım için çok teşekkürler kardeşim.
Emeğinize sağlık.
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

muhtesem senai demırcı soylerde muhtesem olmazmı cok teşekkurler emegıne saglık abıhayat...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.